Fogimplantátum menete I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Centrum

Fogimplantátum menete - Hogyan történik a fogimplantátum beültetése?

Hiányzó fogak esetén a fogimplantátum korszerű és hosszú távú megoldást nyújt, a Móricz Dental Fogászat magas minőségű kezeléseivel helyre állítjuk fogsora egészségét, és szépségét. A fogimplantátum menete hosszú folyamat, a személyre szabott kezelési terv kidolgozásától az utógondozásig tart és két időszakaszra osztható, alábbi cikkünkben ezt mutatjuk be részletesen.

Fogimplantátum menete - Hogyan történik a fogimplantátum beültetése?

A fogimplantátum menetének első szakasza: A beültetés

A fogimplantátum menete: állapotfelmérés és konzultáció

A fogimplantátum mente egy hosszú folyamat, azonban a Móricz Dental Fogászaton minden páciensünknek egyénre szabott kezelési tervet készítünk. Az állapotfelméréssel összekötött konzultáció megfelelő lehetőséget ad minden részlet alapos átbeszélésére. Az állapotfelmérés során fogorvosunk speciális eszközökkel és technikákkal gondosan megvizsgálja a szájüreget, hogy átfogó képet kapjon az Ön szájegészségének állapotáról. Ez magában foglalja a fogak, az íny és az állcsont vizsgálatát, hogy azonosítsa a szükséges beavatkozásokat és meghatározza a fogimplantátum lehetséges pozícióját. Emellett ez a vizsgálat biztosítja, hogy az implantátum helyesen legyen beültetve, és az esetleges szövődmények minimalizálhatók legyenek.

A fogimplantátum menete: Kezelési terv kialakítása

A konzultációt követően egy modern, szervezetbarát 3D CT berendezés segítségével felmérjük a fogak, a csontozat és a szájüreg lágy részeinek állapotát. Ez a korszerű, kíméletes digitális diagnosztika fontos része a beültetési terv kialakításának, amelyben meghatározzuk az implantátumok méretét és helyét. A digitális diagnosztika nemcsak pontosabb képet ad a fogak, a szájüreg állapotáról, hanem jóval kíméletesebb is a szervezetre nézve. A kezelési terv készítésekor fogorvosunk részletesen kidolgozza az implantátumok helyének, méretének és számának tervét. Ez a tervezési fázis kritikus jelentőségű, mivel ezek a döntések befolyásolják az implantátumok hosszú távú stabilitását és funkcionalitását. 
Ezen a ponton ismertetjük a kezelési tervet és az alternatív lehetőségeket is. A kezelési terv segítségével Ön is pontosan tudja követni a fogimplantátum menetét, a kezelés lépéseit, folyamatait. 

A fogimplantátum menete: Árajánlat készítése

A kezelési tervhez árajánlatot is készítünk, amihez garanciát is vállalunk. A Móricz Dental Fogászaton nincsenek rejtett költségek, a fogimplantátum beültetése az ajánlatban szereplő összegért kerül végrehajtásra. Az árajánlat készítésekor kezelőorvosa figyelembe veszi az Ön elképzelésit és pénzügyi lehetőségeit, hogy olyan megoldásokat tudjon javasolni, amelyek a legjobban megfelelnek az Ön igényeinek és lehetőségeinek. Részletes fogászati árlistánkról ITT tud előzetesen tájékozódni!

A fogimplantátum menete: előkészítés és fogbeültetés

Az előkészítés során kezelőorvosa elvégzi a szükséges megelőző fogászati beavatkozásokat, például fogkőeltávolítást vagy szuvas fogak kezelését. Ez a fogimplantátum menete szempontjából létfontosságú, annak érdekében, hogy az implantátum helyén és környékén a szájüreg egészséges állapotban legyen. 
A fogbeültetés során a fogorvos helyi érzéstelenítést alkalmaz a fájdalmak elkerülésére, de kritikus esetben vagy a fogorvostól való félelem esetén a kezelés kérhető altatásban is. Kezelőorvosa egy kis metszést készít az ínyen, majd csontágyat fúr az állcsontba, ahova a fogimplantátum beültetésre kerül. Ezt követően beülteti az előzetesen kiválasztott méretű, pozíciójú és darabszámú fogimplantátumot majd nyomaték kulccsal stabilan rögzíti azokat a csontállományban. 

A fogimplantátum menete: Varrattal zárás és ínyformázás

Az implantátum beültetése után kezelőorvosa zárja a sebet gyógyulási csavarral és varratokkal. Ezzel gondosan formázza az ínyt az implantátum körül, hogy természetes és esztétikus legyen a végeredmény. A fogimplantátum menetének ez a lépése nagyon fontos a végleges esztétikai hatás elérésében.

A fogimplantátum menete: Ideiglenes fogpótlás

A beültetett implantátum ilykor még végleges fogpótlással nem terhelhető, mert az akadályozná a csontosodási folyamatot. Éppen ezért ideiglenes fogpótlás kerül rá, ami támogatja a gyógyulási folyamatot. Ez csak korlátozással terhelhető a gyógyulási periódus alatt, ami átlagosan 3-6 hónap.

A fogimplantátum menetének második szakasza: Az implantációs fogpótlás

A fogimplantátum menete: Feltárás és lenyomat

A gyógyulási periódus végén, amikor a fogimplantátum már stabilan rögzült az állcsontban, kezelőorvosa feltárja a fogimplantátumot és lenyomatot vesz. A lenyomat segítségével a fogtechnikus elkészíti a végleges implantációs fogpótlást, amely pontosan illeszkedik az implantátumhoz és a szomszédos fogakhoz. A fogimplantátum menetének ez a része már az esztétikus megoldásokról fog szólni. A Móricz Dental Fogászat mindent megtesz annak érdekében, hogy a kezelés közben is, és a végén is elégedett legyen! 

A fogimplantátum menete: Felépítmény és vázpróba

A lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium elkészíti az implantációs fogpótlás vázát. Ezt követően rögzítjük a felépítményt a fogimplantátumba, majd bepróbáljuk a fogpótlás vázát. Ez a lépés szükséges annak ellenőrzéséhez, hogy az implantátum és a fogpótlás tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. Ha a vázpróba sikeres volt, akkor a fogtechnikai laboratórium elkészíti az élethű megjelenést biztosító kerámia leplezést a fogpótlás vázára, melyet szintén bepróbál a kezelőorvosa. 

A fogimplantátum menete: A fogpótlás végleges rögzítése

A fogimplantátum menetének a vége felé közeledünk, amikor a fogpótlás végleges rögzítéséhez értünk, de még közel sincsen vége a kezelésnek! Miután minden illeszkedési pontot ellenőriztünk, véglegesen rögzítjük a fogpótlást az implantátumokra. A cél az, hogy Ön teljes mértékben elégedett legyen az eredménnyel, a fogpótlás formájával, színével és kényelmével és ne érezzen harapási nehézségeket vagy más panaszokat. A Móricz Dental Fogászaton a legjobb alapanyagokkal, a legmodernebb eszközökkel, és nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező specialistákkal garantáljuk a legjobb minőségű kezelést, valamint a hosszú távú eredményt!

A fogimplantátum menete: Ápolás és kontroll

A fogimplantátum menete, a kezelés nem ért véget - minden páciensünk számára hangsúlyozzuk ezt! A fogimplantátumok hosszú élettartamának fenntartása érdekében rendszeres, évenkénti orvosi ellenőrzésekre és gondos otthoni szájápolásra van szükség. A fogorvos megbeszéli Önnel az otthoni szájhigiéniai rutinokat, például a fogmosás, a szájöblítés és a fogköztisztítás módját, hogy Ön is mindent megtehessen a hosszú távú eredmény érdekében, az esetleges problémák elkerülése céljából!

Móricz Dental Fogászat, ahol a leghatékonyabb a fogimplantátum menete

Amennyiben vannak hiányzó fogai, vagy rossz állapotú fogakkal küzd, és szeretne hosszú távú, megbízható megoldást, keressen fel minket a Móricz Dentalban. Szakértő fogimplantátum specialistáink segítenek abban, hogy újra teljes értékű legyen az élete a fogimplantátum beültetésével. Több ezer páciensünk távozott már boldogan, csodaszép mosollyal, egészséges fogakkal, legyen Ön a következő! Mi a Móricz Dentalban nem csak a beavatkozást végezzük el, hanem minden szükséges információt és támogatást megadunk a kezelés utáni időszakban és azt követően is. Foglaljon időpontot a + 36 1 36 11 222-es telefonszámon szájsebészeti konzultációra, vagy jelentkezzen be online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták