Az erős fogfájás kezelése I Móricz Dental Fogászat

Az erős fogfájás kezelése a Móricz Dentalban

Az erős fogfájás kibírhatatlan érzés, amire azonnali, gyors megoldás kell! Mielőtt végigolvassa cikkünket az erős fogfájás okaival, kezelési módszereivel kapcsolatban, hívja a +36 1 3611 222-es telefonszámot, és jelezze, hogy erős fogfájás miatt gyors segítségre van szüksége!

Az erős fogfájás kezelése a Móricz Dentalban

Erős fogfájás gyötri? Itt a legfontosabb információ!

Ha erős fogfájást érez, akkor a legfontosabb, hogy a lehető legrövidebb időn belül orvosi segítséget kapjon a fájdalom megszüntetése érdekében. Ennek legegyszerűbb módja az, ha felhívja a Móricz Dental fogászati rendelőt a +36 1 3611 222-es telefonszámon. Mi az elérhető legkorábbi időpontban a rendelkezésére állunk, hogy megszüntessük a fájdalmát és megnyugtató megoldást nyújtsunk fogászati problémájára. Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistáink fogják megkeresni az erős fogfájás enyhítésének legjobb módszerét! 

Milyen okokra vezethető vissza az erős fogfájás?

Az erős fogfájás kialakulása összetett folyamat, és több tényező is befolyásolja. Amennyiben erős fogfájás gyötri, és szeretne rájönni az okára, a legjobb, ha nem önállóan próbál diagnózist megállapítani, hanem felkeresi rendelőnket, ahol a legmodernebb diagnosztikai eszközök segítségével detektáljuk a pontos problémát. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük az erős fogfájás leggyakoribb okait, amiket rendelőnkben is vizsgálni szoktunk.

 • Az erős fogfájás leggyakoribb oka a fogszuvasodás
  Az erős fogfájás egyik leggyakoribb oka a fogszuvasodás, amivel gyakran találkozunk rendelőnkben. A cukrot tartalmazó ételek és italok maradványai a baktériumok táplálékául szolgálnak, amelyek savat termelnek. Ez a sav lassan károsítja a fog zománcát, és a folyamat végül a fog belsejében lévő idegekig terjed, ami erős fogfájást okoz. A fogszuvasodás igazi népbetegség, ami felmérések szerint a felnőtt lakosság 90%-át érinti. Sokaknak úgy van fogszuvasodásuk, hogy nem is tudnak róla, nem éreznek semmi erre utaló jelet, majd egyik percről a másikra erős fogfájás alakul ki – ez az a pillanat, amikor a fog belsejében található idegek szabaddá válnak. 
 • Gyökérkezelésre szoruló fog, amely erős fogfájást okoz
  Ha a fogszuvasodás vagy egyéb fertőzés eléri a fog gyökerét, akkor a benne lévő idegek és szövetek begyulladhatnak. Ez az állapot különösen intenzív erős fogfájást okozhat, és gyökérkezelésre lehet szükség. Otthoni technikákkal nem orvosolható ez a jellegű erős fogfájás, gyógyszerekkel is csak a gyulladás csökkenthető.
 • Fogínygyulladás is okozhat erős fogfájást
  A fogínygyulladás a fog körüli szövetek gyulladásának eredménye. A betegség előrehaladott stádiumában az erős fogfájás mellett a fogak mozgása is tapasztalható. Amennyiben erős fogfájást, fogai mozgását érzi, keresse fel haladéktalanul fogászatunkat, mert a probléma tovább súlyosbodhat!
 • Bölcsességfog problémák is gyakran okoznak erős fogfájást
  A bölcsességfogak növekedése során erős fogfájást tapasztalhat, különösen, ha nincs elég hely a fogak számára és a szomszédos fogakat szorítják. Amennyiben a bölcsességfogak nem tudnak kitörni, vagy nem jól tudnak kitörni erős fogfájást idéznek elő. Bizonyos életkorban ez különösen sok problémát szokott okozni. A Móricz Dental szájsebészetén a bölcsességfogak problémáit is hatékonyan tudjuk kezelni.
 • Trauma vagy sérülés egyaránt okozhat erős fogfájást
  A fogak sérülése, törése vagy repedése is erős fogfájást okozhat. Egy erőteljes ütés vagy rágás is károsíthatja a fogat, nem feltétlenül kell nagy balesetekre gondolni, egy apróbb háztartási baleset is lehet az erős fogfájás oka. 
 • Hőmérsékleti érzékenység miatt kialakult erős fogfájás
  A fogak hőmérsékleti érzékenysége szintén hozzájárulhat az erős fogfájáshoz, különösen, ha forró vagy hideg ételeket és italokat fogyaszt.

Az erős fogfájt kiváltó fogszuvasodás tünetei

Mivel a legtöbb esetben a fogszuvasodás az erős fogfájás kiváltó oka, ezt a folyamatot részletesebben is bemutatjuk. A fogszuvasodás egy fokozatosan kialakuló folyamat, amely a fogzománc károsodásával és pusztulásával kezdődik, és ha nem kezelik, erős fogfájással járhat. Ezek a leggyakoribb tünetei az erős fogfájással is járó fogszuvasodásnak:

 • Apró fehér foltok a fogfelszínen
  A fogzománc demineralizációja kezdetben apró fehér foltok formájában jelentkezik. Ez a kezdeti szakasz még megfordítható megfelelő szájápolási rutinnal és fluoridkezeléssel. A Móricz Dental dentálhigiéniai kezelései segíthetnek elkerülni az erős fogfájás kialakulását.
 • Apró sötét, barnás foltok
  Amint a szuvasodás tovább halad, a foltok sötétebbé válnak. A barna foltok jelezhetik, hogy a zománc további demineralizációt szenvedett el és a fogszuvasodás kezelése elengedhetetlen, különben erős fogfájás kialakulására lehet számítani a jövőben. 
 • Kis mélyedések, majd egyre mélyülő lyukak a fog felszínén
  A mélyedések és lyukak a fogzománc folyamatos pusztulásának jelei. Ebben a szakaszban már nagy valószínűséggel erős fájdalom jelentkezik, és komolyabb kezelésre, például tömésre vagy gyökérkezelésre lehet szükség.
 • Érzékenység hidegre, melegre, édesre vagy sósra
  Az érzékenység azt jelezheti, hogy a fogszuvasodás elérte a dentint, a zománc alatti réteget. Ez az állapot tovább fokozhatja az erős fájdalmat, különösen hideg vagy meleg ételek és italok fogyasztása során.
 • Ideiglenes vagy állandó fájdalom
  Az ideiglenes fájdalom a fogszuvasodás korai szakaszában jelentkezhet. Az állandó, erős fájdalom viszont a betegség előrehaladott állapotára utal, és gyors orvosi beavatkozást igényel.

A fogszuvasodás sikeres kezelése és az erős fogfájás megszüntetése a Móricz Dentalban

A fogszuvasodás kezelése az elváltozás mértékétől és az Ön egyéni igényeitől függ. Az erős fogfájás kezelésére nincsen egy általános recept, hiszen mindig az aktuális problémát kell a leghatékonyabban, illetve leggyorsabban kezelnünk. A Móricz Dental Fogászaton nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialisták várják Önt, hogy az erős fogfájását megszüntetésére megtalálják a legjobb módszert! Mutatjuk, milyen módszerek léteznek az erős fogfájás megszüntetésére!

Ezekkel a módszerekkel szüntetjük meg az erős fogfájást és orvosoljuk a fogszuvasodást a Móricz Dentalban:

 • Esztétikus tömések fogszínű kompozit anyagból
 • Betétek kompozit anyagból vagy kerámiából
 • Koronák fémkerámiából vagy cirkon kerámiából
 • Mikroszkópos gyökérkezelés (fogbélgyulladás esetén)
 • Implantátum beültetés fogeltávolítás esetén 

Az erős fogfájás megszüntetése mikroszkópos gyökérkezelés segítségével fogbélgyulladás esetén

A mikroszkópos gyökérkezelés a fogorvosi gyakorlatban használt forradalmi technika. Alkalmazása erős fogfájás esetén különösen hatékonynak bizonyult. A folyamat részleteit alább mutatjuk be:
Az erős fogfájás megszüntetésére nagyon hatékony a mikroszkópos gyökérkezelés, és számtalan előnye van!

 • Megelőzés: nem csak az erős fogfájást kezeli, hanem megakadályozza a további fertőzések kialakulását.
 • Nagyobb pontosság: a mikroszkóp használata lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy látványosabban és részletesebben lássa a fog belsejét, növelve a művelet pontosságát.
 • Kevesebb fájdalom: a nagyobb pontosság miatt Ön kevesebb fájdalmat érez a kezelés során és után.
 • Gyorsabb gyógyulás: a kevesebb invazív beavatkozás gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé

A mikroszkópos gyökérkezelés folyamata a Móricz Dentalban az erős fogfájás megszüntetéséért

A mikroszkópos gyökérkezelés magas színvonalú ellátást és kényelmet kínál azok számára, akik erős fogfájással küzdenek. A modern technológia és az alapos eljárás kombinációja teszi ezt a módszert az egyik legjobb választássá fogproblémák kezelésére. Így történik a mikroszkópos gyökérkezelés a Móricz Dentalban:

 • Diagnózis: a kezelés előtt a mikroszkópos gyökérkezelő specialista alapos vizsgálatot végez, beleértve röntgenfelvételeket is, hogy meghatározza a gyökércsatorna állapotát.
 • Érzéstelenítés: lokális érzéstelenítő injekcióval biztosítja az Ön fájdalommentességét a beavatkozás során.
 • Fogászati mikroszkóp használata: a mikroszkóp segítségével kezelőorvosa nagyított képet kap a fog belsejéről, ami lehetővé teszi a precíz munkavégzést.
 • A gyulladt fogbél eltávolítása: kezelőorvosa eltávolítja a fertőzött vagy sérült idegszövetet a fog belsejéből.
 • Gyökércsatorna tisztítása: speciális eszközökkel megtisztítja és fertőtleníti a gyökércsatornát.
 • A gyökércsatorna lezárása: kezelőorvosa egy biokompatibilis anyaggal tölti fel és lezárja a gyökércsatornát.
 • Fedő tömés, betét vagy korona: az eljárás végén a fogorvos helyreállítja a fog eredeti formáját töméssel, fogbetéttel vagy koronával.

Az erős fogfájás megszüntetése a fogágybetegség sikeres kezelési módszereivel a Móricz Dentalban

A fogágybetegség olyan állapot, mely jelentős kellemetlenséget és erős fogfájást okozhat. A Móricz Dental elkötelezett amellett, hogy a legmodernebb módszerekkel és technológiákkal gyógyítsa a fogágybetegséget. 

Az erős fogfájást okozó fogágybetegség tünetei 

A fogágybetegség súlyos állapot, mely nem csak erős fogfájást, hanem fogvesztést is okozhat. A tünetek közé tartozik:

 • Vérzés a fogmosás vagy fogselyem használata során
 • Visszahúzódó íny
 • Erőteljes szájszag
 • Fogak meglazulása, elmozdulása

Az erős fogfájást okozó fogágybetegség okai 

 • Rendszertelen fogápolás: nem megfelelő fogmosás és fogselyem használat a betegség kialakulásához vezethet.
 • Dohányzás és alkohol: ezek a szokások befolyásolják az íny egészségét.
 • Krónikus betegségek: egyes betegségek, például cukorbetegség, befolyásolják az íny egészségét.

A fogágybetegség sikeres kezelése a Móricz Dentalban

A Móricz Dental a fogágybetegség kezelésének egyik vezető szakértője, ahol a páciensek magas színvonalú ellátást kapnak parodontológus szakorvosoktól. Természtesen az elsődleges cél ebben az esetben is az erős fogfájás megszüntetése. A kezelési folyamat a következő:

 • Konzultáció és diagnózis: egy személyes konzultáció során parodontológus szakorvosunk megvizsgálja a tüneteket és kikérdezi Önt. Ezt követően készül egy panoráma röntgen vagy 3D CT felvétel a fogakról és az állkapocsról, hogy megállapítsuk a betegség stádiumát.
 • Személyre szabott kezelési terv és árajánlatkészítés: kezelőorvosa egy személyre szabott kezelési tervet és árajánlatot készít, figyelembe véve a betegség súlyosságát és az Ön egyedi igényeit.
 • Professzionális fogtisztítás: a Móricz Dental szakemberei eltávolítják a fogkőképződést és a baktériumokat egy dentalhigiéniai kezelés vagy irányított biofilm terápia segítségével.
 • Gyógyszeres kezelés: antibiotikumokat és más gyógyszereket használunk az erős fájdalom megszüntetésére és a gyulladásos állapot visszaszorítására
 • Sebészeti beavatkozások: súlyos esetekben sebészeti beavatkozásokra lehet szükség, például ínyeltávolítás vagy csontpótlás.

Az erős fogfájás kialakulásnak megelőzése 

Az erős fogfájást nemcsak hatékonyan kezelni, hanem hatékonyan megelőzni is lehetséges a Móricz Dental Fogászat segítségével! Az erős fogfájás nem csak kellemetlen, hanem krónikus állapotok kialakulásához is vezethet. A Móricz Dental a következő megelőző lépéseket javasolja:

 • Rendszeres fogorvosi vizsgálatok: legalább évente kétszer látogasson el a fogorvoshoz.
 • A helyes fogápolási technikák elsajátítása: használjon puha sörtéjű fogkefét, fluoridtartalmú fogkrémet, fogköztisztító kefét és fogselymet.
 • A dohányzás és alkohol kerülése: a dohányzás és az alkohol negatív hatással van az ínyre.

A fogágybetegség súlyos állapot, mely erős fogfájást és egyéb egészségügyi problémákat is okozhat. A Móricz Dental professzionális kezelést kínál, ahol Ön személyre szabott ellátást és magas színvonalú gondozást kapnak. A fogágybetegség sikeres kezelése és a megelőzés egyaránt fontos a teljes szájüregi egészség megőrzéséhez.

Mit érdemes tennie erős fogfájás esetén? Hogyan segíthet Önnek a Móricz Dental?

Az erős fogfájás nem csak a mindennapi életét zavarja meg, de komolyabb egészségügyi problémák jele is lehet. Ne szenvedjen tovább feleslegesen! A Móricz Dental szakértő fogorvosai készen állnak arra, hogy segítsenek Önnek megszüntetni a fájdalmat és helyreállítani fogai egészségét. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és tegye meg az első lépést a fájdalommentes, boldog mosoly felé. A Móricz Dentalban az Ön egészsége és fájdalommentessége az első! Hívjon minket, ha erős fogfájás gyötri a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online!  

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták