Kettétört fog kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Kettétört fog kezelése

Hogyan lehetséges a kettétört fog kezelése, milyen hagyományos, és modern fogászati eljárások vannak a probléma hatékony kezelésére? A Móricz Dental fogászat budapesti rendelőjében a legmodernebb fogorvosi eszközökkel várjuk, nagy biztonsággal kezeljük a kettétört fog problémáját is!

Kettétört fog kezelése

A kettétört fog kezelése előtt alapos diagnosztikára van szükség!

A fog törése nem minden esetben jelenti azt, hogy az ketté tört, egyes esetekben csak részlegesen sérült. Ha valóban kettétört, akkor azt sajnos ki kell húzni és implantációs vagy hagyományos fogpótlással pótolni kell. De ezt csak a digitális diagnosztika és szakorvosi vizsgálat után állapíthatjuk meg nagy biztonsággal.  Tehát a kettétört fog kezelésének legelső lépése egy alapos fogászati diagnosztika. A Móricz Dental fogászaton modern, digitális diagnosztikai eszközökkel várjuk pácienseinket, melyek segítségével alaposan, precízen feltárhatóak a fogászati problémák, még a legkisebb változások is észrevehetővé vállnak.


A kettétört fog kezelése: mi okozza a sérülést?

A kettétört fog kezelésével kapcsolatban az is fontos kérdés lehet, hogy mi idézte elő a problémát. Hiszen egy adott fogászati probléma kezelésének fontos része a prevenció is, annak megelőzése, hogy a korábbi kellemetlenség újból kialakuljon. Nagyon sok fogászati betegség a megfelelő szájhigiénia gyakorlásával megelőzhető, így a kettétört fog kezelésének fontos része annak tisztázása, hogy mi okozta a bajt, hogyan kerülhető el, hogy az megismétlődjön. A leggyakrabban az alábbi okokra vezethető vissza a fog kettétörése:


A kettétört fog kezelése a különböző töréstípusok esetében

A kettétört fog kezelése előtt minden apró részlet vizsgálatára szükség van, mert nem mindegy, hogy milyen típusú a törés. Lássuk, milyen típusai vannak a kettétört fognak!

  • Repedés
  • Koronai rész kettétörése
  • Fogtömés melletti részleges törés
  • Fognyaki rész kettétörése
  • Foggyökér kettétörése


A kettétört fog kezelése: mik lehetnek a kettétört fog tünetei?

A kettétört fog kezelése azzal indul, hogy eljön fogászatunkra, és segítséget kér. Honnan fogja tudni, hogy kettétört a foga, milyen látható, és nem látható jelei vannak? A kettétört fog sokszor könnyedén észrevehető, hiszen látható jelei vannak, a törés a fog felszínen is érzékelhető. A törés észlelése mellett a kettétört fog egyik fő tünete a fogérzékenység, azaz a hidegre, melegre való hirtelen fellépő fájdalmas reakció. A fog kettétörése esetében rágás közben is fájdalom léphet fel. Amennyiben az alábbi tünetek alapján Ön is elkezdett gyanakodni, mihamarabb keresse fel fogászatunkat, IDE kattintva tud online, egyszerűen időpontot foglalni rendelésünkre! Bármilyen fogászati panasza is legyen, ha csak a legapróbb tünetet észleli, jöjjön el rendelésünkre, hiszen a fogászati problémák sokkal hatékonyabban kezelhetők a kezdeti időszakban! A nem kezelt tünetek még súlyosabb problémákhoz vezethetnek.


A kettétört fog kezelése: hogyan akadályozható meg, hogy kettétörjön a fog? 

A kettétört fog fogászatunkon történő hatékony kezelésénél már csak az a hatékonyabb, ha megelőzzük, hogy kialakuljon a baj. A fogászati prevencióra is nagy hangsúlyt fektetünk a Móricz Dental Fogászaton. A kettétört fog kialakulásának megelőzése egyszerűbb, mint hinné, csupán néhány tanácsot kell betartani annak érdekében, hogy megőrizze fogai egészségét, és szépségét.

  • Fogszorítás, fogcsikorgatás elhagyása (éjszakai fogvédő sín segítségével)
  • Gondoskodjunk a megfelelő kalcium bevitelről
  • Rendszeresen (évente legalább egy alkalommal) járjunk el fogorvosi kontrollvizsgálatra
  • Rendszeresen (évente legalább két alkalommal) járjunk el dentálhigiéniai kezelésre


Kettétört fog kezelése hatékonyan

A sérülés jellegétől függően többféle módszerrel is lehetséges a kettétört fog kezelése. A Móricz Dental Fogászaton minden páciensünknek egyedi kezelési tervet készítünk. Ezt a diagnosztikai eredmények, illetve az egyedi kérések, igények alapján állítjuk össze. A kezelési terv részletesen tartalmazza, hogy melyik beavatkozást ajánljuk Önnek a kettétört fog kezelésére. A fogászati eljárásokról természetesen bővebb tájékoztatást is adunk a személyes konzultáció alkalmával. A kettétört fog kezelésére leggyakrabban az alábbi kezelések alkalmazása mellett szoktunk dönteni: 


A legfontosabb lépésék a kettétört fog mihamarabbi kezelése érdekében

Mit kell tennie Önnek, annak érdekében, hogy sikeres legyen a kettétört fog kezelése? Először is a lehető legrövidebb időn belül el kell jönnie a Móricz Dentalba sürgősségi konzultációra. Ezután digitális diagnosztikai felvételt készítünk a fog aktuális állapotának megállapításához, ami alapján a kezelőorvosa megállapítja a törés okát, valamint megbeszélik a kezelési alternatívákat, és azok költségeit is. Ezek alapján elkészül a kettétört fog kezelésének a terve. Érdemes minél hamarabb megkezdeni a kettétört fog kezelését, ezért ne késlekedjen, jelentkezzen be most!
 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom
Milyen korona típusok vannak? I Móricz Dental Fogászat

Milyen korona típusok vannak?

A modern fogászatban számos korona típus áll rendelkezésre, amelyek az anyaguk, tartósságuk és esztétikai jellemzőik alapján különböznek. A koronák nem csak a természetes rágóképességét állítják vissza, de esztétikus megjelenést is kölcsönöznek Önnek. A két legnépszerűbb korona típus a fémkerámia korona és a cirkon korona.  Ismerje meg ezek tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni fogpótlásáról, amely akár évtizedekig is elkísérheti Önt.

Tovább olvasom
Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom

Rólunk mondták