Fogbeültetés után I Móricz Dental Fogásztat

Fogbeültetés után: a legfontosabb tudnivalók

Mire kell odafigyelni a fogbeültetés után, egyáltalán mire lehet számítani a kezelés végével? A Móricz Dental szakértői összegyűjtötték a fogbeültetés utáni legfontosabb tudnivalókat, hogy Önben se maradjanak megválaszolatlan kérdések! Amennyiben mégis bármilyen más kérdése lenne akár a fogbeültetéssel, akár más fogászati témával kapcsolatban, azt személyes konzultációkon felteheti fogorvosainknak!

Fogbeültetés után: a legfontosabb tudnivalók

Mi történik közvetlenül a fogbeültetés után?

Amennyiben Ön fogbeültetés előtt áll, vagy éppen most esett át rajta, minden bizonnyal érdekli, hogy pontosan mi történik fogbeültetés után. A Móricz Dental Fogászaton a kezelések a legkorszerűbb eljárásokkal történnek, fájdalommentesen. A fogbeültetés is – a fájdalmak elkerülése érdekében – helyi érzéstelenítés mellett zajlik. A fogbeültetés után az érzéstelenítő hatása egyre jobban csökken, majd egyszer csak elmúlik teljesen. Ilyenkor fájdalom léphet fel, ezért a fogbeültetés után érdemes vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóval készülni, fájdalom jelentkezése esetén bevenni azt. A fogbeültetés egy komplex kezelés, ami nem ér véget a fog beültetése után közvetlenül, további eljárások szükségesek. A fogbeültetés helyét varrattal kell lezárni, a varrat a fogbeültetés után 7-10 nappal kerül eltávolításra kezelőorvosa által. Ez a kezelés remek alkalom arra, hogy a fogbeültetés utáni további teendőkről érdeklődjön!

Mit lehet enni fogbeültetés után?

Közvetlenül a fogbeültetés után az étkezéssel meg kell várni a zsibbadás elmúlását, majd kíméletesen szabad csak étkezni. Vannak olyan ételek, amiket érdemes kerülni a fogbeültetés után: 

  • a forró, csípős ételek 
  • a nyers tej vagy 
  • tojás tartalmú összetevők

Hogyan kell fogat mosni fogbeültetés után?

Fogbeültetés után kiemelt figyelmet kell fordítani a szájápolásra és a fogmosásra. A fogbeültetés helyét óvatosan szabad csak mosni, méghozzá kizárólag puha sörtéjű fogkefével. Kerülje az erős dörzsölést! A fogbeültetés utáni fogápolásról a műtét előtti konzultáción minden páciensünk részletes felvilágosítást kap. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Miért van szükség a gyógyulási időre a fogbeültetés után és mennyi ideig tart?

Mint írtuk a fogbeültetés egy komplex folyamat, éppen ezért a műtét elvégzése után nem ér véget a folyamat. Ez nem egy egyszerű fogkőleszedés. Egy új fogat kap a fogbeültetés után, amihez szükség van nemcsak a mi szakértelmünkre, hanem az Ön türelmére, és a fogbeültetés utáni előírások betartására is. A fogbeültetés után az implantátumnak be kell csontosodnia, hogy elnyerje stabilitását. A gyógyulási folyamat 4-6 hónapig tart. Azonban nem kell aggódnia hiányos fogazata miatt, ugyanis ez idő alatt ideiglenes fogpótlással lehet pótolni a hiányzó fogat, mely nem terheli a gyógyuló implantátumot. Ebben az esetben nem kell félnie a foghiány negatív következményitől, a rágófunkció romlásától, attól, hogy nem lesz esztétikus mosolya.

Hogyan kaphatok végre fogpótlást a fogbeültetés után?

Ahhoz, hogy tudja, hogy pontosan mi, hogyan zajlik a fogbeültetés után, tudnia kell azt is, hogy hogyan zajlik a fogbeültetés. Az állapotfelmérés, tervezés után következik a fogimplantátum behelyezése, majd ennek varrattal való zárása, ínyformázás, ezután lenyomatvétel, majd a felépítmény rögzítése. Itt találja a fogbeültetés menetét részletesen. Tehát a gyógyulási periódus után az implantátum feltárásra kerül, ínyformázó csavarok segítségével az íny elnyeri a tökéletes záródáshoz szükséges formát. Ezt követően készítjük el az implantátumhoz szükséges lenyomatot, amit egy speciális fogtechnikai laborba küldünk. A fogtechnikai laboratórium ezek alapján készíti el az implantációs fogpótlást, amely körülbelül 5 munkanap alatt elkészült, majd végleges rögzítésre kerül az implantátumokra. Tehát a fogbeültetés után idő kell a fogpótlás behelyezésére, azonban ideiglenes pótlást kaphat!

Mit kell tennem, ha további információra van szükségem a fogbeültetés után rám váró eseményekről?

Még mindig kérdése van a fogbeültetés utáni teendőkről, a gyógyulási folyamatról? Nem kell mást tennie, mint el kell jönnie a Móricz Dentalba egy fogbeültetés konzultációra. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták