Lézeres fogfehérítés I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Lézeres fogfehérítés

A lézeres fogfehérítés az elmúlt években egyre népszerűbbé vált módszer a fogak elszíneződéseinek kezelésére. Ez a fájdalommentes eljárás nagyon hatékony és gyorsabb eredményeket nyújt, mint a hagyományos fogfehérítési módszerek. A lézeres fogfehérítés során egy speciális fogfehérítő gél kerül felvitelre a fogakra, majd egy lézeres eszköz segítségével aktiválják a gél hatását. A lézer energia segít a fogak elszíneződéseinek megszüntetésében, így visszaállítható a fogak természetes fehérsége.

Lézeres fogfehérítés

Mi váltja ki a fogak elszíneződését?

A fogak elszíneződését leginkább olyan szokások és élelmiszerek okozzák, amelyekről talán nem is gondolnánk, hogy hatással lehetnek a fogak színére. Például a rendszeres dohányzás, vörösbor vagy kávé fogyasztása. Ha gyakran fogyasztunk olyan ételeket, amelyek színező hatással rendelkeznek, mint például a paradicsom, cékla vagy sárgarépa, akkor is gyorsabban kialakulhat sötétebb, sárgásabb fogszín.

Ahhoz, hogy visszanyerjük a fogak eredeti szép, világos színét, és minél hosszabb ideig megőrizzük azt, különböző módszerek és fogászati kezelések kombinációjára van szükség. Ha szebb, világosabb fogakra vágyik, érdemes áttekintenie szokásait, életmódját, és szükség esetén változtatnia rajtuk. Kérhet tanácsot egy dentálhigiénikustól vagy fogorvosától is az életmódjához és szokásaihoz illeszkedő fogápolási tippekkel kapcsolatban, valamint választhatja a Biolase lézeres kezelést a fehérebb fogakért.

Az újgenerációs lézeres fogfehérítés előnyei

Az újgenerációs fogfehérítés számos előnnyel jár, amelyeket érdemes figyelembe venni:

  1. Biztonságos eljárás: A használt diódalézer hőmentes, ezért nem okoz fognyaki érzékenységet, ellentétben a ZOOM fogfehérítés által alkalmazott módszerekkel.
  2. Hatékony fehérítés: A lézeres fogfehérítés során akár 4-6 árnyalattal is világosabbá válhatnak a fogak, mivel a lézer a fogzománc alatti mély dentin réteget is fehéríti, így az egész fogszövetet átjárja.
  3. Tartós eredmény: A lézerfény baktériumölő hatása miatt a fehérség hosszabb ideig megmaradhat a fogszövetben.
  4. Nincs szükség utókezelésre: Általában nincs szükség további kezelésekre a lézeres fogfehérítés után. Fontos azonban megjegyezni, hogy a fogfehérség hosszú távú fenntartása nagymértékben függ a megfelelő szájhigiéniáról, rendszeres fogtisztításról és az étkezési szokásokról. Ezenkívül bizonyos gyógyszerek is befolyásolhatják a fog színét.
  5. Szakértői tanácsadás: Képzett dentálhigiénikusaink fogmosási és szájhigiéniai tanácsokkal is ellátják Önt, valamint segít a lézeres fogfehérítés mellett a professzionális dentálhigiéniai kezelésben és tanácsadásban is.

A lézeres fogfehérítés folyamata több lépésből áll:

  1. Állapotfelmérés: Az első lépés az állapotfelmérés, amelyet fogászati szakember, fogorvos vagy dentálhigiénikus végez. Célja, hogy megállapítsa a fogak egészségi állapotát és szükség esetén szükséges beavatkozásokat végezzen, például fogkő eltávolítást vagy szuvas fogak kezelését.
  2. Fogfehérítés előkészítése: Az állapotfelmérés után következik a fogfehérítés előkészítése. Ez magában foglalja a fogak alapos tisztítását és a szájhigiéniai kezelést annak érdekében, hogy a fogfehérítés a lehető legjobb eredményt hozza.
  3. Lézeres fogfehérítés: A lézeres fogfehérítés a folyamat lényegét jelenti. Ebben a lépésben a fogorvos vagy dentálhigiénikus speciális fogfehérítő anyagot visz fel a fogakra, majd a lézerfény segítségével aktiválja az anyagot. A lézerfény behatol a fogszövetbe, és elvégzi a fogfehérítést, ami jelentős, akár több árnyalattal világosabb eredményt hoz a fogak színében.
  4. Utókezelés és tanácsadás: A lézeres fogfehérítés befejezése után a szakember utókezelést nyújt és tanácsokkal látja el a pácienst a számára megfelelő szájhigiéniával és fogápolással kapcsolatban. Ezek a tanácsok segítenek a fogfehérség hosszú távú fenntartásában és a megfelelő gondozásban.

Biolase Epic X – hatékony és meglepően gyors fogfehérítés

A lézeres fogfehérítés mindössze 20 perc kezelési idő alatt ragyogóan fehér fogakat eredményez. Az Epic X egy többfunkciós dióda lézer. Ez a sokoldalú, csúcstechnológiás készülék lehetővé teszi, hogy a kezelések minimális beavatkozással, gyorsan és még nagyobb biztonságban teljenek. Gyors sebészeti lehetőségeket kínál, fogágybetegségek kezelésére és parodontológiai műtétekhez is kiválóan alkalmazható. Számos higiéniai eljárással kombinálható, valamint fájdalomcsillapításra, gyökércsatorna fertőtlenítésre és fogfehérítésre is alkalmas.

Kiknek ajánljuk a lézeres fogfehérítést?

A lézeres fogfehérítés ajánlott azoknak, akik tökéletes, egészséges és magabiztos megjelenést szeretnének. Ez a módszer modern, hatékony, tartós és kíméletes fogfehérítést nyújt. Ha Ön természetes fehér mosolyt szeretne, akkor a lézeres fogfehérítés ideális lehetőség.
Ezenkívül a lézeres fogfehérítés javasolt protetikai beavatkozások előtt, például héjak, koronák vagy hidak készítése előtt. Emellett hasznos lehet fogszabályzó kezelés után is.
Azonban bizonyos esetekben nem ajánlott a fogfehérítés. Ha Ön várandós vagy szoptat, akkor ebben az időszakban nem javasolt fogfehérítő eljárást végezni. Továbbá, ha bizonyos allergiái vannak vagy fogínye egészségtelen (gyulladt vagy visszahúzódott), akkor szintén nem ajánlott a fogfehérítés.

Fontos megjegyezni, hogy a lézeres fogfehérítés csak az állapotfelmérés és az előkészítő lépések után kezdődik meg, és a fogorvos gondoskodik a szükséges fogászati beavatkozásokról az optimális eredmény elérése érdekében. A végeredmény változhat a fogak egyedi szerkezetétől és az adott páciens állapotától függően.

Jöjjön el egy állapotfelmérésre esztétikai specialistáinkhoz melyre a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud jelentkezni vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták