A rossz fogak helyreállítása I Móricz Dental Fogászat

A rossz fogak helyreállítása: miért fontos és hogyan segíthet a Móricz Dental?

Fogaink egészsége nem csupán az esztétikai megjelenésünkre van hatással, hanem az egész szervezet működésére is. A rossz fogak helyreállítása kiemelt szerepet játszik a mindennapi életminőség javításában. A Móricz Dental fogászati rendelő fogászati specialistái nagy precizitással és korszerű technológiával végzik a rossz fogak helyreállítását.

A rossz fogak helyreállítása: miért fontos és hogyan segíthet a Móricz Dental?

Miért van szükség a rossz fogak helyreállítására a lehető legrövidebb időn belül?

A rossz fogak mihamarabbi helyreállítása alapvető fontosságú több szempontból is. Fogaink épsége nemcsak mosolyunk, megjelenésünk miatt fontos, hanem azért is, mert fontos funkciójuk van. A rossz fogak helyreállítása elengedhetetlen az alábbiak miatt:

 • Fájdalom enyhítése: a rossz állapotban lévő fogak gyakran okoznak fájdalmat és kellemetlenséget. A rossz fogak helyreállítása segít a fájdalmak, enyhe kellemetlenségek, fogérzékenység megszüntetésében.
 • Rágási funkció helyreállítása: a rossz fogak helyreállítása lehetővé teszi az ételek normális rágását és ízlelését. A fájó, érzékeny fogak miatt a rágás bonyolultabb. Ön is kerül bizonyos ételeket, például a hideg fagylaltot, vagy a nehezebben rágható húsételeket rossz fogai miatt? A rossz fogak helyreállításával többet nem kell ilyen kompromisszumokat hoznia!
 • Esztétikai megjelenés: a rossz fogak helyreállítása visszaadja a mosoly szépségét és az önbizalmat. Tudta, hogy fogászatunkon nagyon esztétikus, fogszínű anyagokkal dolgozunk, melyek teljesen megegyeznek az eredeti fogak színével? Ne szégyenkezzen fogai állapota miatt, vagy kerülje a társasági eseményeket tovább!

A Móricz Dental a fogászati beavatkozások teljes skáláját kínálja, hogy megfelelő megoldást nyújtson az Ön számára a rossz fogak helyreállításához! Jelentkezzen be rendelőnkbe, és minden további fontos részletet megbeszélünk!

Hogyan zajlik a rossz fogak helyreállítása a Móricz Dental fogászati rendelőben?

A rossz fogak helyreállítása nem csupán a szép mosoly érdekében fontos, hanem az egészség megőrzése érdekében is. A Móricz Dental fogászati rendelő kiváló választás ebben a folyamatban, mivel a legmodernebb technológiát és a páciensek igényeire szabott megoldásokat kínálja.  A rossz fogak helyreállításának folyamata annak a függvénye, hogy pontosan milyen problémával, vagy problémákkal állunk szembe. Ezért a rossz fogak helyreállítása előtt mindig alapos diagnosztikát végzünk. Egészen pontosan így történik a rossz fogak helyreállítása a Móricz Dentalban:

 • Vizsgálat és konzultáció: kezelőorvosa alaposan megvizsgálja a fogak állapotát és megtervezi a szükséges beavatkozásokat a rossz fogak helyreállításához.
 • Személyre szabott kezelési terv: az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően elkésztjük a személyre szabott kezelési tervet és árajánlatot, amit minden részletbe menően meg is mutatunk Önnek.

Milyen beavatkozások vannak a rossz fogak helyreállítása érdekében?

Bár a rossz fogak helyreállítására nincsen egy általános fogászati módszer, az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban alkalmazott fogászati eljárásokat. A leggyakrabban ezekkel a kezelésekkel állítjuk helyre a rossz fogakat:   

Fogtömés a rossz fogak helyreállítására

 • A fogtömés alapvető eljárás a fogászatban, amelyet sérült vagy szuvas fogak kezelésére használnak. A Móricz Dental rendelő a legmodernebb technológiát és anyagokat kínálja a fogtömési eljárások során, hogy Önnek a lehető legjobb eredményt és élményt nyújtsa.
 • A fogtömés folyamata a rossz fogak helyreállítására érdekében a Móricz Dentalban
 • Vizsgálat: kezelőorvosa először alaposan megvizsgálja a sérült vagy szuvas fogakat, hogy meghatározza a megfelelő tömőanyagot és a beavatkozás módját.
 • Érzéstelenítés: a beavatkozás kényelme érdekében helyi érzéstelenítőt adunk, hogy kezelése fájdalommentes legyen.
 • Tömés előkészítése: kezelőorvosa eltávolítja a szuvas részt és előkészíti a fogat a töméshez, így biztosítva, hogy a tömőanyag jól tapadjon.
 • Fogtömés: a kiválasztott tömőanyagot az előkészített üregben helyezi és formázza, hogy a fog természetes alakját hozza létre.
 • Polírozás és finomítás: a tömés után kezelőorvosa gondosan polírozza és finomítja a tömött felületet, hogy tökéletesen illeszkedjen a harapásához és kényelmes legyen Önnek.

A fogtömés a Móricz Dental fogászati rendelőben egy fájdalommentes és hatékony eljárás, amely a sérült vagy szuvas fogakat visszaállítja eredeti állapotukba. Kezelőorvosaink széles választékot kínálnak a tömőanyagokból, hogy az Ön számára a legjobb megoldást nyújtsuk. Vannak nagyon esztétikus töméseink is, amik a rossz fogak helyreállítása mellett a mosolya helyreállítására is tökéletesek. 

Koronák és hidak a rossz fogak helyreállítása

A koronák és hidak készítése a fogászati ellátás egy másik lényeges kezelése, amelyet a rossz fogak helyreállítására alkalmazunk. A Móricz Dental Fogászat a legmagasabb minőségű alapanyagokból készíti el a koronákat, és hidakat. 

A korona vagy híd készítés folyamat a rossz fogak helyreállítása érdekében a Móricz Dentalban

A korona és híd készítése a Móricz Dental rendelőben az egyik legjobb megoldás a rossz fogak helyreállítására. A magasan képzett szakemberek és a legmodernebb technológia garantálja a természetes megjelenést és a hosszú távú tartósságot.
Így készülnek a kényelmes és esztétikus fogpótlások a Móricz Dentalban: 

 • Vizsgálat és tervezés: kezelőorvosa megvizsgálja a sérült vagy elvesztett fogakat és a szomszédos területeket
 • Terv készítése: a beavatkozást egyedi igényeknek megfelelően tervezik meg
 • Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítés biztosítja az Ön fájdalommentességét a beavatkozás alatt
 • Fog előkészítése preparálással: a sérült fogat preparálással készítjük elő a koronához, vagy a szomszédos fogakat a hídhoz
 • Lenyomatvétel: a lenyomat segít a fogtechnikai laboratóriumnak a fogpótlás elkészítésében és a koronák vagy hidak tökéletes illeszkedésének létrehozásában
 • Ideiglenes fogpótlás: ideiglenes koronát vagy hidat addig használja amíg a végleges fogpótlást elkészíti a fogtechnikai laboratórium
 • Végleges korona vagy híd átadása: kezelőorvosa bepróbálja végleges fogpótlását és ha mindent rendben talál akkor rögzíti a végleges koronát vagy hidat
 • Finomítás: a beavatkozás után finomításra kerül a harapás, hogy kényelmes legyen a fogpótlás

Rossz fogak helyreállítása a Móricz Dentalban mikroszkópos gyökérkezelés segítségével

A mikroszkópos gyökérkezelés egy forradalmi technológia a rossz fogak helyreállításában. Ez a módszer lehetővé teszi a sérült vagy fertőzött gyökércsatornák pontos és hatékony kezelését, miközben minimalizálja a környező szövetek károsodását. A Móricz Dental specialistái széles körű tapasztalattal rendelkeznek ebben a kíméletes eljárásban.
Így történik a rossz fogak helyreállítása a Móricz Dentalban fogászati mikroszkóp segítségével:

 • Diagnosztika: kezelőorvosa megvizsgálja a sérült fogat és digitális röntgenfelvételt készít, hogy meghatározza a kezelés területét és terjedelmét
 • Érzéstelenítés: a kezelés fájdalommentessége érdekében a mikroszkópos gyökérkezelést helyi érzéstelenítésben végezzük
 • Mikroszkópos gyökérkezelés: a mikroszkóp lehetővé teszi kezelőorvosa számára, hogy a gyökércsatornát nagy felbontásban lássa, így növelve a kezelés precizitását
 • Gyulladt fogbél eltávolítása: kezelőorvosa eltávolítja a fertőzött vagy elhalt szöveteket a gyökércsatornából
 • A gyökércsatorna tisztítása és fertőtlenítése: speciális eszközökkel a gyökércsatornát tisztítjuk és fertőtlenítjük, hogy az készen álljon a gyökértömésre
 • Gyökértömés: a gyökércsatornát antibakteriális anyaggal töltjük fel, hogy megakadályozzuk a további fertőzések kialakulását
 • Fedőtömés vagy korona: a már gyökérkezelt fogat véglegesen betömjük, betétet készítünk vagy koronát, hogy helyreállítsuk a fog funkcióját és esztétikus megjelenését.

Mit kell tenni a rossz fogak helyreállítása érdekében?

Az Ön mosolya az egyéniségének és önbizalmának fontos része. Fájdalom, érzékenység, esztétikai hiba? Ha rossz fogak okoznak problémát, ne várjon tovább. A rossz fogak helyreállítása most könnyebb és kényelmesebb, mint valaha a Móricz Dental Fogászat hatékony kezeléseinek révén!
Kiemelkedő szakértők, korszerű technológia és pácienscentrikus megközelítés várja Önt, hogy újra visszaállítsa mosolyát eredeti ragyogásába. Vegye fel velünk a kapcsolatot és tegye meg az első lépést a ragyogó, egészséges mosoly felé, amelyet mindig is megérdemelt. IDE kattintva tud nagyon egyszerűen online időpontot kérni, vagy hívhat minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon rendelési időben! 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták