Fémkerámia korona | Móricz Dental Fogászat

Fémkerámia korona a Móricz Dentalban

A fémkerámia korona vagy híd az egyik legnépszerűbb fogpótlás. Nemcsak esztétikus, hanem kölcségtakarékos megoldás a hiányzó vagy sérült fogak pótlására.

Mely fogászati probléma esetén lehet kiváló megoldás a fémkerámia korona?

A fémkerámia korona vagy híd a világon a legnagyobb számban alkalmazott fogpótlás típus. Ennek az évtizedek óta tartató töretlen sikernek számos oka van:

 • Szilárd, stabil fogpótlás, amelyre hosszú éveken, évtizedek át számíthat
 • Visszaadja rágóképességét
 • Pótolja a hiányzó fogakat (amennyiben nincs lehetősége implantációs fogpótlás készítésére)
 • Költségtakarékos megoldás, melyet mindenki megengedhet magának, ha fogpótlásra van szüksége

Fémkerámia fogkorona

Azonban a fogászati szakma az elmúlt évtizedben soha nem látott mértékű tudományos fejlődésen esett át, aminek az lett az eredménye, hogy a fémkerámia korona a hagyományos fogpótlások kategóriájából az új fogászati alapanyagoknak és a korszerű eljárásoknak köszönhetően magasabb szintre lépett. Így ma sokkal kíméletesebb és tartósabb fogpótlás lett belőle az előző generációhoz képest.

 

Mit kell tudni a fémkerámia koronáról?

A fémkerámia korona egy vékony fémvázra égetett porcelán fogpótlás, melyből csak a porcelán leplező anyag látszik, ami teljesen befedi a fém vázat. A kerámia réteg ezen túlmenően teljes mértékben igazodik meglévő fogainak színéhez, így természetes módon illeszkedik azok sorába.

Fémkerámia híd Fémkerámia híd

A fémkerámia korona egy tartós és korszerű megoldás, azonban az esztétikai megjelenés tekintetében elmarad a teljes kerámia és a cirkon vázas koronától.

A teljes kerámia koronákról bővebben 

A cirkon koronákról bővebben

 

Milyen esetben lehet előnyös az Ön számára a fémkerámiából készült korona?

A fémkerámia korona jónéhány fogászati probléma kezelésére nyújt kompromisszumok nélküli megoldást, ismerje meg ezeket:

 • Előrehaladott fogszuvasodás esetén, amikor már egy tömés vagy betét nem nyújt megfelelő megoldást
 • Hiányzó fogak pótlása esetén, ha nincs lehetőség implantációs fogpótlásra
 • Implantátum beültetés esetében az implantátumra helyezett esztétikus borító koronaként
 • Sérült vagy kopott fogak anatómiai és esztétikai korrigálására
 • Gyökérkezelt fogak borító koronájaként
 • Fogak közötti nagyobb méretű rések áthidalására

 

Hogyan készül a fémkerámia korona a Móricz Dentalban?

Mindössze 5 egyszerű lépés vár Önre a Móricz Dentalban:

 1. Egy konzultáció keretében fogpótlás specialistánk feltérképezi az Ön fogászati problémáit és írásos kezelési tervet készít azok ideális megoldásáról.
 2. A kezelési terv elfogadását követően egy Ön számára alkalmas időpontban kezelőorvosa helyi érzéstelenítésben eltávolítja a sérült vagy szuvas fogrészeket és előkészíti fogait a fémkerámia koronához.
 3. Ugyan azon alkalommal lenyomatot vesz előkészített fogairól, amit aztán a fogtechnikai laboratóriumba küld a fém váz elkészítése céljából. A fogtechnikai laboratórium egy gipszminta segítségével beszkenneli az Ön lenyomatát és számítógépes technológiával elkészíti az ezred milliméter pontos fémkerámia korona vázát. (Ez hozzávetőlegesen 3 napot vesz igénybe.)
 4. Fogorvosa az elkészült vázat bepróbálja, hogy az anatómiai és kényelmi szempontból is tökéletes legyen az Ön számára. Amennyiben a próba sikeres volt, úgy a vázat visszaküldi a fogtechnikai laboratóriumnak, aki azt élethű, esztétikus porcelánnal leplezi.
 5. Az így véglegesített fémkerámia koronát kezelőorvosa beragasztja (vagy választása esetén csavarokkal rögzíti). Az Ön komfortos, szilárd, tartós és esztétikus fogpótlása ezzel el is készült.

A kezelést követően kezelőorvosa részletesen tájékoztatja arról, hogy korona felragasztását követően mit kell tennie a korona hosszú távú stabilitásának megőrzése érdekében.

Fémkerámia korona menete

Ismerje meg milyen lehetőségeket nyújt Önnek a fémkerámia korona

Ha szeretne esztétikus és költségtakarékos megoldást találni fogászati problémájára jöjjön el a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra.

A konzultációra a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud jelentkezni vagy egyszerűen online!

Várjuk Önt szeretettel rendelőnkben.

Pácienseink véleménye

Igazán igényes hely, mind a rendelő, mind az ott dolgozó szakemberek tekintetében. Nagyon elégedett voltam a kezeléssel, Ágics Anikó doktornő olyan problémámat oldotta meg, amelyet az elmúlt 2 év alatt más orvosnak nem sikerült - ráadásul nehezített körülmények között, a koronavírus időszakában. A rendelő nagyon szép és tiszta, a recepciós kolléganők segítőkészek és nem utolsósorban nagyon csinosak. A doktornő profi hozzáállása és a csapat rugalmas, összehangolt együttműködése megnyugtató hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy jó kezekben vagyok. Eddigi tapasztalataim során elsőként találkoztam ennyire körültekintő, precíz, kedves, figyelmes, szakmailag felkészült csapattal. Maximálisan elégedett vagyok, a továbbiakban is kizárólag a rendelő szolgáltatásait fogom igénybe venni, ha a szükség úgy hozza! Habár nem olcsó, lőszert vinni kell, de valamit valamiért.  
Sz. János

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogérzékenység tünetei

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Tovább olvasom
Fogfájás okai: Mi áll a háttérben?

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Tovább olvasom
Ínyvérzés oka, kezelés

Ínyvérzés – A háttérben álló okok és kezelési módszerek

Ínyvérzéssel küzd? Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető az ínyvérzés? Tudjon meg minden fontos információt az ínyvérzésről és fogágybetegségekről szakértő fogorvosainktól!

Tovább olvasom
Tömött fog lüktet

Tömött fog lüktet

Tömött foga lüktet? Fáj? Mi lehet az oka a nem rég kezelt fog kellemetlenségének? Ennek járunk utána szakmai cikkünkben, és segítünk, hogy mielőbb megszabadulhasson a fájdalomtól. 

Tovább olvasom
Fogérzékenység okai, kezelési módszere

Fogérzékenység okai

Mitől lehet érzékenyek fogai? Mi történik, ha nem kezelteti? A fogérzékenység okai, tünetek és kezelési módszerek, az egészséges fogakért. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták