Dentálhigiénia, fogkozmetika | Móricz Dental Fogászat

Dentálhigiénia, fogkozmetika bővebben

A dentálhigiéniai kezelések segítik a szájüreg tisztaságát, a fertőzések megelőzését. Ilyen pl.: fogkőeltávolítás, fogtisztítás, íny- és tasakkezelés.

Ha Ön is tapasztalata az alábbi tünetek valamelyikét, feltétlenül keressen fel bennünket!

 • Rossz lehelet
 • Lerakódások, elszíneződések a fog tövében (különösen belül)
 • Fogínyvérzés (különösen fogmosáskor)
 • Fogágy-gyulladás, ínygyulladás, érzékeny íny
 • Ínysorvadás
 • Kilazult fogak
 • Fogpótlás okozta irritáció

Szabaduljon meg fájdalommentesen a fogkőtől és a lerakódásoktól dentálhigiéniai kezelések segítségével, még mielőtt nagyobb bajt okozna!

Ultrahangos fogkő-eltávolítás | Fájdalomtól mentesen

A fogkő eltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést. A fogkő eltávolítás általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával.

Fogkő eltávolítás ultrahanggal

 

Dentálhigiénia | Fogtisztítás, polírozás

A fogtisztítással és polírozással teremtjük meg a megfelelő szájhigiénia alapjait. Teljesen sima, tiszta fogfelszínen fogkő nem képződik, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával meggátolhatjuk a fogkövek ismételt felrakódását.

 

Intraorális homokfúvás | a legmakacsabb szennyeződések ellen

Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, foglepedéket. Kiegészítő kezelése lehet a fogkőeltávolításnak, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is.

 

Szájhigiéniai kezelés | Íny-és tasakkezelés a befejező fázis

A dentálhigiénia kezelés befejező fázisában fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő oldatokkal ecseteljük az ínyt s a megtisztított tasakokat.

Dentálhigiénia Budapest

 

Fogászati centrum | Szájhigiéniás tanácsadás

A fogászati kezelések mindegyike rendezett íny állapotok jelenlétét tételezi fel. A legkisebb ínygyulladás is veszélyezteti és kudarcra ítélheti a precíz fogászati beavatkozásokat. Emellett egészség-és fogkárosító hatása is van (pl. gócbetegségek, koraszülés, szívbetegségek, fogágybetegség).
Ezért a komplett professzionális fogtisztítással helyreállított szájhigiénia megőrzése fontos feladat. A dentálhigiénia körébe tartozó kezelések nemcsak a fogak tisztaságáról gondoskodnak, hanem a teljes szájflóra egészségéről. Emellett a rendelőnkben dolgozó dentálhigiénikusok fog-és szájápolási tanácsadással is segítenek. Felhívják pácienseink figyelmét a kritikus területek tisztítására és bemutatják, elmagyarázzák a professzionális szájhigiénia módszereit, eszközeit (pl. fogselyem, fogköztisztító kefe, elektromos fogkefe, szájzuhany, plakkfestő tabletta).

 

Fogorvosi klinika | Fogékszer

A fogékszer különbözőszínben, méretben, formában választható kis csiszolt kristály, drágakő, amelyet speciális ragasztási technikával rögzítünk a fogak felszínére. A felhelyezés során a fogak anyaga NEM sérül. Eltávolítása könnyen, a fogzománc sérülése nélkül megoldható.

 

Fogászat centrum | Fogfehérítés

Megjelenésünket, ápoltságunkat nagymértékben meghatározza arcunk és befolyásolja mosolyunk. A jó megjelenés fontos része a mosoly mögött rejlő fogsorunk. Az egészséges fogazat egyrészt ép, vagy esztétikusan helyreállított fogakat jelent, másrészt napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a fiatalos külsőt kölcsönző hófehér fogak.
Az USA-ban már több évtizede alkalmazzák sikeresen a különféle fogfehérítési eljárásokat. Az utóbbi években, hazánkban is megnövekedett az igény a világosabb fogak és ez által egy szebb mosoly iránt, amelyek hozzásegíthetnek minket, hogy magabiztosabbá váljunk társas és társadalmi kapcsolatainkban.

 

Fogfehérítés | a vonzó mosolyért

Nemrégiben látott napvilágot egy kutatás eredménye, mely arról számol be, hogy hófehér fogakkal ugyanazt a személyt intelligensebbnek, vonzóbbnak, sikeresebbnek ítélik az emberek!

 

Csillogó mosoly | kérdések a fogfehérítéssel kapcsolatban

Akik még nem szánták rá magukat a fogfehérítésre, valószínűleg a következő kérdések megválaszolása után, már nem fognak tovább kétkedni.

1. Ez a speciális fogfehérítő kezelés alkalmas a fogaimra?

Szinte mindenki, aki fehérebb fogakat szeretne alkalmas erre a kezelésre és remek eredményeket érhetünk el! A cigarettázás, a kávé-, teafogyasztás okozta elszíneződések egész egyszerűen eltűnnek. Még azok a makacs elszíneződések is kezelhetőek a Beyond fogfehérítés segítségével, amelyek antibiotikumok és egy gyógyszerek szedésének mellékhatásaként keletkeztek.

2. Meddig maradnak a fogaim fehérek a fogfehérítés után?

Ez mindenkinél más és más, hiszen függ a páciens étrendjétől, de a hatás átlagosan két-három évig tart.

3. Meddig tart a fogfehérítő kezelés?

Kevesebb, mint egy óra alatt eltűnnek az évek során keletkezett elszíneződések. Tehát az egész fogfehérítés nem tart tovább. mint egy látogatás a fodrásznál, vagy manikűrösnél.

4. Mennyire lehetnek fehérek a fogaim?

Kutatások azt igazolják, hogy már egy fogfehérítés után is akár 5-14 árnyalatot fehéredhetnek a fogak a VITA színskála szerint. A fogfehéredés mértéke –persze- mindig az elszíneződéstől függ. A sötétebb fogak általában jobban reagálnak, és látványosabb az eredmény, mint a világosabb fogszínek esetében.

5. Miben különbözik a Beyond fogfehérítés más módszerektől?

A Beyond fogfehérítési technika a fogakat közvetlenül fehéríti és nincsenek mellékhatásai. Biztonságos eljárás, nem károsítja a fogakat és a legjobb eredményre vezet.

6. Mennyire biztonságos tulajdonképpen a Beyond fogfehérítési kezelés?

A rendkívüli Beyond-hidegfény fogfehérítési kezelés abszolút biztonságos. Miután a Beyond egy úgynevezett hideg fény-nyalábot használ, mely alacsony hőfokú, nem károsodnak a fogidegek. Ehhez jön még, hogy a fogfehérítő zselé vízbázisú, ezért nem károsítja a fogat vagy a fogzománcot, valamint egyáltalán nem érintkezik a fogínnyel.

7. Mit kell tenni közvetlenül a fogfehérítést követően?

A fogfehérítési kezelést követő első 48 órában kerülje a dohányzást és a kávé, vagy tea, cola, vörösbor, vagy más sötéten színező italok vagy ételek fogyasztását. Szintén nem ajánlott színes szájvíz vagy fogkrém használata.

 

A fogkő | a fogkő és lehetséges szövődményei

A fogkő nem csak esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem súlyos fogágy-betegségek melegágya is lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra a megfelelő dentálhigiénia kezeléssel, akkor az íny idővel visszahúzódik, és ez ínysorvadáshoz vezet.
Magyarországon a rossz szájhigiénia, a nem megfelelő, hiányos szájápolási szokások és a fogászati ellenőrző vizsgálatok elmulasztása miatt a fogszuvasodás és a fogágy-betegségek egyre több embert érintenek. Arról nem is beszélve, hogy az életkor előrehaladtával rohamosan nő az eltávolított fogak száma.
Nemzetközi és hazai kutatások, bebizonyították, hogy a fogak felszínén képződő lepedék, és a fogkő tehetőek a leginkább felelőssé a fogíny gyulladása és sorvadása, a fogágy-betegségek kialakulásáért.

 

Mi is az a fogkő? | Hogyan jön létre a fogkő?

A fogkő mindannyiunk szájában megtalálható. Étkezés során a fogak, felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel éppen hogy látható úgynevezett plakkréteg. A plakkréteg nagyja feloldódott ételmaradékból áll, és kitűnő melegágya a baktériumoknak. A plakk idővel a nyálban jelenlévő ásványi anyagok - kalcium, foszfát - hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik. Ezt az így létrejött, meszes plakkot nevezzük fogkőnek.

 

Fogkő | Kialakulásának helyei

A fogkő kialakulhat az íny alatt és az íny fölött is, főleg azokon a fogfelszíneken, melyek a nyálmirigyek kivezető nyílásához közel helyezkednek el. Így elsősorban a felső-oldalsó fogak - a kis és nagyörlők - külső, valamint az alsó-elülső frontfogak - metszők és szemfogak - belső, nyelv felőli felszínén.

Fogkő következményei

 

A fogkő kialakulása | következményei

A fogkő nem csak esztétikailag csúnya látvány, súlyos fogágy-betegségek kialakulásáért is felelős lehet. Ínygyulladást okoz, az íny elveszti egészséges, rózsaszínű színét, vörössé,duzzadttá válik, és étkezés során, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri.
Ha a fogkő nincs időben eltávolítva, folyamatosan fenntartja a fogíny gyulladását, ennek következtében az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad.
A gyulladás a foggyökerek mentén fokozatosan átterjed az állkapocs-csontokra, ettől fogak meglazulnak, mozogni kezdenek, kopogtatásra, hidegre, melegre érzékenyekké válnak. Súlyos esetben a fog(ak) elvesztésére is sor kerülhet.

 

Fogkő, fogágy betegségek | Megelőzés és fogkőeltávolítás

A napi rendszeres és alapos, lefekvés előtt és az étkezéseket követően végzett, fogmosással, valamint speciális jó minőségű fogkrém használatával a fogkőképződés mérsékelhető.
Ha mégis kialakult a fogkő, fontos, hogy azt minél hamarabb, rendszeresen - évente legalább alkalommal - szedessük le! Ha az íny és a csont is tönkremegy, azon már nem lehet segíteni.

 

FOGÁPOLÁS A CSILLOGÓ FOGAKÉRT

A ragyogó mosolyhoz vezető út 8 tippje

 • Jó minőségű fogkefe
 • Megfelelő fogápolási termékek
 • Fogselyem
 • Szájzuhany
 • Fluorid gél
 • Ínybalzsam
 • Szájöblítés
 • Minimum 6 havonta fogorvosi kontroll

Egészséges mosoly

A jó minőségű fogkefe feje keskeny és rugalmas, hogy a fogak között lévő legkisebb részek is könnyen elérhetőek legyenek. A jó fogkefe műanyag sörtéinek végei lekerekítettek.

A megfelelő fogápolási termékek egyrészről kíméletesen eltávolítják a lepedéket, másrészt a napi rendszeres használattól fogai ragyogóan fehérek fehérek lesznek.

A fogselyem mindennapos használatával azokat a helyeket is elérhetjük fogaink között ahova a fogkefe nem ér el.
A szájzuhany segítségével ugyanúgy, mint a fogselyem használata során a fogak közt megbúvó szennyeződéseket távolíthatjuk el.

Fluorid tartalmú gélekkel hetente egy alkalommal javasolt áttisztítani a fogakat. Ez elsősorban a túl érzékeny fogak, fognyak ápolására használatos.

Ehhez kiegészítésképpen érdemes használni az ínybalzsamot, mely az íny erősítésére szolgál amellett, hogy a vérkeringést is serkenti.

Az antibakteriális szájöblítés fontos kiegészítője a napi rendszeres fogápolásnak. Megelőzi a fogbántalmakat és a lepedékképződés ellen is védelmet nyújt.

A rendszeres – legalább félévenkénti – fogorvosi ellenőrzés és a megfelelő dentálhigiénia nagyon fontos a megelőzés érdekében. Az alapos fogtisztítás és fogkő eltávolítás elengedhetetlen fogai épségének megtartása érdekében.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták