Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Az ínysorvadás következményeit megelőző tünetek – Honnan tudhatja, hogy ínysorvadása van?

Mielőtt bemutatnánk az ínysorvadás következményeit, nézzük meg, hogy milyen jelek, tünetek utalhatnak ínysorvadásra, azaz honnan veheti észre, hogy ínysorvadása van! Amennyiben rendszeresen részt vesz a Móricz Dental fogászati vizsgálatain, biztos lehet benne, hogy a probléma még a kialakulásakor detektálva lesz, így elkerülheti az ínysorvadás következményeit, melyek nagyon súlyosak lehetnek! Az ínysorvadás következményeit olyan gyakori tünetek előzik meg, mint:

 • fogíny visszahúzódása
 • fogíny fájdalom 
 • fogínyvérzés
 • ínyduzzanat
 • rossz lehelet
 • fogkő felhalmozódása

Hogyan kerülhetők el az ínysorvadás következményei?

Ön is jól láthatja, hogy az ínysorvadás következményeit olyan, tipikusnak is mondható, hétköznapi tünetek előzik meg, melyeket sokan nem szoktak komolyan venni. Ha Önnek rossz lehelete van, fogmosáskor, vagy étkezés közben vérzik a fogínye, vagy azt veszi észre, hogy furcsán megdagadt az ínye, keresse fel szakrendelőnket! Hívjon minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online! Rendelőnkben nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező specialistáink a leghatékonyabb eszközökkel kezelik fogászati problémáit. Kezeléseink révén hatékonyan megelőzhetőek az ínysorvadás következményei, melyek kezelés hiányában akár a fogak elvesztésével is járhatnak.

Az ínysorvadás következményeit okozó tényezők – Miért alakul ki az ínysorvadás?

A legtöbb fogászati problémának ki lehet mutatni az okát, az ínysorvadás, az ínysorvadás következményei sem maguktól alakulnak ki. Mik az ínysorvadás következményeit leginkább előidéző kockázati tényezők? 

 • nem megfelelő otthoni szájápolás
 • rendszeres fogkő eltávolítás hiánya
 • nem megfelelően illeszkedő fogpótlások
 • örökletes tényezők
 • a szájüregi flóra nem megfelelő összetétele
 • hormonális változások
 • egyes gyógyszerek mellékhatása
 • intenzív dohányzás

Hogyan kerülhetők el az ínysorvadás következményeit okozó tényezők?

Jól látható, hogy az ínysorvadás következményei a legtöbb esetben a nem megfelelő szájápolási rutin, illetve más rossz szokások miatt alakulnak ki. Tudta Ön, hogy fogainak, ínyének egészsége érdekében nem elegendő a napi kétszeri alapos fogmosás? Ezen túlmenően napi rendszerességgel fogselymet, fogköztisztító kefét, valamint antibakteriális szájvizet is kell használni. A megfelelő szájhigiénia fontos része a félévenként esedékes fogorvosi vizsgálattal egybekötött fogkőleszedés. Az ínysorvadás következményei könnyen kialakulhatnak a fogkő felhalmozódása miatt, mely irritálja a fogínyt. Kerülje ezt el, jelentkezzen be a Móricz Dental kíméletes fogkő eltávolító kezelésére!   

Az ínysorvadás következményei – Lássuk, mit okozhat az ínysorvadás!

Bár az ínysorvadás kezdetben jelentéktelennek tűnő tünetekkel jelentkezik az ínysorvadás következményei nagyon súlyosak lehetnek, amik között nem is a fogak elvesztése a legrosszabb. Ezek az ínysorvadás következményei:

 • a fog tartó szövetéinek meglazulása
 • fogak mozgathatósága
 • fogak elvándorlása 
 • fogak elvesztése
 • csontsorvadás

Ön is láthatja, hogy az ínysorvadás következményei nagyon súlyosak, ezért amennyiben bármilyen gyanús jelet észlel, vagy csak szeretné tudni, hogy minden rendben van fogaival, ínyével jelentkezzen be hozzánk!

Az ínysorvadás következményinek sikeres megelőzése

Az ínysorvadás következményeinek megelőzéséhez nagyon fontos a megfelelő otthoni szájhigiénia gyakorlása, valamint a rendszeres félévenkénti dentálhigiéniai kezelés. A Móricz Dental Fogászaton a legnagyobb szakértelemmel végezzük ezt el, annak érdekében, hogy mindent megtegyünk fogai, ínye egészsége érdekében, hatékonyan elkerüljük az ínysorvadás következményeit! Az ínysorvadás következményeinek megelőzésére az irányított biofilm terápia a ma ismert leghatékonyabb módszer – fogászatunkon is ezt alkalmazzuk. Ezt követően rendszeres legalább évenkénti fogszakorvosi kontrollvizsgálat szükséges az ínysorvadás következményeinek megelőzéséhez!
Szeretné elkerülni az ínysorvadás következményeit, biztonságban tudni fogait és ínyét? Jelentkezzen be a Móricz Dental Fogászatra a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy kérjen időpontot online.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona? I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták