Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal | Móricz Dental Fogászat

Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal

A legszebb és a legtartósabb anyagokat használjuk fogászatunkon, hogy a fogtömés esztétikusan, és tartóson készüljön el. Nem kell többé fémesen csillogó fogait takargatnia, akár régi, elavult tömését is lecseréljük esztétikus, allergén mentes anyagainkkal. 

Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal

Fogtömés esztétikusan is lehetséges?

Az egészséges és szép mosoly alapvető fontosságú a mindennapi életünkben. Egyre inkább igaz, hogy a fogászatban az esztétika és a funkcionalitás egyensúlyban kell, hogy legyen. A fogaknak nagyon fontos szerepük van a rágásban, és a hangképzésben, az emésztésben, és a beszédben is – ezt rég óta tudjuk. Azonban a Móricz Dental Fogászaton azt is kiemelten fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a megjelenésünkben, és így az önbizalmunkban is kiemelkedő szerepet kapnak a fogak. Ha a fogtömés esztétikusan készül el, akkor Önnek nem kell fémesen megcsillanó fogai miatt rosszul éreznie magát nyilvános helyeken. Az esztétikus fogtömésekkel tökéletesen utánozható a természetes fogak színe és formája, így a kezelés után a tömött fogak nem tűnnek ki a többi közül.

Milyen előnye van annak, ha a fogtömés esztétikusan készül el?

Az esztétikus fogtömés gyakran magasabb költségekkel jár, mint a hagyományos tömések, de számtalan előnnyel jár, ezért véleményünk szerint megéri ezt választani. Mutatjuk, milyen előnyei vannak annak, ha a fogtömés esztétikusan kerül felhelyezésre. 
Természetes megjelenés: az esztétikai fogtömés legfőbb előnye a természetes megjelenés. A modern fogászati technológiák és anyagok lehetővé teszik, hogy a tömések színe, árnyalata és fényáteresztő képessége tökéletesen megegyezzen a környező természetes fogakéval. A fogászatunkon használt kompozit tömőanyagok, valamint porcelán és kerámia használata révén a tömések nemcsak színben, hanem textúrában és fényáteresztő tulajdonságokban is illeszkednek a természetes fogakhoz. Különösen fontos az elülső fogak esetében, hogy a fogtömés esztétikusan mutasson. Az ilyen tömésekkel kezelt fogak természetesen integrálódnak a mosolyba, így Ön magabiztosabban mosolyoghat és beszélhet.
Hosszú élettartam: amennyiben a fogtömés esztétikusan készül, a megfelelő anyagokból, nem a külső megjelenés lesz az egyetlen előny.  A modern tömőanyagok, mint a kiváló minőségű kompozitok és a fejlett kerámia, rendkívül ellenállóak a kopás és a törés ellen. Ezek az anyagok képesek ellenállni a mindennapi rágási és harapási erőknek, így a tömések hosszú távon is megőrzik funkciójukat és esztétikai megjelenésüket. Az esztétikus tömések évtizedekig is szolgálhatnak minket, feltéve, hogy megfelelően ápoljuk azokat. Ez nemcsak költséghatékony, hanem kevesebb kellemetlenséggel járó megoldás az Ön számára, mivel ritkábban szükséges a tömés cseréje.
Kényelem és funkció: az esztétikai fogtömések kényelme és funkcionalitása szintén fontos szempont. A tömések tervezésekor a fogorvosok figyelembe veszik az Ön egyedi harapási mintáját és a szájüregi anatómiáját, hogy a tömés tökéletesen illeszkedjen, és ne zavarja a rágást, beszédet vagy más szájüregi funkciókat. A modern tömőanyagok flexibilitása és szilárdsága biztosítja, hogy a tömések kényelmesen illeszkedjenek, ne okozzanak érzékenységet vagy kényelmetlenséget. Ha a fogtömés esztétikusan készül, hozzájárul az Ön általános jólétéhez és növeli az önbizalmát, mivel a tömések nem csak külsőleg vonzóak, hanem funkcionálisan is megfelelnek a természetes fogaknak.

Így készül a fogtömés esztétikusan

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan készül a Móricz Dental Fogászaton a fogtömés esztétikusan. Az esztétikai fogtöméshez különféle anyagokat használunk, mint például a kompozit, a porcelán vagy a kerámia. Ezek az anyagok nagyon hasonlóak a természetes fogak anyagához, mind kinézetben, mind érzetben. A modern fogászati technológiák, mint például a digitális színazonosítás és a 3D nyomtatás, lehetővé teszik, hogy a tömések szinte észrevehetetlenek legyenek.

Az esztétikai fogtömés folyamata a következő lépésekből áll:

  • Előkészítés: kezelőorvosa alaposan megvizsgálja a fogait és eltávolítja a károsodott vagy szuvas részeket, ez szükséges ahhoz, hogy a fogak színét azonosítani lehessen, és velük megegyező fogtömések készülhessenek esztétikus anyagokból. 
  • Színazonosítás: a töméshez használt anyag színét digitális fogszín kulccsal a szomszédos fogak színéhez igazítjuk, hogy tökéletesen illeszkedjenek környezetükbe. Nemcsak ránézésre választunk színt, hiszen ez nagy eltérést okozhatna, hanem pontosan azonosítjuk a színeket. 
  • Formázás: az esztétikus fogtömő anyagot a fogba helyezzük, majd formázzuk, hogy tökéletesen kitöltse az előkészített üreget, a fogtömés ne csak esztétikusan mutasson jól, hanem kényelmes is legyen.
  • Megkötés: egy speciális lámpa segítségével megkötjük az anyagot, hogy a fogtömés esztétikus, stabil és szilárd legyen.
  • Finomítás: az utolsó simításokkal biztosítjuk, hogy a tömés sima és kényelmes legyen, valamint tökéletesen illeszkedjen a harapásba.

Hogyan gondoskodjon az esztétikai töméseiről?

Az esztétikai tömések gondozása nem különbözik jelentősen a természetes fogak ápolásától. Fontos a rendszeres fogmosás, a fogselyem használata és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések. Kerülje a túlzottan szilárd termékek és a kemény ételek rágását, hogy megóvja töméseit. Ha a fogtömés esztétikusan készül, akkor se küllemben, se pedig ápolásban nem lesz eltérő az eredeti fogaktól.

Mit kell tennie abban az esetben, ha Önnek is esztétikus tömésre van szüksége?

Az esztétikai fogtömés nem csak a fog egészségének megőrzését szolgálja, hanem hozzájárul a természetes és vonzó mosoly megteremtéséhez is. A modern fogászati technológiák és anyagok révén ma már mindenki számára elérhető ez a magas színvonalú kezelés. Jöjjön el a Móricz Dental Fogászatra, esztétikai specialistánk egyikéhez és legyen az Ön tömése esztétikusan és természetesen csillogó, ami kicsit sem üt el az eredeti fogaktól. 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták