Vérző fogíny kezelése | Móricz Dental Fogászat

Vérző fogíny kezelése

Hogyan lehetséges a vérző fogíny kezelése hatékonyan? Alábbi cikkünkben hasznos tanácsokat osztunk meg a vérző fogíny kezelésével kapcsolatban, amik segíthetnek megoldani a problémát, kezelni a helyzetet.

Vérző fogíny kezelése

Melyek a vérző fogíny okai?

Ahhoz, hogy a vérző fogíny kezelése hatékony lehessen, először tudnunk kell, hogy mi okozza konkrétan a problémát, milyen mögöttes ok áll a háttérben. A fogíny vérzése mögött többféle ok is meghúzódhat, általában a fogíny gyulladása okozza a problémát, de fogágybetegség is állhat a háttérben. Sokan nem tudják, de az egészséges fogak érdekében rendszeresen le kell szedetni a fogkövet, ugyanis az időben el nem távolított fogkő is ínyvérzéshez vezet. Ugyanúgy problémát okozhat, ha nem megfelelő az otthoni szájápolás gyakorisága vagy minősége. Tévhit az is, hogy elegendő napi kétszer fogat mosni, ennél jóval összetettebb a megfelelő otthoni szájápolás. Fontos, hogy lehetőleg minden étkezés után tisztítsa meg a fogait, ugyanis a felhalmozódott lepedék fogkő kialakulásához, a baktériumok elszaporodásához vezet. A fog minden felületét meg kell tisztítani finom sörtéjű kefével, a fogközök tisztítása érdekében fogselymet és fogköztisztító kefét is kell használni rendszeresen.

Mikor kell fogorvoshoz fordulni a vérző fogíny kezelése érdekében?

A vérző fogíny kezelésében sok esetben csak szakember tud segíteni. Amennyiben a gyakori, alapos fogmosás nem oldja meg a problémát, akkor a vérző fogíny kezelése nem oldató meg házi praktikákkal. Mindenképp forduljon orvoshoz ha a fogíny külső hatások nélkül is vérzik, nemcsak a fogmosás alkalmával, de az is problémát jelent, ha a fogíny fogmosás közben kezd vérezni. Amennyiben a fogíny vöröses és duzzadt, a vérző fogíny kezeléséhez keresse a Móricz Dentalt a +36 1 3611 222 telefonszámon, online vagy írjon e-mailt az info@moriczdental.hu címre! Ha a fogínyvérzés együtt jár a rossz lehelettel, az biztos fogászati problémát jelez. Amennyiben duzzanat keletkezik az arcon, az íny vérzik, szinte biztos, hogy a fog gyulladt állapotban van, ami azonnali kezelést igényel.

Ki foglalkozik a Móricz Dentalban a vérző fogíny probléma kezelésével?

A Móricz Dentalban a vérző fogíny kezelése kifejezetten erre a szakterületre specializálódott, képzett és nagy gyakorlattal rendelkező diplomás dentálhigiénikus által történik dentálhigiéniai kezeléssel vagy irányított biofilm terápiával. A fogínyvérzés, fogágybetegség esetén képzett paradontológus szakorvos látja el a pácienseket.Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Milyen lehetőségei vannak a Móricz Dentalban a vérző fogíny kezelésére? 

A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eszközökkel dolgozunk, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező fogorvosaink, fogászati specialistáink nagyon hatékonyan kezelik a vérző fogíny problémáját. Vérző fogíny kezelésére számtalan hatékony eljárást alkalmazunk. Az, hogy melyik kezelés oldja meg a problémát a vérzést kiváltó októl függ, ennek megfelelően a következő kezelések állnak rendelkezésére:

Mit kell tennie a vérző fogíny sikeres kezelése érdekében?

Összefoglalva a vérző fogíny kezelése érdekében a legtöbb esetben magasabb szintre kell elemelni az otthoni szájápolást, ami a tudatos fogmosással kezdődik, és a fogselyem, és fogköz tisztitó kefe használatát is tartalmazza. Ha ezzel nem javul a helyzet és továbbra is rendszeresen vérzik az ínye, akkor el kell jönnie egy parodontológiai konzultációra a Móricz Dentalba parodontológus szakorvosunkhoz! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

A csecsemők esetében a fogzás központi téma, hiszen sok álmatlan éjszakát tud okozni gyermeknek és szülőknek egyaránt. De igazán nagy probléma nem a fogak növekedése esetében van, hanem ha valami nincsen rendben a fogakkal. Mikor, milyen ütemben törnek elő a fogak normál esetben? Tekintse át általános cikkünket a fogzással kapcsolatban, további kérdés esetén pedig keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Tovább olvasom
Fogvándorlás (Mitől alakul ki?) I Móricz Dental Fogászat

Fogvándorlás: Mitől alakul ki?

A fogvándorlás problémájával néz szembe, és nem tudja, mi tévő legyen? Mitől alakul ki egyáltalán a fogvándorlás, miért kezdenek el vándorolni teljesen ép fogai? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, igyekszünk minden fontos információt átadni a fogvándorlás témakörben!

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás implantátummal I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás implantátummal

Teljes fogpótlásra abban az esetben van szükség, ha több foga is olyan rossz állapotban van, hogy menthetetlen, vagy már elvesztette fogait. Szerencsére nem sok esetben van szükség az eljárásra, de amennyiben igen, akkor a leghatékonyabb módszereket célszerű választani. Teljes fogpótlás implantátummal is történhet. A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eljárásokkal várjuk, hogy újra csodaszép mosolyt varázsolhassunk Önnek!

Tovább olvasom
Fogászati röntgen I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogászati röntgen

A fogászat területen nélkülözhetetlen a fogászati röntgenfelvételek alkalmazása, mert ez alapján azonosítható be nagy precizitással a legtöbb fogászati probléma. A korszerű digitális technológiának köszönhetően a ma alkalmazott fogászati röntgen berendezések sugárterhelése nagyon alacsony, nem okoznak károsodást.

Tovább olvasom
Kettétört fog kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Kettétört fog kezelése

Hogyan lehetséges a kettétört fog kezelése, milyen hagyományos, és modern fogászati eljárások vannak a probléma hatékony kezelésére? A Móricz Dental fogászat budapesti rendelőjében a legmodernebb fogorvosi eszközökkel várjuk, nagy biztonsággal kezeljük a kettétört fog problémáját is!

Tovább olvasom

Rólunk mondták