Fogbeültetés menete I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogbeültetés menete

Hiányzik egy vagy több foga? Érdekli, hogy hogyan lehetne pótolni ezt a hiányt és pontosan mi a fogbeültetés menete? Az alábbiakban ismertetjük, hogy hogyan zajlik pontosan a fogbeültetés menete fogászatunkon. Azt azonban fontosnak tartjuk kiemelni, hogy amennyiben időpontot kér hozzánk, és eljön személyesen a Móricz Dental Fogászatra akkor fogorvosainktól sokkal részletesebb tájékoztatást kap.

Fogbeültetés menete

1. A fogbeültetés menete – első fázis, első lépés: állapotfelmérés és konzultáció

Ahogyan már fentebb említettük, a Móricz Dental Fogászaton teljes körű tájékoztatást kap a fogbeültetés menetével kapcsolatban. Mielőtt a kezeléseket elkezdjük, szeretünk megbizonyosodni arról, hogy pontosan mi a baj, mekkora a probléma, vannak-e más rejtett problémák a szájüregben, ehhez pedig digitális diagnosztikai eszközeinket hívjuk segítségül. Fogászatunkon szervezetbarát 3D CT berendezést használunk arra, hogy feltérképezzük a fogak, a csontozat és a lágy részek állapotát, ami a fogbeültetés menetének legelső lépése. Ez szükséges az implantátum beültetésnek pontos megtervezéséhez. A vizsgálat után megbeszéljük a probléma ideális megoldáshoz vezető kezelési tervet és alternatív lehetőségeket. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

 

2.    A fogbeültetés menete – első fázis, második lépés: tervezés és árajánlat készítés

A fogbeültetés következő lépése a digitális 3D CT felvételeinek elemzése, ezek alapján pedig a fogbeültetés megtervezése, ami magába foglalja az implantátumok méretének és pozíciójának pontos megtervezését. Nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogbeültetésre specializálódott fogorvos kollégánk részletesen elemzi a felvételeket, és ez alapján készíti el a legoptimálisabb fogbeültetés kezelési tervet. Az egész tervből írásos dokumentum készül pácienseink számára, ami egy árajánlatot is tartalmaz – erre árgaranciát vállalunk, annyiba fog kerülni a kezelés, amennyit itt lát, nem kell rejtett költségekkel számolnia! Amennyiben elfogadja az ajánlatunkat, elkezdődhet a fogbeültetés menetének következő lépése, azaz a tényleges kezelés.

3.    A fogbeültetés menete – első fázis, harmadik lépés: előkészítés és fogbeültetés

A fogbeültetés menetének soron következő lépése gyakorlatilag a fogak előkészítése, azaz a gyógyulást akadályozó fogászati problémák, szuvasodások, fogkő felszámolása. Amennyiben ilyen kezelésekre van szükség, azt a kezelési tervben minden esetben feltüntetjük. Ezután helyi érzéstelenítés következik, majd sor kerül a fogimplantátumok helyének előkészítésére és a fogbeültetés műtéti végrehajtására.

4.    A fogbeültetés menete – első fázis, negyedik lépés: varrattal zárás és ínyformázás

A fog beültetésének menete hosszabb folyamat, ugyanis ez egy összetett műtét, így további lépésekre is szükség van a műtét után. Az implantátumot gyógyulási csavarral zárjuk le az íny formázása miatt, illetve az ínyen ejtett metszést varratokkal egyesítjük egy hétre. A fogbeültetés menetének első fázisa ezennel le is zárult. 

5.    A fogbeültetés menete – második fázis, első lépés: feltárás és lenyomat

Mint írtuk, a fogbeültetés menete hosszabb folyamat, ami több szakaszból áll. A második szakasz az implantátumok helyének feltárásával kezdőik, és a lenyomatvétellel folytatódik. Ugyanis az implantációs fogpótlás elkészítéséhez szükség van egy mintára, ami alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészülhet a minden szempontból tökéletes fogpótlás.

6. A fogbeültetés menete – második fázis, második lépés: felépítmény és vázpróba

A fogimplantátum beültetésének következő lépése a felépítmény rögzítése a fogimplantátumba, aminek fontos része az implantációs fogpótlás vázának bepróbálása, ami azért szükséges, hogy meggyőződjünk róla, hogy az implantátum tökéletesen passzol-e.

7.    A fogbeültetés menete – második fázis, harmadik lépés: a fogpótlás végleges rögzítése

A fogbeültetés menetének utolsó lépései következnek, ami nem más, mint a végleges és leplezett implantációs fogpótlás bepróbálása, majd ezek végleges rögzítése az implantátumokra. Amennyiben szükséges módosításokat végrehajtani, természetesen azokat is elvégezzük. A célunk, hogy minél tökéletesebb eredményt végezzünk, fogsora állapota tökéletes legyen. A fogbeültetés menete csak akkor érhet a végéhez, ha Ön teljes mértékben elégedett az eredménnyel, nem érez harapási nehézségeket, sem más panaszt.

8.    A fogbeültetés menete – második fázis, negyedik lépés: ápolás és kontroll 

A fogbeültetés menete nem ér véget azzal, hogy a fogpótlás a helyére került, szükség van utógondozásra, valamint olyan információk átadására, mint az implantációs fogpótlás ápolásának, tisztításának helyes módja. Azt is ki kell emelnünk, hogy a fogbeültetés menetének fontos része a gyógyulási folyamat során szükséges kontrollvizsgálat is. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom
Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal | Móricz Dental Fogászat

Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal

A legszebb és a legtartósabb anyagokat használjuk fogászatunkon, hogy a fogtömés esztétikusan, és tartóson készüljön el. Nem kell többé fémesen csillogó fogait takargatnia, akár régi, elavult tömését is lecseréljük esztétikus, allergén mentes anyagainkkal. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták