Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Fogimplantátum gyakori kérdések hiteles válaszokkal

Rengeteg fórumbejegyzés kering az interneten fogimplantátum gyakori kérdések témakörében. Azonban érdemes ezekkel óvatosan bánni, mert az ilyen fórumokon nem feltétlenül szakember válaszolja meg a kérdéseket. A fogimplantátum gyakori kérdésekre fontos, hogy szakértői választ kapjunk, és ne olyan információkat, amiket valaki az ismerősétől hallott. Sajnos mi magunk is tapasztaljuk a Móricz Dental Fogászaton, hogy nagyon sok a téves információ a fogimplantátumokkal, és a kezeléssel kapcsolatban. Éppen ezért megkértük implantációs specialistáinkat, hogy válaszolják meg a fogimplantátum gyakori kérdéseket, ezzel is segítve pácienseinket. Jöjjenek a legtöbbször ismételt fogimplantátum gyakori kérdések, és a szakértői válaszok!


Fogimplantátum gyakori kérdések 

Mi az a fogimplantátum? 

A fogimplantátum egy mesterséges foggyökér, amelyet sebészileg ültetnek be az állcsontba, hogy tartós alapot biztosítson egy fogpótlás, például korona, híd vagy protézis számára. A fogimplantátum gyakori kérdések között az is szerepelni szokott, hogy miért van erre szükség. A fogimplantátummal a fogat pótoljuk, gyakorlatilag egy mesterséges foggyökeret készítünk. Olvasson további részleteket a fogimplantátumról itt: Mi az a fogimplantátum?

Mennyire fájdalmas a fogimplantátum beültetése?

A fogimplantátum beültetés során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így Ön nem érez fájdalmat. Másik fogimplantátum gyakori kérdés: igen, különleges esetekben van lehetőség altatást is kérni a fogimplantátum beültetéséhez. Részleteket a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban itt olvashatnak: fogimplantátum menete.

Mennyi ideig tart a fogimplantátum beültetése?

A fogimplantátum beültetési folyamat általában 1-2 órát vesz igénybe. Azonban azt tudni kell, hogy ezzel nem ér véget a történet, ugyanis a fogimplantátumnak gyógyulási periódusa is van, ami 3-4 hónap. Csak ezt követően készülhet fogpótlás az implantátumra. A fogimplantátum gyakori kérdések között szinte minden páciens esetében szerepelnek a különböző időtartammal kapcsolatos kérdések, úgyhogy ezt egy bővebb cikkben is kifejtettük: fogbeültetés mennyi idő.

Milyen hosszú az implantátum élettartama?

A megfelelő ápolás és rendszeres fogorvosi ellenőrzés mellett a fogimplantátumok élettartama több évtized is lehet, gyakran akár élethosszig tartanak. A Móricz Dental Fogászaton kizárólag a legjobb, legtartósabb implantátumokkal dolgozzunk, amik számtalan teszten, és használat során is bizonyították minőségüket. Ezekről a minőségi fogimplantátumokról itt talál egy hosszabb leírást: legjobb implantátum fajták.

Ki kaphat fogimplantátumot hiányzó fogainak pótlására?

Általában azok a páciensek alkalmasak, akik jó általános és szájhigiéniai állapotban vannak, elegendő csontállománnyal rendelkeznek az implantátum beültetéséhez, és nem szenvednek olyan betegségekben, amelyek befolyásolhatják a csontgyógyulást. Ha szeretné tudni, hogy Ön alkalmas-e, jelentkezzen be online alábbi elérhetőségeinken.

Milyen ápolást igényel a fogimplantátum?

A fogimplantátum gyakori kérdések között nemcsak a beültetéssel, hanem a fogimplantátum ápolásával kapcsolatos kérdések is fel szoktak merülni. Azt lehet erre mondani, hogy a fogimplantátum ápolása hasonló a természetes fogakéhoz: napi kétszeri fogmosás, fogselyem használata, valamint rendszeres fogorvosi ellenőrzések és professzionális tisztítások szükségesek.

Lehet-e allergiás reakció az implantátum anyagára?

A fogimplantátumok titánból készülnek, amely biokompatibilis és nem okoz allergiás reakciót. Olvasson részleteket a fogászati implantáció kockázatairól alábbi cikkünkben.

Mi történik, ha a fogimplantátum beültetése nem sikerül?

Bár a fogimplantátumok beültetésének sikerességi aránya nagyon magas, néha előfordulhat, hogy az implantátum nem integrálódik megfelelően a csontba. Ilyen esetekben az implantátum eltávolítható, és miután a terület meggyógyult, egy új implantátum beültethető.

Milyen érzés fogimplantátumra készült fogpótlást viselni?

A fogimplantátumokra készülő fogpótlások természetes érzést és funkcionalitást biztosítanak, így Ön egy rövid megszokási periódus után (néhány óra) normálisan étkezhet, beszélhet és mosolyoghat anélkül, hogy aggódnia kellene a fogpótlás miatt.

Szükség van-e csontpótlásra a fogimplantátum beültetése előtt?

Ha az Ön csontállománya nem elegendő az implantátum befogadásához, akkor csontpótlásra lehet szükség. Ezt a szájsebész az előzetes vizsgálatok alapján határozza meg. A kezelésről itt olvashat részleteket: csontpótlás.

Milyen szövődmények léphetnek fel a fogimplantátum beültetése során?

Ugyan csak nagyon ritkán, de előfordulhatnak szövődmények, mint például fertőzés, az implantátum kilazulása vagy nem megfelelő integráció. A megfelelő szájhigiénia és utókezelés minimalizálhatja ezek kockázatát. Csak megbízható fogászati rendelőkben végezzen implantációs beavatkozást!

Hány fogimplantátum szükséges egy teljes fogsor pótlásához?

A teljes fogsor pótlásához általában 4-6 implantátumra van szükség az alsó és a felső állcsontban (All-on-4 vagy All-on-6). Erről itt olvashat részleteket: All-on-4 implantátum.

Milyen előnyei vannak a fogimplantátumoknak a hagyományos fogpótlásokkal szemben?

A fogimplantátumokra készülő fix fogpótlások tartósabbak, stabilabbak és természetesebb érzést biztosítanak, mint a hagyományos hidak vagy kivehető protézisek.


Reméljük ezek a fogimplantátum gyakori kérdések és válaszok, valamint az oldalunkon található további információk segítenek az Önben felmerülő kérdések megválaszolásában, kételyek legyőzésében. Amennyiben további kérdései vannak, jelentkezzen be fogászatunkra, egy implantációs konzultációra. Ide kattintva egyszerűen kérhet online időpontot, vagy hívja kollégáinkat a +36 1 3611 222-es telefonszámon!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták