Ferde fog I Móricz Dental Fogászat

Ferde fog: Miért veszélyes, ha ferdék a fogaim?

A ferde fogak nagyobb kockázatokat okoznak, mint ahogyan azt sokan elsőre gondolnák. Mivel a fogaknak fontos funkciójuk van a szervezet működésében, így a ferde fogak nemcsak esztétikai problémákat okoznak, hanem más káros következményük is lehet. Cikkünkben ezek bemutatása mellett, arra is kitérünk, hogy hogyan lehet a ferde fogakat kezelni! 

Ferde fog: Miért veszélyes, ha ferdék a fogaim?

Miért veszélyes a ferde fog a többi fogra nézve?

A ferde fog veszélyes tud lenni az egészséges, megfelelően álló fogak szempontjából is, amiatt, hogy fogtorlódást okozhat, ez pedig a szomszédos fogakra nyomást gyakorol, és azokat kimozdítja egyensúlyi helyzetéből. Tehát a ferde fog miatt a fogak rendellenes terhelést kapnak, ami miatt meglazulhatnak, kimozdulhatnak helyükről. A ferde fog ráborul a szomszédos fogra, amivel megakadályozza annak megfelelő tisztíthatóságát és ezzel szuvasodási folyamatot indít el. A ferde fogak tehát azért veszélyesek, mert a többi fogra is károsan hathatnak, előidézhetnek más, komolyabb fogászati problémákat is. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

A kezeletlen ferde fog hosszú távú következményei

A kezeletlen ferde fogaknak hosszútávon nemcsak a többi fogra vannak negatív következményei. Esztétikai problémákat okozhatnak, a ferde fogak a kisgyerekeknél, de a felnőtteknél is gátlások kialakulását idézhetik elő. A ferde fogak miatt lehet, hogy egyesek nem mernek társaságban beszélgetni, önfeledten mosolyogni, vagy egészen egyszerűen kerülik az ilyen eseményeket. De ez még nem minden, hiszen ezen túl a beszédre, és a rágásra is negatív hatással lehet, ha a fogak ferdén állnak. Beszédhiba, rágási nehézség alakulhat ki, valamint az állkapocs ízületi problémák kialakulásának is megnő a kockázata. A ferde fogak miatt kimutathatóan nő a fogágybetegségek esélye is.

Hogyan kezelhető a ferde fog problémája?

A ferde fogak gyermek és felnőttkorban egyaránt jól kezelhetők fogszabályozással. Manapság már nagyon hatékony, és esztétikus fogszabályozó készülékek vannak, amik szinte teljesen észrevétlenek. Lehetséges a ferde fogakat ezen túl fémkerámia koronával, cirkon koronával, kerámia héjakkal, valamint implantációs fogpótlással is kezelni. A ferde fogak kezeléséről részletesebb tájékoztatást személyes konzultációnk keretében kaphat, kezelőorvosa segíteni fog, az Önnek legmegfelelőbb megoldás kiválasztásában is, ezek minden előnyének, hátrányának ismertetésével. IDE kattintva tud időpontot foglalni hozzánk!

Hogyan történik a ferde fog problémájának sikeres kezelése a Móricz Dentalban?

A ferde fogak kezelése tehát mindenekelőtt egy személyes konzultációval kezdődik a rendelőben egy esztétikai specialistával. Ezt egy digitális diagnosztika követi, aminek segítségével mélyrehatóan megvizsgáljuk a problémát, valamint a teljes fogazat állapotát. Miután feltérképeztük a ferde fogak problémáját, okait egy egyénre szabott kezelési tervet készítünk Önnek, az egyéni igényeit is figyelembe véve. Ehhez pedig egy árajánlatot is csatolunk, amire árgaranciát vállalunk. A Móricz Dental Fogászaton nem kell rejtett költségekkel számolnia!

Mit kell tennie, ha szeretné megoldani a ferde fog problémáját?

Ha szeretné ferde fogainak problémáját megoldani, elkerülni a ferde fogakból adódó veszélyeket, csupán el kell jönnie a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra, ahol kezelőorvosával együtt meg fogják találni az ideális megoldást a ferde fog problémájára. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogimplantátum beültetés lépései, tudnivalók I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum beültetés lépései

Szakszerű fogimplantátum beültetés a Móricz Dental Fogászaton és Szájsebészeten, nemzetközi tapasztalattal rendelkező fogorvosokkal, és szájsebész kollégákkal. A legmodernebb eszközparkkal, hatékony, és fájdalommentes fogászati eljárásokkal várjuk pácienseinket Budapest egyik legkönnyebben megközelíthető csomópontján, a Móricz Zsigmond körtéren.

Tovább olvasom
Fogzománc kopás I Móricz Dental Fogászat

Fogzománc kopás I Miért kopik el a fogzománc?

A fogzománc kopás egy viszonylag gyakori jelenség, amit egy kis odafigyeléssel könnyen el lehet kerülni. Nézzük, mi okozza a fogzománc kopását, és mit lehet ellene tenni!

Tovább olvasom
Implantátum típusok I Móricz Dental Fogászat

Implantátum típusok

Alábbi cikkünkben a fogászati implantátum típusokról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat, hiszen fogászatunkon is gyakran merülnek fel ezzel kapcsolatos kérdések. Fogorvos specialistáink segítségével igyekeztünk a fogimplantátum típusokkal kapcsolatos minden kérdést megválaszolni.

Tovább olvasom
Fog felépítés: Miként zajlik a fog felépítése? I Móricz Dental Fogászat

Fog felépítés: Miként zajlik a fog felépítése?

A Móricz Dental Fogászaton a legszakszerűbb eljárásokkal történik a fog felépítése. Milyen módszereket, eljárásokat alkalmazunk, hogyan zajlik a fog felépítés folyamata? Ismerje meg a legfontosabb információkat!
 

Tovább olvasom
Professzionális fogkő leszedés | Móricz Dental Fogászat

Professzionális fogkő leszedés

A professzionális fogkő leszedés nemcsak fogai szépségének megőrzésében segít, hanem abban is, hogy egészséges legyen fogazata, és elkerülje az olyan fogászati problémákat, amik akár a fogai elvesztésével is járhatnak. Ebben a cikkben leírunk mindent, amit a professzionális fogkő leszedésével kapcsolatban tudni kell.

Tovább olvasom

Rólunk mondták