Csontsorvadás kezelés I Móricz Dental Fogászat

Csontsorvadás kezelés

A Móricz Dental Fogászaton a csontsorvadás kezelése a leghatékonyabb módszerekkel történik, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fogorvos specialisták által. Alábbi cikkünkben azonban nemcsak azt fogjuk bemutatni, hogy hogyan lehet a csontsorvadás kezelése sikeres és hatásos, hanem azt is, hogy mik a csontsorvadás kialakulásának okai, tünetei, és hogy hogyan lehet megelőzni a problémát.

Csontsorvadás kezelés

A csontsorvadás kezelése: mi okozza a csontsorvadást?

A csontsorvadás kezelésének megkezdése előtt nem árt tisztázni, hogy milyen okok vezettek a probléma kialakulásához. A hatékony kezelések mellett a prevenciónak is nagy fontossága van, hiszen fontos, hogy ne csak a tüneteket kezeljük, hanem azt is megelőzzük, hogy újabb probléma alakuljon ki. A csontsorvadás kezelés esetében is kifejezetten fontos, hogy feltárjuk a mögöttes okokat. A csontsorvadás okai lehetnek olyan örökletes tényezők, amik ellen nem tudunk tenni, de ennek tudatában viszont kellő figyelmet tudunk fordítani a gyakori fogászati ellenőrzésekre, szűrésekre. A csontsorvadást ezen túl más egészségügyi probléma is előidézheti, például cukorbetegség, csontritkulás, vagy hormonális tényezők. A csontsorvadás okai között a fogak túlterhelése is megtalálható, valamint a dohányzás, és a nem megfelelő otthoni szájhigiénia.

A csontsorvadás kezelése előtt észre kell venni a csontsorvadás árulkodó jeleit

A csontsorvadás megfelelő kezelése nagyon fontos annak érdekében, hogy a fogazat egészsége visszaálljon. A fogaknak nagyon fontos szerepük van nemcsak a beszédben, a megfelelő közérzetben, hanem a rágásban, így a táplálkozásban is. A csontsorvadás kezelése előtt fontos, hogy észrevegye az árulkodó jeleket, amelyek a problémára utalnak. 

Milyen árulkodó jelei vannak a csontsorvadásnak?

A pozíciójukból elmozduló, meglazuló fogak könnyen lehet, hogy az első árulkodó jelei a csontsorvadásnak, valamint az is jellemző, hogy apróbb rések keletkeznek a fogak között. Az érzékeny, duzzadt, vöröses színezetű fogíny is a csontsorvadás egy igen árulkodó jele, ami nem kevésszer együtt jár a fogíny a fogfelszíntől való elválásával, a fogíny visszahúzódásával is. Amennyiben fogmosáskor vérzik a fogínye, ideje fogorvoshoz fordulnia, hiszen ez is a csontsorvadás egy gyakori árulkodó jele, ahogyan a kellemetlen szájszag, rossz lehelet is! Fontos, hogy a sikeres csontsorvadás kezelés megkezdéséhez, minél előbb keressen minket, amennyiben bármelyik árulkodó jel alapján magára ismert! A Móricz Dental Fogászaton a csontsorvadás kezelése professzionális eljárásokkal történik, esztétikus módszerekkel, biztonságosan, és fájdalommentesen! A csontsorvadás hatékony kezeléséhez kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!  

A csontsorvadás kezelésének része a megelőzés is!

A csontsorvadás kezelésénél sokkal egyszerűbb és jobb megoldás a megelőzés. Ehhez fontos a rendszere részvétel fogorvos kontrolvizsgálatokon évente legalább egy alkalommal, valamint a részvétel félévenkénti dentalhigiéniai kezelésen vagy irányított biofilm terápián. A vizsgálatok mellett pedig fel kell hívnunk a figyelmét az alapos otthoni fogápolás fontosságára is, ami nem csak a napi kétszeri fogmosásban merül ki. Használjon rendszeresen fogselymet, valamint fogkő tisztító kefét is! Illetve mossa meg a fogát minden olyan alkalommal, amikor szükségét érzi, például étkezéseket követően!

Hogyan zajlik a csontsorvadás kezelése a Móricz Detal Fogászaton? 

Sikeresen! – Hiszen mindent megteszünk érte, nagy szakértelemmel, nemzetközi tapasztalatokkal, és a legújabb fogászati eljárásokkal várjuk pácienseinket a csontsorvadás kezelésére is! Amennyiben csontsorvadás kialakulásától tart első lépésként vegyen részt parodontológiai konzultáción a Móricz Dentalban! A csontosorvadás kezelésére az alábbi eljárásokat alkalmazzuk:

  • Dentálhigiéniai kezelés, irányított biofilm terápia vagy teljes szájfertőtlenítés
  • Zárt vagy nyitott kürettálás
  • Csontpótlás

Legyen hatékony a csontsorvadás kezelése, és szűnjön meg minden fogászati panasza ezzel egy időben! Keresse a Móricz Dental nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembereit, és mondjon búcsút valamennyi fogászati problémájának! Kérjen időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be néhány kattintással, egyszerűen online a csontsorvadás kezeléséhez!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

A csecsemők esetében a fogzás központi téma, hiszen sok álmatlan éjszakát tud okozni gyermeknek és szülőknek egyaránt. De igazán nagy probléma nem a fogak növekedése esetében van, hanem ha valami nincsen rendben a fogakkal. Mikor, milyen ütemben törnek elő a fogak normál esetben? Tekintse át általános cikkünket a fogzással kapcsolatban, további kérdés esetén pedig keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Tovább olvasom
Fogvándorlás (Mitől alakul ki?) I Móricz Dental Fogászat

Fogvándorlás: Mitől alakul ki?

A fogvándorlás problémájával néz szembe, és nem tudja, mi tévő legyen? Mitől alakul ki egyáltalán a fogvándorlás, miért kezdenek el vándorolni teljesen ép fogai? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, igyekszünk minden fontos információt átadni a fogvándorlás témakörben!

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás implantátummal I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás implantátummal

Teljes fogpótlásra abban az esetben van szükség, ha több foga is olyan rossz állapotban van, hogy menthetetlen, vagy már elvesztette fogait. Szerencsére nem sok esetben van szükség az eljárásra, de amennyiben igen, akkor a leghatékonyabb módszereket célszerű választani. Teljes fogpótlás implantátummal is történhet. A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eljárásokkal várjuk, hogy újra csodaszép mosolyt varázsolhassunk Önnek!

Tovább olvasom
Fogászati röntgen I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogászati röntgen

A fogászat területen nélkülözhetetlen a fogászati röntgenfelvételek alkalmazása, mert ez alapján azonosítható be nagy precizitással a legtöbb fogászati probléma. A korszerű digitális technológiának köszönhetően a ma alkalmazott fogászati röntgen berendezések sugárterhelése nagyon alacsony, nem okoznak károsodást.

Tovább olvasom
Kettétört fog kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Kettétört fog kezelése

Hogyan lehetséges a kettétört fog kezelése, milyen hagyományos, és modern fogászati eljárások vannak a probléma hatékony kezelésére? A Móricz Dental fogászat budapesti rendelőjében a legmodernebb fogorvosi eszközökkel várjuk, nagy biztonsággal kezeljük a kettétört fog problémáját is!

Tovább olvasom

Rólunk mondták