Mire alkalmas a fogászati híd? | Móricz Dental Fogászat

Fogászati híd

Tudnivalók a fogászati hídról: Típusai, előnyei, a fogpótlás menete

Mi az a fogászati híd? Hogyan alkalmazható fogpótlásra? Milyen lehetőségei vannak a Móricz Dentalban fogászati híddal történő fogpótlásra? Szakmai cikkünkből megtudhatja!


 

Mit is jelent pontosan a fogászati híd?

A fogászati híd egy olyan fogpótlási lehetőség, eljárás, amely egy vagy több foghiány pótlására egyaránt alkalmas. A fogászati híd egy fixen rögzített fogpótlás, amelyet a meglévő fogakhoz vagy fogászati implantátumokhoz kapcsolunk. 
A fogászati híd típusa kétféle lehet: 

 • saját fogra rögzített fogászati híd
 • implantátumra rögzített foghíd

A foghíd anyaga szintén többféle lehet:

 • fémkerámia
 • fémmentes cirkónium (zirkónium)
 • préskerámia 

Rendelőnkben a legjobb minőségű fogászati anyagokkal dolgozunk annak érdekében, hogy pácienseink hosszú éveken át tartósan, biztonságosan élvezzék fogpótlásaikat. Fogpótlásainkra garanciát is vállalunk, amelyről részletesebben Garancia oldalunkon olvashat.

Miben különbözik a fogászati híd a fogkoronától?

A fogászati hidakat és a fogkoronát gyakran összekeverik. A két fogpótlási módszer ugyan hasonló elven működik, a fogkorona egyetlen egy fog pótlására alkalmas, még a fogászati híd akár több fog hiánya esetén is alkalmazható. A fogászati híd, ahogyan a fogkorona is, kerülhet a páciens saját fogára, de fogászati implantátumra is. A fogászati híd lényegében helyettesíti a hiányzó fogat, vagy fogakat. A foghíd lesz maga a pótfog, amely a szomszédos fog(ak)ra illeszkedik rá fogkoronával, amennyiben meglévő fogakhoz rögzítjük. Ez a saját foghoz kapcsolt fogászati híd a gyakorlatban így néz ki: 
Az implantátumhoz rögzített fogászati híd egy vagy több fogászati implantátumhoz is rögzíthető, attól függően, hogy mennyi fogat szükséges pótolni. Ez a típusú fogászati híd a gyakorlatban az alábbi módon kerül felhelyezésre:

Továbbá fogászati hidat alkalmazhatunk akár a teljes fogív pótlására is, amely az úgynevezett all-on-4 technika. Ebben az esetben 4 db fogászati implantátum kerül beültetésre, amelyre fixen rögzítésre kerül a teljes ívű foghíd. Erről a gyakorlatban az alábbi videó segít: 


Milyen esetben van Önnek fogászati hídra szüksége?

A foghiány megszüntetésére többféle fogpótlási lehetőség közül is választhat, amelyet minden esetben elmondunk Önnek kezelési tervének felállításakor. A foghiány pótlására fogorvosaink a lehető legélhetőbb eljárásokat alkalmazzák, hogy Ön újra bátran mosolyoghasson és bárminemű kellemetlenség nélkül élvezhesse az evést vagy a beszédet. A fogászati híddal történő fogpótlást akkor ajánljuk, ha: 

 • több foga hiányzik
 • régi hídpótlás cseréjére
 • implantációs fogpótlás esetén

A tökéletes fogpótlási eljárás megtalálásában azonban segítünk Önnek, hiszen fogászatunk nem csak egy általános fogászat, hanem Implantációs Centrum is, így a fogpótlási eljárások a szakterületünk. Több nemzetközi gyakorlattal rendelkező, tapasztalt szakfogorvosunk ennek a fogászati területnek a specialistája, így bátran kérjen tanácsot tőlük foghiánya megszüntetésére. 

Milyen előnyei vannak a fogászati hídnak?

A fogászati híd nem csak a foghiány megszüntetésében képes segíteni, de számos más előnnyel rendelkezik:

 • pótolja a hiányzó fogakat, ezzel megelőzve a szomszédos és szemben álló fogak elmozdulását
 • visszaállítja a rágóképességet a szájban
 • megszünteti a foghiány miatt létrejött beszédhibákat
 • helyreállítják az arc formáját
 • esztétikus megjelenést kölcsönöz a hiányzó fogak pótlásával

Foghiányban szenved? Akkor ne várjon tovább a problémával, hiszen számos szövődménye lehet a régóta fennálló foghiánynak. Keresse fel budapesti fogászatunkat és kérjen időpontot rendelőnkbe fogpótlással kapcsolatos konzultációra most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

Hogyan készül a fogászati híd a Móricz Dental fogászaton?

A fogászati híddal történő fogpótlás menete minden esetben egy előzetes fogászati konzultációval kezdődik, amely során felmérjük páciensünk fogainak és szájának állapotát. Ezután egy digitális fogászati diagnosztika segítségével alapos állapotfelmérést végzünk el, ami segít a pontos diagnózis felállításában és a személyre szabott kezelési terv elkészítésében. A kezelési tervben foglaljuk össze páciensünk számára a foghiány megszüntetésére alkalmas lehetőségeket, azok menetét és az árajánlatot. Amennyiben a páciens a fogászati híddal történő fogpótlás mellett dönt az alábbi módon történik a foghiány megszüntetése: 

 • fogak előkészítése preparálással
 • lenyomat vétel a fogászati híd elkészítéséhez
 • fogászati híd elkészítése a fogtechnikai laboratóriumban
 • fogászati híd bepróbálása és rögzítése (miután mindent rendben találtak)

Mit kell tennie, ha Önnek minőségi fogászati hídra van szüksége?

Ha Ön is szeretné megszüntetni foghiányát, vagy régi fogpótlását lecseréltetni, akkor keresse fel fogpótlás specialistáinkat, akik a lehető legjobb megoldásokkal várják Önt a Móricz Dental rendelőjében! Kérjen időpontot rendelőnkbe fogpótlással kapcsolatos konzultációra most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták