Gyulladt fog húzása I Móricz Dental Fogászat

Gyulladt fog húzása – mikor van szükség a gyulladt fog eltávolítására?

Egy fog számtalan ok miatt begyulladhat, és ez bizony kellemetlen problémákat okozhat. Vajon minden esetben indokolt a gyulladt fog húzása, vagy vannak olyan helyzetek, amikor meg lehet és érdemes is megmenteni a kihúzás elől egy gyulladt fogat?

Gyulladt fog húzása – mikor van szükség a gyulladt fog eltávolítására?

Milyen problémákat tud okozni egy gyulladt fog a húzás előtt?

Sok esetben indokolt lehet a gyulladt fog húzása, ugyanis számos problémát tud okozni a szájüregben. Amennyiben Önnek is gyulladt foga van, valószínűleg tapasztalt már olyan kellemetlen tüneteket, mint a fogfájás vagy a pulzáló fájdalom. Nem ritka, hogy a gyulladt fog hatására duzzanat, gennyesedés alakul ki. Ez nemcsak esztétikailag okoz problémát, hanem étkezés közben is, továbbá a gyulladás akár a környező szövetekre is ráhúzódhat, még nagyobb kárt okozva a szájüregben. Ezért érdemesebb minél hamarabb szakember segítségét kérni a gyulladt fog húzásával kapcsolatban. Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

Milyen esetben menthető meg a gyulladt fog a kihúzástól?

Vannak olyan esetek is, amikor a gyulladt fog húzása nem indokolt és a sérült fog megmenthető. Ez azokban az esetekben lehetséges, amikor a gyulladás mértéke még visszafordítható, ha a gyulladás antibiotikum kúra hatására megszűnik. Illetve fontos mérlegelési szempont, hogy a gyulladás megszüntethető-e gyökérkezeléssel, amennyiben igen, a gyulladt fog húzása elkerülhető. A foghúzás mindig a legvégső megoldás, amit csak akkor alkalmazunk, ha a fog másképpen nem menthető meg.

Milyen esetben javasolt a gyulladt fog kihúzása?

Sajnos vannak olyan esetek is, amikor a gyulladt fog húzása nem kerülhető el, ugyanis annyira előrehaladott a probléma, hogy a gyulladást nem lehet megszüntetni, a fog egészségét nem lehet visszaállítani. Ebben az esetben is gyorsan cselekedni kell, egyrész a fájdalmak kezelése miatt, másrészt pedig megelőzve, hogy a gyulladás átterjedjen más területekre is. Ha a gyulladás olyan mértékű, hogy az már nem fordítható vissza, akkor a gyullad fog húzása az egyedüli megoldás, ezt a szakorovos egy alapos diagnosztika után tudja eldönteni. Akkor is indokolt a gyulladt fog kihúzása, ha fennáll a gócképződés kockázata, és amennyiben a fog gyökérkezeléssel sem menthető meg. A Móricz Dental Fogászaton a legszakszerűbb diagnosztikai eljárásokkal készítjük el a fogászati problémák részletes elemzését, az alapján eldönthető, hogy indokolt-e egy gyulladt fog húzása.

Hogyan történik a gyulladt fog húzása kíméletes módszerrel a Móricz Dentalban?

A gyulladt fog húzását minden esetben egy szakorvosi konzultáció előzi meg, kíméletes digitális diagnosztikával, melynek eredményeként írásos kezelési tervet és részletes árajánlat kap. A gyulladás mértékének beazonosítását követően történik meg a döntés a gyulladt fog húzását illetően: kiderül, a fog menthető, vagy ki kell húzni.  Kritikus esetben antibiotikum kúra alkalmazása is indokolt a gyulladás mértékének csökkentése érdekében a fog húzása előtt. Foghúzás esetén helyi érzéstelenítést alkalmazunk a fájdalommentes eltávolítás érdekében, így Ön semmit sem fog érezni az egészből! A Móricz Dental rendelőjében kíméletesen történik meg a gyulladt fog húzása. Szükség esetén gyógyszeres utókezelést is előírunk pácienseink részére!

Mit kell tennie a gyulladt fog kíméletes kihúzása érdekében?

Gyulladt a foga és számtalan kellemetlenséget okoznak a tünetek? Szeretné, ha fájdalmak nélkül, kíméletesen eltávolíttatni, amennyiben már nem menthető az állapota? Jöjjön el a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra és mi a legjobb módszerekkel kezeljük gyulladt fogát! Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Legjobb fogpótlás – Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogpótlás – Melyik a legjobb fogpótlás?

Hiányos fogai számára a legjobb fogpótlást keresi? Szeretné, ha újra ép lenne fogazata, helyreállna a rágása, és megszépülne a mosolya? A Móricz Dental nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistái nemcsak megtalálják Ön számára a legjobb fogpótlást, hanem be is helyezik azt, ráadásul fájdalommentesen! 

Tovább olvasom
Implantációs fogpótlás - Móricz Dental Fogászat

Implantációs fogpótlás

Ismerje meg az implantációs fogpótlás módszereit, az implantációs fogpótlás típusait. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat az implantációs fogpótlással kapcsolatban, amennyiben további kérdései vannak fogászatunkon állunk rendelkezésére! 

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kialakulásának okai - Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogszuvasodás kialakulásának okai - Mitől alakul ki a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás korunk igazi népbetegsége. Nemzetközi tanulmányok szerit a felnőtt lakosság közel 90%-át érinti ez a fogászati probléma. Mire vezethetők vissza a fogszuvasodás kialakulásának okai, mik okozzák a problémát? Miért ilyen gyakori a fogszuvasodás kialakulása, mire kell figyelni a megelőzéskor? 

Tovább olvasom
Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Tovább olvasom
Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Tovább olvasom

Rólunk mondták