Implantátum típusok I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Implantátum típusok

Alábbi cikkünkben a fogászati implantátum típusokról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat, hiszen fogászatunkon is gyakran merülnek fel ezzel kapcsolatos kérdések. Fogorvos specialistáink segítségével igyekeztünk a fogimplantátum típusokkal kapcsolatos minden kérdést megválaszolni.

Implantátum típusok

A teljes implantációs fogpótlás három elemből áll

A fogimplantátum típusok bemutatása előtt érdemes tudni, hogy hogyan is épül fel, milyen elemekből áll egy implantátum. A fogimplantátum három fő elemből áll, ezek pedig az alábbiak:

Implantátum típusok a beültetés fázisainak száma szerint

Többféle implantátum típus van, ami több faktorban is eltérhet egymástól, többek között az egész folyamat idejét is meghatározhatja. Általában a fog implantációs eljárás hosszabb időt vesz igénybe, a gyógyulási idő miatt egy több hónapon át húzódó folyamat. Vannak olyan, úgynevezett egyfázisú implantátum típusok is, amikor nem kell ennyi időt várni az eredményre, azonban ez nem minden esetben alkalmazható eljárás, hiszen szükség van megfelelő mennyiségű csontállományra is hozzá. Ezeket az implantátum típusokat különböztetjük meg a fázisok alapján.

  • Egyfázisú: az implantátum beültetése és a fogpótlás elkészítése egy fázisban készül (nem minden esetben lehetséges)
  • Kétfázisú: az implantátum beültetést 3-5 hónapos gyógyulási periódus követi és csak ezek után készül fogpótlás az implantátumra (ez a leggyakoribb)

Tapasztalataink alapján a kétfázisú fogimplantátum típusok sokkal gyakoribbak, hiszen csak nagyon ritkán fordul elő, hogy a páciens állkapocscsontja elég magas, a vertikális csontállománya elegendő, képes megtartani az implantátumot. A kétfázisú fogimplantátum típusok használata alatt azonban van ideje a fogimplantátumnak összeforrni a csontállománnyal. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Implantátum felépítmény típusok anyagok szerint

Az implantátum típusok a felépítmény szempontjából is különbözőek lehetnek. A Móricz Dental fogászaton kizárólag a legmagasabb minőségű anyagokkal dolgozunk, annak érdekében, hogy minimalizáljuk a kockázatot, és a legjobb eredményeket érhessünk el. A fogászatunkon használt anyagokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítást fogászati konzultációnkon kaphat! Ezeket a felépítmény típusokat különböztetjük meg:

Fogimplantátum típusok a fogpótlás rögzítési módja szerint

A rögzítés módja szerint is megkülönböztetünk különböző fogimplantátum típusokat. Az alapvető különbség ezekben a beültetés módszerében van, valamint abban, hogy mennyire végleges, mennyire könnyen módosítható a későbbiekben az implantátum, amennyiben szükséges. Fogimplantátum típusok a fogpótlás rögzítési módja szerint lehetnek véglegesek, valamint csavarokkal rögzítettek. Lássuk milyen jellemzőkkel bírnak ezek!

  • Véglegesen beragasztott implantációs fogpótlás – költségtakarékosabb, de utólagos korrekció nem lehetséges csak új fogpótlás készítésével
  • Csavarokkal rögzített – költségesebb, de az utólagos korrekció egyszerűen megoldható, mert a fogpótlás lecsavarozható és korrekció után vissza csavarozható

Fogimplantátum típusok a fogpótlás anyaga szerint

Az implantátum típusok esetében az sem mindegy, hogy milyen a fogpótlás anyaga. Szerencsére a modern orvostudománynak köszönhetően manapság már nagyon biztonságos, időtálló, és esztétikus anyagok léteznek, amikkel könnyen pótolható a fog, úgy, hogy teljesen természetesnek fog tűnni az eredmény. A Móricz Dental Fogászaton esztétikus fogpótlást készítünk Önnek, fogy mosolya ismételten ragyoghasson. Nézzük, milyenek ehetnek a fogimplantátum típusok a fogpótlás anyaga szerint!

  • Fémkerámia implantációs fogpótlás – fém vázzal rendelkezik, amire fogszínű kerámia leplezés kerül
  • Cirkon kerámia implantációs fogpótlás – természetes megjelenésű cirkon vázzal rendelkezik, amire fogszínű kerámia leplezés kerül

Melyik a legjobb implantátum típus az Ön számára

Nehéz megmondani látatlanban, hogy melyik a legjobb implantátum típusok közül Önnek, hiszen nem ismerjük sem fogai állapotát, sem személyes igényeit. Azonban könnyebb lesz a dolgunk, ha eljön hozzánk egy személyes konzultációra, ahol Ön, és mi is választ kaphatunk a kérdéseinkre. A személyes igényeknek megfelelő megoldást keresünk mindenki számára az elképzeléseink és lehetőségeinek megfelelően! Amennyiben szeretné megtalálni a legjobb implantátum típust, csupán el kell jönnie a Móricz Dentalba egy személyes implantációs konzultációra! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták