Implantátum típusok I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Implantátum típusok

Alábbi cikkünkben a fogászati implantátum típusokról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat, hiszen fogászatunkon is gyakran merülnek fel ezzel kapcsolatos kérdések. Fogorvos specialistáink segítségével igyekeztünk a fogimplantátum típusokkal kapcsolatos minden kérdést megválaszolni.

Implantátum típusok

A teljes implantációs fogpótlás három elemből áll

A fogimplantátum típusok bemutatása előtt érdemes tudni, hogy hogyan is épül fel, milyen elemekből áll egy implantátum. A fogimplantátum három fő elemből áll, ezek pedig az alábbiak:

Implantátum típusok a beültetés fázisainak száma szerint

Többféle implantátum típus van, ami több faktorban is eltérhet egymástól, többek között az egész folyamat idejét is meghatározhatja. Általában a fog implantációs eljárás hosszabb időt vesz igénybe, a gyógyulási idő miatt egy több hónapon át húzódó folyamat. Vannak olyan, úgynevezett egyfázisú implantátum típusok is, amikor nem kell ennyi időt várni az eredményre, azonban ez nem minden esetben alkalmazható eljárás, hiszen szükség van megfelelő mennyiségű csontállományra is hozzá. Ezeket az implantátum típusokat különböztetjük meg a fázisok alapján.

  • Egyfázisú: az implantátum beültetése és a fogpótlás elkészítése egy fázisban készül (nem minden esetben lehetséges)
  • Kétfázisú: az implantátum beültetést 3-5 hónapos gyógyulási periódus követi és csak ezek után készül fogpótlás az implantátumra (ez a leggyakoribb)

Tapasztalataink alapján a kétfázisú fogimplantátum típusok sokkal gyakoribbak, hiszen csak nagyon ritkán fordul elő, hogy a páciens állkapocscsontja elég magas, a vertikális csontállománya elegendő, képes megtartani az implantátumot. A kétfázisú fogimplantátum típusok használata alatt azonban van ideje a fogimplantátumnak összeforrni a csontállománnyal. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Implantátum felépítmény típusok anyagok szerint

Az implantátum típusok a felépítmény szempontjából is különbözőek lehetnek. A Móricz Dental fogászaton kizárólag a legmagasabb minőségű anyagokkal dolgozunk, annak érdekében, hogy minimalizáljuk a kockázatot, és a legjobb eredményeket érhessünk el. A fogászatunkon használt anyagokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítást fogászati konzultációnkon kaphat! Ezeket a felépítmény típusokat különböztetjük meg:

Fogimplantátum típusok a fogpótlás rögzítési módja szerint

A rögzítés módja szerint is megkülönböztetünk különböző fogimplantátum típusokat. Az alapvető különbség ezekben a beültetés módszerében van, valamint abban, hogy mennyire végleges, mennyire könnyen módosítható a későbbiekben az implantátum, amennyiben szükséges. Fogimplantátum típusok a fogpótlás rögzítési módja szerint lehetnek véglegesek, valamint csavarokkal rögzítettek. Lássuk milyen jellemzőkkel bírnak ezek!

  • Véglegesen beragasztott implantációs fogpótlás – költségtakarékosabb, de utólagos korrekció nem lehetséges csak új fogpótlás készítésével
  • Csavarokkal rögzített – költségesebb, de az utólagos korrekció egyszerűen megoldható, mert a fogpótlás lecsavarozható és korrekció után vissza csavarozható

Fogimplantátum típusok a fogpótlás anyaga szerint

Az implantátum típusok esetében az sem mindegy, hogy milyen a fogpótlás anyaga. Szerencsére a modern orvostudománynak köszönhetően manapság már nagyon biztonságos, időtálló, és esztétikus anyagok léteznek, amikkel könnyen pótolható a fog, úgy, hogy teljesen természetesnek fog tűnni az eredmény. A Móricz Dental Fogászaton esztétikus fogpótlást készítünk Önnek, fogy mosolya ismételten ragyoghasson. Nézzük, milyenek ehetnek a fogimplantátum típusok a fogpótlás anyaga szerint!

  • Fémkerámia implantációs fogpótlás – fém vázzal rendelkezik, amire fogszínű kerámia leplezés kerül
  • Cirkon kerámia implantációs fogpótlás – természetes megjelenésű cirkon vázzal rendelkezik, amire fogszínű kerámia leplezés kerül

Melyik a legjobb implantátum típus az Ön számára

Nehéz megmondani látatlanban, hogy melyik a legjobb implantátum típusok közül Önnek, hiszen nem ismerjük sem fogai állapotát, sem személyes igényeit. Azonban könnyebb lesz a dolgunk, ha eljön hozzánk egy személyes konzultációra, ahol Ön, és mi is választ kaphatunk a kérdéseinkre. A személyes igényeknek megfelelő megoldást keresünk mindenki számára az elképzeléseink és lehetőségeinek megfelelően! Amennyiben szeretné megtalálni a legjobb implantátum típust, csupán el kell jönnie a Móricz Dentalba egy személyes implantációs konzultációra! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom
Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom

Rólunk mondták