Fogszuvasodás kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogszuvasodás kezelése

Rengeteget hallani a fogszuvasodásról a tv reklámokban, mindenki tudja, hogy el kell kerülni, de azt már nem, hogy hogyan? Ebben a cikkben minden fontos információt megosztunk a fogszuvasodás kezelésével kapcsolatban Önökkel, hogy hatékonyabban tudják felvenni a harcot az egyik leggyakoribb fogászati betegséggel. 

Fogszuvasodás kezelése

A fogszuvasodás kezeléséhez érdemes megvizsgálni a kialakulásának okait

Ahhoz, hogy megfelelően kezelni tudjuk a fogszuvasodást, meg kell értenünk, hogy mi a kialakulásának oka. Étkezés következtében a fogfelszínen megtapadnak a mikroorganizmusok, ezek a mikroorganizmusok pedig olyan erős savakat termelnek, melyek oldják a fog kemény szöveteinek ásványi anyagait. Amennyiben Ön nem megfelelő szájhigiéniát alkalmaz, a mély barázdákban a fogak felszínén megtapadnak a mikroorganizmusok. Jellemzően nehezen elérhető és tisztítható fogközökben és fogfelszínen tapadnak meg leginkább ezek a mikroorganizmusok, ezért is szoktuk hangsúlyozni az alapos fogmosás, és a fogselyem használat fontosságát. Gyakran problémát okoz a fogtorlódás is, mert ez nehezen tisztíthatóvá teszi a fogak felületét, ami melegágyként szolgál a fogszuvasodást okozó baktériumoknak. A fogszabályzás, valamint a harapási rendellenességek szintén nehezen tisztíthatóvá teszik a fogakat. De akár a terhesség során kialakuló hormonváltozások is okozhatnak fogszuvasodást, ezért ebben az időszakban különösen nagy figyelmet kell fordítani a megelőzésre, kezelésre. 

A fogszuvasodás kezeléséhez időben fel kell ismerni a fogszuvasodás tüneteit

Hogyan ismerheted fel a fogszuvasodást, mik a fogszuvasodás jellemző tünetei, mikor kell a fogszuvasodás kezelését elkezdeni? A fogszuvasodás kezelése éppen azért olyan nehéz, mert a kezdeti fázisban nem okoz tüneteket, ezért nagyon veszélyes. Amikor már elhatalmasodott a baj, akkor jellemző, hogy sötétebb üregek jelennek meg a fog felszínén, amennyiben ezek nem jól látható helyen helyezkednek el, megint csak észrevehetetlenek laikusként. Szintén a fogszuvasodás tünete az olyan sokat emlegetett hideg-melegre jelentkező érzékenység. Sokan ezzel a jelenséggel is inkább megtanulnak együtt élni, mintsem szakember segítségét kérik. Előrehaladott esetben fájdalom is jelentkezhet, ez az a pont, amikor sokan már szakemberhez fordulnak, és megindulhat a fogszuvasodás kezelése szakszerűen. Fogászatunkban digitális diagnosztika elvégzése után már a kezdeti szakaszban észrevehető a fogszuvasodás, amikor még a kezelés sokkal egyszerűbb, és kellemetlen tünetek sem jelentkeznek.

Ha Önnek is erre van szüksége, akkor hívja fel ügyfélszolgálatunkat a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online és kérjen konzultációs időpontot felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogorvosainkhoz

A fogszuvasodás kezelése sikeresen a Móricz Dentalban

A Móricz Dental fogászaton nagy hatékonysággal, szakszerűen zajlik a fogszuvasodás kezelése. A folyamat első lépése a szuvas fogszövetek eltávolítása, ezután következik a fog kitisztítása, majd a hiányzó fogszövet pótlása, ami többféleképpen is történhet függően a hiány nagyságától. Kisméretű fogszuvasodás esetén esztétikus tömésekkel lehet kezelni a fogszuvasodást. Nagyobb méretű fogszuvasodás esetén betétek behelyezésére van szükség a hatékony kezeléshez, az ennél is kiterjedtebb fogszuvasodás esetén koronákat kell alkalmazni.

Mi történik, ha a fogszuvasodás eléri a gyökércsatornákat?

Amennyiben a fogszuvasodás eléri a gyökércsatornát fogérzékenység jelentkezik, ebben az esetben a fogszuvasodás kezelése kiegészül még egy plusz lépéssel, ugyanis gyökérkezelésre vagy mikroszkópos gyökérkezelésre van szükség. A Móricz Dental Rendelőjében a leghatékonyabb módszerekkel és eszközökkel végezzük el a gyökérkezelést, majd a folyamat végén zárótömést vagy záró koronát helyezünk a fogra. Minél előbb megkezdődik a fogszuvasodás kezelése, annál kisebb az esély arra, hogy eléri a gyökércsatornát, ezért ajánlott félévente egy fogorvosi kontroll.

Mit kell tennie, ha fogszuvasodásának kezelésére van szüksége?

A fogszuvasodás kezeléséhez nem kell mást tenni, mint időpontot kérni a Móricz Dentalba fogszuvasodás kezelésére, majd eljönnie egy digitális diagnosztikára, ahol panoráma röntgen vagy 3D CT felvétel készül. A Móricz Dental rendelőjében orvosoljuk a szuvasodást és ezzel a további fogromlás megakadályozható. Ha Önnek is erre van szüksége, akkor hívja fel ügyfélszolgálatunkat a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online és kérjen konzultációs időpontot felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogorvosainkhoz.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogínyvérzés kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogínyvérzés kezelése

Vérzik az ínye fogmosás közben? Szeretné elkerülni ezt a kellemetlen tünetet? Mutatjuk a fogínyvérzés kezelésének leghatékonyabb módját, kialakulásának okait, és azt is, hogy milyen következményei lehetnek, ha a fogínyvérzés kezelése nem történik meg időben.

Tovább olvasom
Fogkő következményei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő következményei

A fogkő egy nagyon gyakori fogászati probléma, lehet, hogy Önt is érinti, csak éppen nem tud róla, annak ellenére, hogy a fogkőnek komoly következményei lehetnek. Ha szeretné megőrizni fogai épségét, akkor az alábbi fogkőről szóló cikkünket ajánljuk elolvasásra!

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogszuvasodás kezelése

Rengeteget hallani a fogszuvasodásról a tv reklámokban, mindenki tudja, hogy el kell kerülni, de azt már nem, hogy hogyan? Ebben a cikkben minden fontos információt megosztunk a fogszuvasodás kezelésével kapcsolatban Önökkel, hogy hatékonyabban tudják felvenni a harcot az egyik leggyakoribb fogászati betegséggel. 

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás

Teljes fogpótlásra nem sok esetben van szükség szerencsére, de amennyiben Önnek igen, akkor ezen az oldalon minden fontos információt elolvashat ezzel kapcsolatban. A teljes fogpótlás típusairól, valamint a pontos eljárás menetéről is megosztunk minden fontos tudnivalót Önnel.

Tovább olvasom
Professzionális fogkőeltávolítás I Móricz Dental Esztétikai Fogászat

Professzionális fogkőeltávolítás

Professzionális fogkő eltávolítás segítségével teljesen fájdalommentesen szabadulhat meg Ön is a sok fogászati betegséget előidéző fogkőtől. Válassza a Móricz Dental egyszerű, gyors, professzionális fogkőeltávolítási módszerét, és mondjon búcsút a fogköveknek!

Tovább olvasom

Rólunk mondták