Fogbeültetés időtartama I Móricz Dental Fogászat

A fogbeültetés időtartama

Mennyi ideig tart a fogbeültetés? A fogbeültetés időtartamával, gyógyulási idejével kapcsolatban sok kérdés érkezik hozzánk, ezért alábbi cikkünket ezzel kapcsolatban készítettük el, és osztunk meg sok fontos információt a témával kapcsolatban.

A fogbeültetés időtartama

A fogbeültetés időtartama: ennyi idő kell az előkészületekre

A fogbeültetés időtartamával kapcsolatban jellemzően nagyon sok kérdést kapnak fogorvos kollégáink, meddig tart, milyen lépésekből áll, mennyit kell várni, és még sorolhatnánk. A fogbeültetés időtartama függ attól, hogy milyen jellegű a probléma és attól is, hogy a fogak milyen állapotban vannak. Nézzük a fogbeültetés időtartamát részekre bontva:

  • A sikeres gyógyulási folyamatot akadályozó esteleges fogászati problémák felszámolásához körülbelül 1-3 napra van szükség. Ilyen jellegű probléma lehet például a fogtömés.
  • A bakteriális fertőzés elkerülése érdekében dentálhigiéniai kezelés vagy irányított biofilm terápiára is szükség lehet a műtét előtt 2-3 nappal, ez körülbelül egy órát vesz igénybe. Az eljárás teljesen fájdalommentes.
  • Ezeket az eljárásokat követően már csak a műtét előkészítésére van szükség a műtét napján, ez magában foglalja az arc- és szájfertőtlenítést, valamint érzéstelenítést, a fogbeültetés előkészítésének időtartama 15 – 20 perc.

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

A fogbeültetés időtartama: ennyi ideig tart a műtét

Miután elvégeztük a szükséges előkészületeket, maga a fogbeültetés következik. Hogyan néz ki ez, mennyi a fogbeültetés időtartama? Implantátumonként 5-10 percre van szükség az íny feltárásához, tehát a fogbeültetés időtartama függ attól, hogy mennyi fogat kell pótolni. Az implantátumok helyének előkészítése speciális implantációs furatokkal készülnek, ennek időtartama 15-20 perc implantátumonként. Ezt követi az implantátumok behelyezése, ez 5-10 perc implantátumonként. A műtéti hely zárása egy speciális varrattal pedig 5-10 percig tart implantátumonként. Tehát a fogbeültetés időtartama egy fog esetében 30-45 percig tart.

A fogbeültetés időtartama: mennyi ideig tart a gyógyulási folyamat?

Mikor pácienseink a fogbeültetés időtartama felől érdeklődnek, el szoktuk mondani, hogy ne csak magával a műtéttel, és a műtét előtti időtartammal készüljenek, hanem a műtét utáni gyógyulási idővel. Közvetlenül a műtét után a sebgyógyulás 5-8 napig tart (csontosodás nélkül). A teljes gyógyulási periódus, azaz az implantátumok becsontosodása 3-4 hónap (ez idő alatt ideiglenes fogpótlást kap, amely nem terheli a gyógyuló implantátumokat). 

A fogbeültetésre kerülő fogpótlás elkésztésének időtartama

A fogbeültetés egy összetett folyamat, ezért a fogbeültetés időtartama is több elemből áll. Az implantátum beültetés után, a hegek begyógyulását követően kerül sor a fogpótlás behelyezésére. Fontos, hogy meg kell várni a gyógyulási periódus végét, ahhoz hogy lehessen látni az eredményt, hiszen ez kell ahhoz, hogy precízen meg lehessen tervezni a pótlást. Ehhez fel kell tárnunk az implantátumokat, ami 5-10 percet vesz igénybe implantátumonként, hogy lenyomatot tudjunk készíteni. Az implantációhoz képes lenyomat készítése 30-40 perc. Ezután készítjük el az implantációs fogpótlást fogtechnikai laboratóriumban. A fogbeültetés időtartamába bele kell számítani ezt az 5-7 napos periódust, amíg a fogpótlás készül (ez idő alatt ideiglenes fogpótlást kap, hogy ne maradjon fogak nélkül). Ha elkészült a pótlás, akkor a bepótlása következik, ez körülbelül negyedórás - 20 perces folyamat. Amennyiben nem észlelünk problémát, akkor megtörténik a fogpótlás végleges rögzítése az implantátumokra, ez 15-30 percig tart. A folyamat nem ér még véget itt, ugyanis szakembereinktől az implantációs fogpótlásra vonatkozó otthoni fogápolási tanácsokat is kap, szánjon erre is 5 percet!

A fogbeültetést követő kontrollvizsgálat időtartama

A fogbeültetés időtartamának számolgatása közben kalkulálja bele, hogy kontrollvizsgálatra is szánnia kell időt, évente egy alkalommal! Egy 5-10 perces 3D CT felvétel készítés után 15-20 perc alatt kiértékeljük az eredményeket, ellenőrizzük az implantátumok állapotát.
Reméljük minden kérdésére választ kapott a fogbeültetés időtartamával kapcsolatban. Amennyiben kérdései maradtak keresse szakértő kollégáinkat bizalommal! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Rendelői fogfehérítés I Móricz Dental Fogászat

Rendelői fogfehérítés a Móricz Dentalban – Több árnyalat különbséggel

A Móricz Dental rendelői fogfehérítés segítségével Önnek is több árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogai, káros hatások nélkül. Ne kockáztasson, válassza a leghatékonyabb, és egyben legbiztonságosabb megoldást, döntsön a  rendelői fogfehérítés mellett!

Tovább olvasom
Fogbeültetés mennyi idő? | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés mennyi idő?

A fogbeültetés mennyi idő, mennyire fájdalmas, hogyan történik pontosan? Megválaszoljuk a fogbeültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Tovább olvasom
Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom

Rólunk mondták