Fogbeültetés mennyi idő? | Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogbeültetés mennyi idő?

A fogbeültetés mennyi idő, mennyire fájdalmas, hogyan történik pontosan? Megválaszoljuk a fogbeültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Fogbeültetés mennyi idő?

A fogbeültetés mennyi idő? – Tisztázzuk az alapokat

Amikor a fogbeültetés kerül szóba, gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyi időt vesz igénybe ez a folyamat. Nos ez nagyon sok tényezőtől függ, de mindent elmagyarázunk. Kezdjük az elején, mert néhány dolog tisztázása nélkül nehéz megmondani, hogy a fogbeültetés mennyi idő, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy ez egy több hónapos kezelés sorozat.

Sok tényezőtől függ, hogy a fogbeültetés mennyi idő!

A fogbeültetés egy olyan sebészeti eljárás, amely pótolja a hiányzó fogakat egy mesterséges foggyökérrel. A gyakorlatban egy titánból készült implantátumot helyezünk a csontba, amely az idő múlásával becsontosodik, így biztosítva a fogimplantátum stabilitását. 
A fogbeültetés azonban nem egyetlen alkalommal történő fogászati beavatkozás. Nagy odafigyelést és alapos tervezést igénylő, többlépcsős folyamat, melynek időtartama nagyban függ az Ön általános egészségi állapotától valamint fogazatának állapotától. Tehát nagyon sok tényező kérdése az, hogy a fogbeültetés mennyi idő. Fogászatunkon minden kezelést állapotfelméréssel, egyénre szabott konzultációval, és diagnosztikával kezdjük meg – ezen lépések után pontosabban meg tudjuk mondani, hogy a fogbeültetés mennyi idő az Ön esetében. Addig is részletesen bemutatjuk, hogy mely lépések mennyi időt vesznek igénybe átlagosan, hogy könnyebben tudjon kalkulálni

A fogbeültetés mennyi idő a tervezés szakaszában?

Mielőtt belekezdenénk a fogbeültetésbe, mindenképpen szükséges egy alapos előzetes vizsgálat. Ez magában foglalja a teljes szájüregi röntgen vagy 3D CT felvétel készítését, elemzését valamint a szájegészség átfogó vizsgálatát. Ebben a szakaszban lehetőség nyílik arra, hogy tisztázzuk minden kérdését és aggodalmát. Ez a személyes konzultáció álltában egy alkalmat vesz igénybe és 1 óra alatt megtörténik. Itt tud időpontot foglalni. 

A fogbeültetés mennyi idő az előkészítési szakaszban?

Hogy a fogbeültetés mennyi idő, az nagyban függ attól is, hogy milyen állapotban van fogazata, ínye. A fogbeültetés csak teljesen egészséges íny és fogak megléte esetén végezhető el. Ezért például fogínysorvadás, fogínyvérzés, meglévő fogkő, lyukas vagy rossz fog, régi tömések esetén először orvosolni kell ezeket a problémákat, és csak ezután kezdődhet meg a fogbeültetés. A fogbeültetést megelőzően tehát nélkülözhetetlen a meglévő fogászati problémák megoldása, hogy az implantátumok nagy biztonsággal egy egészséges környezetbe kerülhessenek beültetésre. Ennek ideje attól függ, hogy milyen fogászati problémák megoldására van szükség az Ön esetében. Általában ezeknek a problémáknak a felszámolása illetve egy dentálhigiéniai kezelés elvégzése néhány nap alatt megoldható.

A fogbeültetés mennyi idő, ha csontpótlásra is szükség van?

Amennyiben a fogbeültetés biztonsága megköveteli a csontpótló eljárást is, abban az esetben a beültetést megelőzően kerül sor a hiányzó csontállomány mesterséges pótlására, melynek gyógyulási ideje 3-4 hónap. A fogbeültetés csak ezután végezhető el. Hogy a fogbeültetés mennyi idő, az leginkább attól függ, hogy szükség van-e csontpótlásra, ez az a lépés, ami nagyon kitolhatja a kezelés teljes idejét. Vannak azonban olyan kivételes helyzetek, amikor a csontpótló beavatkozás a fogbeültetéssel egyidőben is megtörténhet. Ennek lehetőségéről kezelőorvosa a személyes konzultáció alkalmával ad tájékoztatást.

A fogbeültetés mennyi idő a műtőben?

A tényleges fogbeültetés általában egyetlen látogatás alkalmával történik. Ez az eljárás helyi érzéstelenítéssel zajlik, és általában 1-2 órát vesz igénybe, az implantátumok számától függően. Abban az esteben, ha a fogbeültetés altatásban történik, amire Önnek is van lehetősége, akkor a folyamat az altatás és az ébredés idejével meghosszabbodik, ami akár 4-5 óra is lehet. Valószínűleg Ön sem örülne, ha arra a kérdésére, hogy a fogbeültetés mennyi idő azt válaszolnánk, hogy mindössze 1 óra, pedig a szószerinti időtartama ennyi, azonban számos előkészületi, és utógondozási teendő is van, ami meghosszabbítja a kezelés teljes időtartamát akár hónapokra.

A fogbeültetés mennyi idő a gyógyulási periódussal?

A beültetés után kezdődik a gyógyulási fázis. Ez a szakasz kulcsfontosságú a fogbeültetés sikeréhez. A teljes gyógyulási időszak általában 3-6 hónapot vesz igénybe, de ez egyénenként eltérő lehet. Ebben az időszakban a beültetett implantátum becsontosodik. Ez a folyamat biztosítja az implantátum stabilitását. 

A fogbeültetés mennyi idő az ínyformázás fázisában

A gyógyulási idő letelte után, megkezdődik a fogíny megfelelő megformázása, az úgynevezett ínyformázó csavar felhelyezésével. Ez a csavar alakítja ki a később felhelyezendő fogpótlás helyét az ínyben. Ez nem csak az esztétika miatt fontos, hanem a fogpótlás tisztán tartása szempontjából is. Ennek a fázisnak a hossza körülbelül 1-2 hét.

A fogbeültetés mennyi idő az implantációs fogpótlás készítésével együtt?

Az ínyformázást követően megkezdődik az utolsó fázis, a tényleges fogpótlás elkészítése, vagyis a lenyomatvételek, a harapás beállítása, fogszín választás, és a fogpróba. Amennyiben az elkészített implantációs fogpótlás elérte végleges formáját, behelyezésre és rögzítésre kerül, kezdetben csak ideiglenes formában. Amennyiben kis idő elteltével is úgy érzi, hogy mind esztétikai szempontból, mind funkcióját tekintve tökéletes, akkor történik meg a végleges rögzítés. Az implantációs fogpótlás átlagos elkészítései ideje 8-10 napot vesz igénybe. 

A fogbeültetés mennyi idő az utógondozással?

A fogbeültetést követően javasolt évente legalább egy alkalommal kontrollvizsgálaton részt venni, hogy a beültetett implnatátummal és az arra kerülő implantációs fogpótlással minden rendben legyen. A kontrollvizsgálat 30-40 percet vesz igénybe.

A fogbeültetés mennyi idő összesen?

A fogbeültetés tehát egy több hónapos folyamat, amit a legnagyobb odafigyeléssel végzünk el a Móricz Dental Fogászaton, ügyelve arra, hogy minden kezelésre a legtökéletesebb időpontot találjuk meg Önnek, ami miatt szabadságot sem kell kivennie. Ne hagyja, hogy a hiányzó fogak árnyékot vessenek mosolyára vagy korlátozzák életminőségét! A Móricz Dental csapata magas színvonalú fogbeültetési szolgáltatásokat kínál, amelyekkel visszaadhatjuk Önnek a természetes megjelenésű, funkcionális és magabiztosságot adó mosolyt. Bízza szakértelmünkre a fogbeültetést és tapasztalja meg azt a kényelmet és biztonságot, amit a modern, precízen végzett implnatáció nyújthat. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és egyeztessen időpontot egy személyes fogbeültetés konzultációra.  

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták