Fogimplantátum gyógyulás I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyógyulás

A fogimplantátum gyógyulásának folyamata viszonylag kiszámítható lépésekből áll, ez idő alatt pedig fontos, hogy maga a páciens is odafigyeljen bizonyos dolgokra. A fogimplantátum gyógyulási ideje alatt a kezelőorvos előírásait, tanácsait maradéktalanul be kell tartani, hiszen az eredményt ez is befolyásolja. Még a kezelés előtt részletes tájékoztatást fog kapni a Móricz Dental fogorvosaitól a fogimplantátum gyógyulásához szükséges teendőkről, alábbi cikkünkben ezekkel a tudnivalókkal kapcsolatban adunk egy rövid összefoglalót.

Fogimplantátum gyógyulás

A fogimplantátum beültetés folyamata

Ahhoz, hogy megértse, hogy miért kell maradéktalanul betartani a fogimplantátum gyógyulási idejében minden orvos által javasolt utasítást, és megértse, hogy hogyan zajlik konkrétan a fogimplantátum gyógyulása, tudnia kell, hogy hogyan zajlik a fogimplantátum beültetése. Ne aggódjon, a Móricz Dental Fogászaton előzetes konzultáció és tájékoztatás nélkül nem fogunk semmilyen kezelést végrehajtani a szájüregben, ennél sokkal komolyabb keretek között zajlanak a kezelések. A fogimplantátum beültetése előtt is egy előzetes konzultáció, valamint alapos szájüregi vizsgálat történik, ami alapján egy részletes kezelési tervet készítünk, aminek minden elemét ismertetjük Önnel. A kezelés, azaz a fogimplantátum beültetése csak ezután következik, az előzetesen ismertetett kezelési terv alapján. A beültetés után szükség van 3-4 hónapra a fogimplantátum gyógyuláshoz, csontosodáshoz, a fogpótlás elkészítése és rögzítése a fogimplantátumra a fogimplantátum gyógyulás után történik csak meg. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Miért fontos biztonsági szempontból a zavartalan fogimplantátum gyógyulás?

Ahogyan már fentebb is írtuk, a fogimplantátum gyógyulásához Ön is hozzájárul. Ezzel nem fogorvosaink válláról szeretnénk levenni a felelősséget, természetesen az ő kiváló munkájuk nagyon fontos az eredményhez, de sokat számít, hogy a fogimplantátum gyógyulási folyamat idejére ne kapjon a szükségesnél nagyobb terhelést. Biztosítani kell a csontosodási folyamat zavartalanságát, ugyanis ez kell ahhoz, hogy a pótlás elkészülhessen. A fogimplantátum gyógyulás alatt fontos az íny formázása a gyógyulási idő alatt a végleges implantációs fogpótláshoz.

Mire kell kiemelten odafigyelnie a fogimplantátum gyógyulás során?

Biztosan érdekli, hogy pontosan mire kell odafigyelnie a fogimplantátum gyógyulás során, ezért felsoroltuk a legfontosabb alapvető tudnivalókat ezzel kapcsolatban! Fogászatunkon részletesebb tájékoztatást is kaphat ezzel kapcsolatban, szakértő kollégáink szívesen válaszolnak minden esetlegesen felmerülő kérdésére. Amennyiben a Móricz Dental Fogászat fogimplantátum kezelését választja, azon kívül, hogy a legmodernebb technikákkal, a legjobb eredményt biztosítjuk Önnek, még teljes körű tájékoztatást is kap, többek között a fogimplantátum gyógyulási folyamatával kapcsolatban is.

  • A fogimplantátum beültetést követő 2-3 óráig kerülni kell az étkezést, mindaddig, amíg az érzéstelenítő hatása érezhető
  • A fogimplantátum beültetést követő 2-3 napig kerülendő a dohányzás, valamint az irritációt okozó csípős, fűszeres ételek és a tejtermékek fogyasztása 
  • A fogimplantátum beültetést követő 3-5 napig nem szabad a fogbeültetés helyén rágni és érdemes kerülni a kemény ételek fogyasztását
  • A fogimplantátum beültetést követő 5-8 napig kerüljük az aktív fizikai megterhelést, a fizikai munkát, a testedzést, a szoláriumot, szaunát és az uszodalátogatást
  • A fogimplantátum beültetést követő 5 napig a fertőzések elkerülése érdekében fontos az antibiotikumos védelem az orvos utasításai szerint
  • Kiemelt figyelmet kell fordítani az aktív szájápolásra a fogimplantátum gyógyulás során, de a kezdeti időben csak puha sörtéjű fogkefével történő kíméletes tisztítás javasolt

A fogimplantátum gyógyulás legfontosabb tudnivalói

Amennyiben fogimplantátumot szeretne, de túlságosan aggódik a hosszas fogimplantátum gyógyulási folyamat miatt, meg kell hogy nyugtassuk: pár hónap alatt csak egy apró odafigyelés kell ahhoz, hogy csodaszép fogsora, egészséges rágása, és ragyogó foga lehessen! Nem kell mást tennie, mint el jönni egy személyes fogimplantátum konzultációra a Móricz Dentalba. Szájsebész kollégáink miden részletre kiterjedő információval szolgálnak a fogimplantátum teljes folyamatáról, többek között a gyógyulási folyamatról is. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

A csecsemők esetében a fogzás központi téma, hiszen sok álmatlan éjszakát tud okozni gyermeknek és szülőknek egyaránt. De igazán nagy probléma nem a fogak növekedése esetében van, hanem ha valami nincsen rendben a fogakkal. Mikor, milyen ütemben törnek elő a fogak normál esetben? Tekintse át általános cikkünket a fogzással kapcsolatban, további kérdés esetén pedig keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Tovább olvasom
Fogvándorlás (Mitől alakul ki?) I Móricz Dental Fogászat

Fogvándorlás: Mitől alakul ki?

A fogvándorlás problémájával néz szembe, és nem tudja, mi tévő legyen? Mitől alakul ki egyáltalán a fogvándorlás, miért kezdenek el vándorolni teljesen ép fogai? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, igyekszünk minden fontos információt átadni a fogvándorlás témakörben!

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás implantátummal I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás implantátummal

Teljes fogpótlásra abban az esetben van szükség, ha több foga is olyan rossz állapotban van, hogy menthetetlen, vagy már elvesztette fogait. Szerencsére nem sok esetben van szükség az eljárásra, de amennyiben igen, akkor a leghatékonyabb módszereket célszerű választani. Teljes fogpótlás implantátummal is történhet. A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eljárásokkal várjuk, hogy újra csodaszép mosolyt varázsolhassunk Önnek!

Tovább olvasom
Fogászati röntgen I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogászati röntgen

A fogászat területen nélkülözhetetlen a fogászati röntgenfelvételek alkalmazása, mert ez alapján azonosítható be nagy precizitással a legtöbb fogászati probléma. A korszerű digitális technológiának köszönhetően a ma alkalmazott fogászati röntgen berendezések sugárterhelése nagyon alacsony, nem okoznak károsodást.

Tovább olvasom
Kettétört fog kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Kettétört fog kezelése

Hogyan lehetséges a kettétört fog kezelése, milyen hagyományos, és modern fogászati eljárások vannak a probléma hatékony kezelésére? A Móricz Dental fogászat budapesti rendelőjében a legmodernebb fogorvosi eszközökkel várjuk, nagy biztonsággal kezeljük a kettétört fog problémáját is!

Tovább olvasom

Rólunk mondták