Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Az ínysorvadás következményeit megelőző tünetek – Honnan tudhatja, hogy ínysorvadása van?

Mielőtt bemutatnánk az ínysorvadás következményeit, nézzük meg, hogy milyen jelek, tünetek utalhatnak ínysorvadásra, azaz honnan veheti észre, hogy ínysorvadása van! Amennyiben rendszeresen részt vesz a Móricz Dental fogászati vizsgálatain, biztos lehet benne, hogy a probléma még a kialakulásakor detektálva lesz, így elkerülheti az ínysorvadás következményeit, melyek nagyon súlyosak lehetnek! Az ínysorvadás következményeit olyan gyakori tünetek előzik meg, mint:

 • fogíny visszahúzódása
 • fogíny fájdalom 
 • fogínyvérzés
 • ínyduzzanat
 • rossz lehelet
 • fogkő felhalmozódása

Hogyan kerülhetők el az ínysorvadás következményei?

Ön is jól láthatja, hogy az ínysorvadás következményeit olyan, tipikusnak is mondható, hétköznapi tünetek előzik meg, melyeket sokan nem szoktak komolyan venni. Ha Önnek rossz lehelete van, fogmosáskor, vagy étkezés közben vérzik a fogínye, vagy azt veszi észre, hogy furcsán megdagadt az ínye, keresse fel szakrendelőnket! Hívjon minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online! Rendelőnkben nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező specialistáink a leghatékonyabb eszközökkel kezelik fogászati problémáit. Kezeléseink révén hatékonyan megelőzhetőek az ínysorvadás következményei, melyek kezelés hiányában akár a fogak elvesztésével is járhatnak.

Az ínysorvadás következményeit okozó tényezők – Miért alakul ki az ínysorvadás?

A legtöbb fogászati problémának ki lehet mutatni az okát, az ínysorvadás, az ínysorvadás következményei sem maguktól alakulnak ki. Mik az ínysorvadás következményeit leginkább előidéző kockázati tényezők? 

 • nem megfelelő otthoni szájápolás
 • rendszeres fogkő eltávolítás hiánya
 • nem megfelelően illeszkedő fogpótlások
 • örökletes tényezők
 • a szájüregi flóra nem megfelelő összetétele
 • hormonális változások
 • egyes gyógyszerek mellékhatása
 • intenzív dohányzás

Hogyan kerülhetők el az ínysorvadás következményeit okozó tényezők?

Jól látható, hogy az ínysorvadás következményei a legtöbb esetben a nem megfelelő szájápolási rutin, illetve más rossz szokások miatt alakulnak ki. Tudta Ön, hogy fogainak, ínyének egészsége érdekében nem elegendő a napi kétszeri alapos fogmosás? Ezen túlmenően napi rendszerességgel fogselymet, fogköztisztító kefét, valamint antibakteriális szájvizet is kell használni. A megfelelő szájhigiénia fontos része a félévenként esedékes fogorvosi vizsgálattal egybekötött fogkőleszedés. Az ínysorvadás következményei könnyen kialakulhatnak a fogkő felhalmozódása miatt, mely irritálja a fogínyt. Kerülje ezt el, jelentkezzen be a Móricz Dental kíméletes fogkő eltávolító kezelésére!   

Az ínysorvadás következményei – Lássuk, mit okozhat az ínysorvadás!

Bár az ínysorvadás kezdetben jelentéktelennek tűnő tünetekkel jelentkezik az ínysorvadás következményei nagyon súlyosak lehetnek, amik között nem is a fogak elvesztése a legrosszabb. Ezek az ínysorvadás következményei:

 • a fog tartó szövetéinek meglazulása
 • fogak mozgathatósága
 • fogak elvándorlása 
 • fogak elvesztése
 • csontsorvadás

Ön is láthatja, hogy az ínysorvadás következményei nagyon súlyosak, ezért amennyiben bármilyen gyanús jelet észlel, vagy csak szeretné tudni, hogy minden rendben van fogaival, ínyével jelentkezzen be hozzánk!

Az ínysorvadás következményinek sikeres megelőzése

Az ínysorvadás következményeinek megelőzéséhez nagyon fontos a megfelelő otthoni szájhigiénia gyakorlása, valamint a rendszeres félévenkénti dentálhigiéniai kezelés. A Móricz Dental Fogászaton a legnagyobb szakértelemmel végezzük ezt el, annak érdekében, hogy mindent megtegyünk fogai, ínye egészsége érdekében, hatékonyan elkerüljük az ínysorvadás következményeit! Az ínysorvadás következményeinek megelőzésére az irányított biofilm terápia a ma ismert leghatékonyabb módszer – fogászatunkon is ezt alkalmazzuk. Ezt követően rendszeres legalább évenkénti fogszakorvosi kontrollvizsgálat szükséges az ínysorvadás következményeinek megelőzéséhez!
Szeretné elkerülni az ínysorvadás következményeit, biztonságban tudni fogait és ínyét? Jelentkezzen be a Móricz Dental Fogászatra a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy kérjen időpontot online.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom
Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom

Rólunk mondták