Fogfájás ellen ez a legjobb megoldás I Móricz Dental Fogászat

Fogfájás ellen a leghatékonyabb megoldások, és teendők

Mit lehet tenni a kínzó fogfájás ellen? Amikor beüt a baj, akkor gyors megoldás kell. Ezért ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a leghatékonyabb fogfájás elleni megoldásokat, illetve azokat az okokat is, amik miatt kialakulhat a fogfájás.

Fogfájás ellen a leghatékonyabb megoldások, és teendők

Mitől fájdulhat meg a fog?

Ahhoz, hogy hatékonyan fel tudjunk lépni a kínzó fogfájás ellen, tudnunk kell, hogy milyen tényezők okozzák annak kialakulását. Ez nemcsak a fogfájás legyőzésében segíthet, hanem a megelőzéshez is nagyban hozzájárul. Nagyon sok esetben a nem megfelelő szájhigiénia okozza a fogfájást, ugyanis a megtapadt, és el nem távolított lepedékben megtelepedő baktériumok káros folyamatokat indítanak el a fogakon. Ilyen a fogszuvasodás, aminek az egyik tünete a fogfájás. Kiesett tömés, leeset korona is okozhat fogfájást, ahogyan egy letört fog is. Az is előfordulhat, hogy fogágybetegség okozza a fogfájást. Ahhoz, hogy eredményesen fel lehessen venni a harcot a fogfájás ellen, első körben detektálni kell a probléma forrását, hogy célzottan lehessen beavatkozni. Elengedhetetlen tehát egy szakszerű fogászati diagnosztika. Az otthoni megoldások ideig, óráig segítenek, de hosszú távú, végleges megoldást csak a fogorvos tud adni a fogfájás ellen.

Mit tehet a fogfájás ellen? Hogyan előzheti meg?

A fogfájás ellen a legjobb módszer, a megelőzés. Hogyan lehetséges, hogyan védheti meg Ön is a fogait? Megfelelő szájhigiéniával, fogápolással, ami nemcsak az esti fogmosásban merül ki! Az alapos otthoni fogápolás elengedhetetlen, ennek része legalább napi kétszeri, 3-4 percig tartó fogmosás, fogköztisztitó kefe, fogselyem és szájvíz napi rendszerességű használata. Emellett rendszeresen fogorvosi kontrollvizsgálatra kell járni, még akkor is, ha semmi tünetet nem észlel, ugyanis így kerülhető el, hogy ne is észleljen. Számtalan fogászati betegség az elején teljesen tünetmentes, és csak később jelentkeznek heves fájdalmak, érzékenység. Amennyiben még a kezdeti időszakban észrevételre kerül a probléma, sokkal könnyebben visszafordítható. Rendszeres, félévenkénti fogkő eltávolítással is tesz egy hatalmas lépést a fogfájás ellen, ugyanis így csökkenthető a fogszuvasodás, fogágybetegségek kialakulásának kockázata, ami mint tudjuk, fogfájáshoz vezet. Amennyiben fogfájást érez, azonnal forduljon orvoshoz! 

Mi az, ami valóban hat a fogfájás ellen?

A fogfájás ellen a fájdalomcsillapító gyógyszerek használata a fájdalom jelentkezésekor hatékony megoldás lehet, azonban nem helyettesíti a fogorvost, csak ideiglenes megoldásként funkcionál. 
A fogfájás ellen valódi megoldást csak az azonnali fogászati vizsgálat és a fájdalom kiváltó okának professzionális kezelése jelent.

Konzultációs időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud kérni vagy egyszerűen online.

Melyik fogászati kezelés küzd meg sikerrel a fogfájás ellen?

Milyen kezeléseket alkalmazunk fogfájás ellen a Móricz Dental Fogászaton?  Kisebb szuvasodás esetén az esztétikus tömés a legjobb megoldás, ami szinte teljesen észrevétlen eredményt ad. Nagyobb szuvasodás esetén esztétikus betétet alkalmazzuk, ami szintén észrevehetetlen.  Több fogfelszínt érintő kiterjed szuvasodás esetén fogászati fémkerámia vagy cirkon korona a leghatékonyabb. Fogbélgyulladás esetén pedig gyökérkezelés vagy mikroszkópos gyökérkezelés alkalmazandó a fogfájás ellen.

Mi tesznek felkészült fogorvosaink a Móricz Dentalban a fogszuvasodás ellen?

Szakértő kollégáink először is egy alapos fizikai szájvizsgálatot végeznek, szükség esetén panoráma röntgenfelvételt vagy 3D CT felvételt készítenek, hogy diagnosztizálni tudják a fogfájás forrását, be tudják azonosítani a probléma okát. Ezek után készítenek egy részletes kezelési tervet a fogászati probléma ideális megoldásáról, amihez árajánlatot is csatolnak. Ezután pedig eltávolítják a szuvas részeket, majd esztétikus töméssel, betéttel vagy koronával kezelik a fogat. Ha fogfájás ellen a legjobb megoldást keresi, akkor jöjjön el a Móricz Dentalba!

Mit kell tennie a fogfájás ellen otthon?

Fogfájás megelőzéséhez nagyon fontos a megfelelő szájhigiénia, ezért javasolt rendszeresen, évente legalább egy alkalommal részt venni fogászati szűrővizsgálaton valamint évente legalább két alkalommal részt venni dentalhigiéniai kezelésen.

Konzultációs időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud kérni vagy egyszerűen online.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom
Bölcsességfog ciszta I Móricz Dental Fogászat

Bölcsességfog ciszta

A Móricz Dental fogászati rendelőben kiemelt figyelmet fordítunk a bölcsességfogak kezelésére és az ehhez kapcsolódó problémákra, többek között a bölcsességfog ciszta eltávolítására is. Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistákkal, modern szájsebészeti műtővel rendelkezünk, így komplexebb fogászati problémákkal is fordulhat hozzánk! Alábbi cikkünkben a bölcsességfog ciszta kialakulásáról, szakszerű kezeléséről lesz szó!

Tovább olvasom
Gyermekfogászat Budapest | Móricz Dental Fogászat

Gyermekfogászat Budapest

Sajnos a fogászati problémák a legkisebbeket sem kímélik, már a tejfogak esetében is lehetnek rendellenességek.  A Móricz Dental gyermekfogászat Budapesten hatékony, és kíméletes fogászati kezelésekkel várja a legkisebbeket is, nálunk minden problémára van fájdalommentes megoldás!

Tovább olvasom

Rólunk mondták