Vérző fogíny kezelése | Móricz Dental Fogászat

Vérző fogíny kezelése

Hogyan lehetséges a vérző fogíny kezelése hatékonyan? Alábbi cikkünkben hasznos tanácsokat osztunk meg a vérző fogíny kezelésével kapcsolatban, amik segíthetnek megoldani a problémát, kezelni a helyzetet.

Vérző fogíny kezelése

Melyek a vérző fogíny okai?

Ahhoz, hogy a vérző fogíny kezelése hatékony lehessen, először tudnunk kell, hogy mi okozza konkrétan a problémát, milyen mögöttes ok áll a háttérben. A fogíny vérzése mögött többféle ok is meghúzódhat, általában a fogíny gyulladása okozza a problémát, de fogágybetegség is állhat a háttérben. Sokan nem tudják, de az egészséges fogak érdekében rendszeresen le kell szedetni a fogkövet, ugyanis az időben el nem távolított fogkő is ínyvérzéshez vezet. Ugyanúgy problémát okozhat, ha nem megfelelő az otthoni szájápolás gyakorisága vagy minősége. Tévhit az is, hogy elegendő napi kétszer fogat mosni, ennél jóval összetettebb a megfelelő otthoni szájápolás. Fontos, hogy lehetőleg minden étkezés után tisztítsa meg a fogait, ugyanis a felhalmozódott lepedék fogkő kialakulásához, a baktériumok elszaporodásához vezet. A fog minden felületét meg kell tisztítani finom sörtéjű kefével, a fogközök tisztítása érdekében fogselymet és fogköztisztító kefét is kell használni rendszeresen.

Mikor kell fogorvoshoz fordulni a vérző fogíny kezelése érdekében?

A vérző fogíny kezelésében sok esetben csak szakember tud segíteni. Amennyiben a gyakori, alapos fogmosás nem oldja meg a problémát, akkor a vérző fogíny kezelése nem oldató meg házi praktikákkal. Mindenképp forduljon orvoshoz ha a fogíny külső hatások nélkül is vérzik, nemcsak a fogmosás alkalmával, de az is problémát jelent, ha a fogíny fogmosás közben kezd vérezni. Amennyiben a fogíny vöröses és duzzadt, a vérző fogíny kezeléséhez keresse a Móricz Dentalt a +36 1 3611 222 telefonszámon, online vagy írjon e-mailt az info@moriczdental.hu címre! Ha a fogínyvérzés együtt jár a rossz lehelettel, az biztos fogászati problémát jelez. Amennyiben duzzanat keletkezik az arcon, az íny vérzik, szinte biztos, hogy a fog gyulladt állapotban van, ami azonnali kezelést igényel.

Ki foglalkozik a Móricz Dentalban a vérző fogíny probléma kezelésével?

A Móricz Dentalban a vérző fogíny kezelése kifejezetten erre a szakterületre specializálódott, képzett és nagy gyakorlattal rendelkező diplomás dentálhigiénikus által történik dentálhigiéniai kezeléssel vagy irányított biofilm terápiával. A fogínyvérzés, fogágybetegség esetén képzett paradontológus szakorvos látja el a pácienseket.Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Milyen lehetőségei vannak a Móricz Dentalban a vérző fogíny kezelésére? 

A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eszközökkel dolgozunk, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező fogorvosaink, fogászati specialistáink nagyon hatékonyan kezelik a vérző fogíny problémáját. Vérző fogíny kezelésére számtalan hatékony eljárást alkalmazunk. Az, hogy melyik kezelés oldja meg a problémát a vérzést kiváltó októl függ, ennek megfelelően a következő kezelések állnak rendelkezésére:

Mit kell tennie a vérző fogíny sikeres kezelése érdekében?

Összefoglalva a vérző fogíny kezelése érdekében a legtöbb esetben magasabb szintre kell elemelni az otthoni szájápolást, ami a tudatos fogmosással kezdődik, és a fogselyem, és fogköz tisztitó kefe használatát is tartalmazza. Ha ezzel nem javul a helyzet és továbbra is rendszeresen vérzik az ínye, akkor el kell jönnie egy parodontológiai konzultációra a Móricz Dentalba parodontológus szakorvosunkhoz! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták