Fogbeültetés fájdalom nélkül | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés fájdalom nélkül

Sokan azt gondolják, hogy a fogbeültetés fájdalmas eljárás, pedig a korszerű helyi érzéstelenítőknek köszönhetően vagy az altatásban végzett műtéti eljárásoknak köszönhetően alapvetően nem jár fájdalommal, inkább csak minimális érzékenységgel. Ennek ellenére természetesen előfordulhat fogbeültetés fájdalom, de könnyen kezelhető.

Fogbeültetés fájdalom nélkül

Fogbeültetés fájdalom mikor keletkezik, és mennyire fáj?

Alapvetően a fogbeültetés fájdalom nélkül elvégezhető fogászati eljárás, amennyiben megfelelő helyi érzéstelenítőket alkalmaznak, azonban előfordulhat, hogy jelentkezik enyhe fájdalom, vagy kellemetlen érzés. Mutatjuk a legjellemzőbb eseteket, és a fogbeültetés fájdalom lehetséges kezelési módszereit.

 • Fogbeültetés fájdalom keletkezhet, amennyiben az érzéstelenítő nem fejti ki megfelelő mértékben a hatását. Ennek megoldása további érzéstelenítő szer beadása, amíg a fájdalomérzet teljes mértékben el nem múlik.
 • Közvetlenül a fogászati implantátum beültetését követően, az érzéstelenítő szer hatásának elmúlásakor is jelentkezhet enyhe fájdalom. Ennek megoldása vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszerek bevétele.
 • Fogbeültetés fájdalom kialakulhat gyulladás miatt is, ezért amennyiben a fogbeültetést követően az esetlegesen kialakuló érzékenység és a duzzanat nem múlik el 5-7 napon belül, forduljon fogorvosához. Ugyanis ilyenkor fennáll a fertőzés kialakulásának a veszélye, amit haladéktalanul kezelni kell, mert különben az átterjedhet a szomszédos csontállományra, csontvesztést okozhat vagy súlyosabb esetben akár az implantátum elvesztését is. 

Fogbeültetés fájdalom nélkül lehetséges?

A fogbeültetés gondolata sokakban félelmet kelt az esetleges fájdalom veszélye miatt, de ennek nem kell feltétlenül így lennie. A kíméletes fogbeültetés eljárásoknak köszönhetően a Móricz Dentalban személyre szabott ellátásunkkal biztosítjuk, hogy a kezelés minden szakaszában teljes kényelemben és nyugalomban részesüljön és ne kelljen fájdalmat elszenvednie. A fogbeültetés fájdalom nélkül is lehetséges a nálunk alkalmazott hatékony fogpótló eljárások, és irányított érzéstelenítés segítségével. Rengeteg fogbeültetést végeztünk már, és többször mondták azt, hogy „ez nem is volt olyan rossz, mint hittem”, mint hogy „ez fájt”.

Így kerülhetjük el a fogbeültetés fájdalom kialakulását:

Szeretné Ön is, ha a fogbeültetés fájdalom nélkül zajlana? Mutatjuk milyen tényezők tudják csökkenteni a fájdalomérzetet! 

Fejlett érzéstelenítő eljárások: a legújabb érzéstelenítő módszerekkel és gyógyszerekkel minimalizáljuk a kellemetlen érzeteket. A fájdalomkezelés minden páciens számára egyénileg történik, figyelembe véve az Ön egyedi igényeit és érzékenységet. Ezen kívül lehetősége van altatásban is elvégeztetni a fogak beültetést így a fogbeültetés fájdalom nem létező fogalom az eljárásban és kellemetlen emlékei sem lesznek.
   
Szakértői gondosság: tapasztalt szájsebész specialistáink és szakasszisztenseink folyamatosan képzik magukat a legújabb fogászati eljárásokban, így biztosítva a fájdalommentes és biztonságos fogbeültetést. Fejlett műszereink segítségével sokkal hatékonyabb kezelésben tudjuk részesíteni pácienseinket. 

Korszerű technológia: a legmodernebb műtéti berendezéseink és technikáink lehetővé teszik a precíz és gyors beavatkozást, ami csökkenti a fogbeültetés fájdalom érzetét és minimalizálja a gyógyulási időt. A diagnosztakai eszközeink segítségével pontosan a problémás területeket kezeljük, ezzel is csökkentve a fájdalmas terület méretét.

Fogbeültetés fájdalom – ezzel a folyamattal kerülhető el sikeresen

A Móricz Dental Fogászaton a fogbeültetés minden egyes lépésénél fokuszálunk arra, hogy a teljes kezelés fájdalom nélküli legyen az Ön számára. Így történik a fogbeültetés fájdalom nélkül. 

 • Kezelőorvosa, részletekbe menően megbeszéli Önnel a teljes fogbeültetés folyamatát.
 • Az asszisztensi szakszemélyzet biztosítja a teljes sterilitást a műtőben.
 • Annak érdekében, hogy a fogbeültetés fájdalom nélküli legyen, kezelőorvosa helyileg érzésteleníti a területet maximálisan odafigyelve az Ön egyedi érzékenységére. Amennyiben teljes fájdalommentességre törekszik, akkor lehetőség van a fogbeültetést altatásban is elvégeztetni.
 • Amennyiben a terület az Ön számára már teljesen érzéketlen, kezelőorvosa előkészíti az implantátumok helyét a csontban.
 • Ezt követi az implantátumok beültetése. Természetesen kezelőorvosa folyamatosan tájékoztattatja Önt minden lépéséről. A biztos tudata annak, hogy lépésről lépésre mi történik Önnel, szintén hozzájárul ahhoz a fogbeültetés fájdalom nélküli legyen az elménkben – ez egy jól bevett gyakorlat a profi fogászatokon. 
 • Miután az implantátumok a helyükre kerültek a sterilitás megőrzése érdekében kezelőorvosa összevarja az ínyt az implantátum feletti területen.
 • A beültetett implantátum csavar csontosodására 3-4 hónapot várni kell. A várakozás idejére ideiglenes fogpótlás készül az Ön számára, ami biztosítja az esztétikus megjelenést, és a teljes fájdalommentességet.
 • A gyógyulási periódust követően az implantátumok feltárásra kerülnek, ami szintén helyi érzéstelenítésben történik a fájdalommentesség biztosítása érdekében.
 • Ezt követi a felépítmények behelyezése majd egy speciális lenyomat készítése a fogtechnikai laboratórium számára az implantációs fogpótlás elkészítése céljából, amennyiben fogbeültetés fájdalom keletkezik, lehetőség van érzéstelenítésre.
 • A fogtechnikai laboratórium elkészíti az implantációs fogpótlást az Ön pontos méreteinek, igényeinek megfelelően, amely bepróbálásra kerül, ezzel is biztosítva, hogy ne keletkezzen fogbeültetés fájdalom a nem megfelelő implantáció mérete, típusa, vagy formája miatt.
 • Ha az implantátum kényelme, formája és megjelenése mindenben megfelel az Ön számára, akkor az implantációs fogpótlás végleges rögzítésre kerül.

Ezzel a fájdalomtól mentes fogbeültetés és arra készülő fogpótlás elkészítése befejeződött. Ön visszanyerte hiányzó fogát és visszaállt a rágási és terhelési egyensúly is. Az esztétikus megjelenésről nem is beszélve.

Fogbeültetés fájdalom nélkül? Így lehetséges!

Ha szeretné Ön is élvezni a fogbeültetés fájdalom nélküli változatának minden előnyét, akkor javasoljuk, hogy jöjjön el a Móricz Dentalba egy fogbeültetés konzultációra és tudjon meg mindent arról, hogy hogyan lehet fájdalommentes ez az életminőséget jelentősen javító műtét az Ön számára. Jelentkezzen Online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom
Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom

Rólunk mondták