Otthoni fogfehérítő kezelés I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Otthoni fogfehérítő kezelés a Móricz Dentalnál

Zavarják elszíneződött, sárgás fogai? Az otthoni fogfehérítő kezelés segítségével, több árnyalattal is fehérebbek lehetnek a fogai. Hogyan működik az otthoni fogfehérítő kezelés, milyen előnyei, és milyen hátrányai vannak? Alábbi cikkünkben ezeket foglaljuk össze.

Otthoni fogfehérítő kezelés a Móricz Dentalnál

Miért válassza az otthoni fogfehérítő kezelést?

Az otthoni fogfehérítés egy praktikus és kényelmes megoldás azonban nem nélkülözheti a klinikai felügyeletet. Ha biztonságosan végezzük, akkor az otthoni fogfehérítő kezelésnek számtalan előnye lehet:

  • Kényelem: az otthoni fogfehérítő kezeléseket, ahogyan az a nevében is benne van, az otthonában végezheti, nem kell időt tölteni a rendelőben.
  • Hatékonyság: a kezelés látványosan fehérebb fogakat produkál, sokkal hatékonyabb, mint a fogfehérítő fogkrémek.
  • Biztonság: az otthoni fogfehérítő kezelés klinikai bevizsgálás mellett történik így biztonságos és nem okoz kárt sem a fogai sem az íny felületén, ellentétben az interneten fellelhető fogfehérítő praktikákkal.
  • Rugalmas: az otthoni fogfehérítő kezelés az Ön időbeosztásához igazodik, nem kell időpontot egyeztetnie, majd azt lemondania
  • Gyors: a néhány alkalmas kezeléssel látványos eredmény érhető el az otthoni fogfehérítő kezeléseknek hála.
  • Megfizethető: az otthoni költséghatékonyabb mint a rendelői fogfehérítés.

Hogyan történik az otthoni fogfehérítő kezelés a Móricz Dental szakmai felügyeletével?

Az otthoni fogfehérítő kezelés egy fecskendős kiszerelésű fogfehérítő zselével történik, amit egy sínben helyezve kell alkalmazni. Ezeket az eszközöket egy személyes konzultációt követően veheti át a Móricz Dental rendelőjében. Az otthoni fogfehérítést végezheti napközben, vagy éjszaka. A sínbe helyezett fogfehérítő zselé 4-6 órán át fejti ki hatását.  Ha a Móricz Dental otthoni fogfehérítő kezelését választja, akkor minden segítséget megkap a helyes kezeléshez, és biztos lehet benn, hogy a maximális hatékonyságot érheti el úgy, hogy semmilyen kárt nem tesz a fogaiban.

Hogyan kell az otthoni fogfehérítő kezelést elvégezni?

A Móricz Dental Fogászat tapasztalt dentálhigiénikus kollégáitól minden segítséget megkap az otthoni fogfehérítő kezelés elvégzéséhez, többek között a sín megfelelő elhelyezéséhez is, de az alábbiakban néhány mondatban összefoglaljuk a folyamatot. Az otthoni fogfehérítő kezelés előtt nélkülözhetetlen a fogak alapos tisztítása, mondhatni ez a nulladik lépése az eljárásnak. Ezt követően kell a fecskendőből a zselét a sín belső részére nyomni. Egy-egy foghoz elég csak egy csipetnyi zselét nyomni. A zselét az összes fehérítendő fog vonalába nyomja a sínbe, majd a már zselét tartalmazó sínt helyezze fel a fogakra. A sín akkor van a megfelelő helyén, ha a fogak külső felszínét teljesen eltakarja. Ezután tudja eloszlatni a fogfehérítő anyagot úgy, hogy a sín külső részét óvatosan a fogakhoz simítja. Mivel az otthoni fogfehérítő kezeléshez alkalmazandó sín átlátszó, jól láthatja az anyag bevonatát a fogak felszínén. Amennyiben a sín szélén felesleges gél nyomódott ki, puha fogkefével távolítsa el azt óvatosan.

Az otthoni fogfehérítő sín eltávolítása a fogfehérítést követően 

A sínt a fogfehérítés végeztével el kell távolítani, ehhez óvatosan vegye le a fogívről. Fogkefével távolítsa el és öblítse le a gélmaradékot a fogakról. A fogmosáshoz fluorid tartalmú érzékenységcsökkentő fogkrém használatát ajánljuk! A fogai megtisztítása után a sínt kívülről, valamint belülről is tisztítsa meg langyos folyóvíz alatt a fogkefe segítségével, úgy hogy zselé ne maradjon benne. Az otthoni fogfehérítő kezelés után ellenőrizze, hogy a fogak menti ínyrészen történt-e bármilyen elváltozás, esetleges irritáció. Erős fogérzékenység esetén a kezelést függessze fel. Ajánlatos a fogsínt csak minden második vagy harmadik éjjel viselni, vagy napközben 2-3 órára.

Mi történik az otthoni fogfehérítő kezelés után?

Az otthoni fogfehérítő kezelés után 48 órán keresztül tartózkodjon az erősen színező élelmiszerektől, mert ennyi idő kell a fogak zománcrétegének teljes regenerálódásához. Ilyen ételek például a vörösbor, feketekávé, tea, cékla, bogyós gyümölcsök stb. A dohányzást is érdemes mellőzni erre az időszakra, még a rúzs is kerülendő, annak érdekében, hogy a hatást semmi ne befolyásolja, rontsa el.

Mit várhat el az otthoni fogfehérítő kezeléstől?

Az otthoni fogfehérítés 4-5 árnyalattal fehérebb fogakat eredményez, ami akár több hónapig is megmarad. Az otthoni fogfehérítő kezelés eredménye a fogaktól és az elszíneződés típusától függ. A gyökérkezeléstől elszürkült fogakat például külsőleg nem, csak belső fehérítéssel lehet fehéríteni, ami viszont csak rendelői körülmények között oldható meg. Azt is fontos megjegyezni, hogy a már meglévő tömések, koronák színe nem változik az otthoni fogfehérítő kezelések hatására.

Milyen kockázatai vannak az otthoni fogfehérítő kezelésnek?

Az otthoni fehérítő kezelés rendelői felügyelet mellett történő használata a fogat, az ínyt, a töméseket és a nyálkahártyát nem károsítja. Nem vékonyítja el a fogzománcot, csak az elszíneződésekre hat. Mellékhatásként rövid ideig fennálló fogérzékenység léphet fel, mely a kezelést követően 1-2 nap múlva megszűnik. Az elért fogszín tartóssága természetesen függ az Ön étkezési és szájápolási szokásaitól.  A fogak színe hamarabb sötétedik, ha újra érintkezésbe kerülnek olyan elszíneződést okozó termékekkel, mint a cigaretta, a kávé, vörösbor vagy a piros gyümölcslé.

Mit kell tennie, ha Ön is fehérebb fogakat szeretne az otthoni fogfehérítő kezelés segítségével? 

Ne hagyja, hogy elszíneződött fogai visszatartsák Önt az önfeledt, ragyogó mosolytól. A Móricz Dental rendelőjében most kivételes lehetőséget kínálunk az otthoni fogfehérítő kezelés igénybevételére. Nem csak az esztétikai hatása miatt érdemes elgondolkozni ezen a kezelésen.  Egy fehér, egészséges mosoly növeli az önbizalmat és pozitív benyomást kelt környezetében. Ne várjon tovább, vegye kezébe saját sorsát és tegye meg az első lépést egy ragyogóbb mosoly felé. Hívja fel a rendelőnket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be egyszerűen online és egyeztessen időpontot szakértő fogorvosainkhoz az otthoni fogfehérítő kezelés lehetőségeinek megbeszélésére. 
Várjuk szeretettel a Móricz Dental rendelőjében!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták