Fogkő veszélyei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő veszélyei: milyen problémát okozhat a fogkő, hogyan lehet hatékonyan kezelni?

A fogkő sokakat érintő fogászati probléma, aminek nemcsak esztétikai következményei vannak, hanem sajnos fogai egészségére is károsan hatnak, éppen ezért fontos, hogy a fogkő veszélyeiről is szót ejtsünk!

Fogkő veszélyei: milyen problémát okozhat a fogkő, hogyan lehet hatékonyan kezelni?

A fogkő veszélyei, melyek nagyon egyszerűen elkerülhetők

Sokan azt gondolják, hogy a fogkő veszélyei kimerülnek az esztétikai problémákban, pedig ennél jóval összetettebb a dolog. A fogkő veszélyes, számos komoly fogászati betegség kialakulását előidézheti, amennyiben nem kezelik megfelelően. A fogkő veszélyei közül talán az egyik leggyakoribb, és legáltalánosabb a fogszuvasodás. A fogkő ugyanis kiváló táptalajt biztosít a káros baktériumoknak, szinte észrevétlenül kezdenek el munkálkodni a fogon, nemcsak rossz leheletet, hanem fogszuvasodást okozva, aminek kezelése sokkal hosszadalmasabb, mint egy fogkő levétele, arról nem beszélve, hogy a lyukas fog milyen erős fájdalmakat tud okozni. De ez még nem minden a fogkő veszélyei közé tartozik a fogágybetegség kialakulásának kockázata, a fogínyvérzés és fogínygyulladás is, ugyanis a fogkő a fogínyt sem kíméli. Az íny megduzzad, vörös fénylő színt vesz fel. Amennyiben ezt tapasztalja, tudnia kell, hogy ez nem játék, ideje felkeresni egy fogorvost! Könnyedén úgynevezett íny tasakok keletkezhetnek, aminek következtében az íny teljesen eltávolodik a fog felszínétől, ez mind funkcionálisan, mind esztétikailag komoly problémákhoz vezethet. A fogkő csontpusztulást is előidézhet, ami végső soron a fogak kilazulásával, elvesztésével jár. 

Hogyan segít egy fogorvos vagy dentálhigiénikus a fogkő veszélyeinek elhárításában?

A fogkő veszélyeit komolyan kell venni, mert egy apró elváltozás a nem megfelelő szájhigiénia is a fogak elvesztésével járhat előrehaladott állapotban. Egy szakértő dentálhigiénikus azonban könnyedén tud segíteni a problémán, megakadályozva azt, hogy ez megtörténjen. Első lépésként a fogkő eltávolítással megelőzhető, hogy súlyosabb szövődmények alakuljanak ki, de ez még nem minden. A Móricz Dentalban alkalmazott irányított biofilm terápiával Ön is a lehető legegészségesebb fogakkal távozhat tőlünk! Ráadásul szakképzett kollégáink még fogmosási és otthoni fogápolási tanácsokkal is ellátják, hogy Ön is mindent megtehessen fogai egészségének megóvásáért.

Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot vagy töltse ki online űrlapunkat és kérjen időpontot.

Hogyan történik a fogkő veszélyeit megszüntető dentálhigiéniai kezelés a Móricz Dentalban?

Érdekli, hogy pontosan hogyan is hárítják el szakértő kollégáink a fogkő veszélyeit? A kezelés egy általános felméréssel indul a fogak és a fogíny állapotáról, fogkő mennyiségéről. Amennyiben elkészült a pontos diagnózis megkezdődhet a fogkő eltávolítása, amit professzionális ultrahangos technológiával végzünk. Ez segít abban, hogy az élelmiszerek és a dohányzás okozta elszíneződéseket is teljesen eltüntessük a fogak felszínéről. A tökéletes sima fogfelületek érdekében a fogpolírozást speciális rendelői polírozó pasztával végezzük el.  A folyamat végét prophyflex sófúvással zárjuk, a szennyeződés maradéktalan eltávolítása érdekében. Az utolsó utáni lépés pedig a fogmosási és szájápolási tanácsadás.

Hogyan történik a fogkő veszélyeit megszüntető irányított biofilm terápia kezelés a Móricz Dentalban?

Az előbb szót ejtettünk egy a nálunk alkalmazott speciális eljárásról, aminek segítségével hatékonyan csökkenthetőek, sőt meg is szüntethetőek a fogkő veszélyei, ez pedig nem más, mint a biofilm terápia, a ma alkalmazható legmodernebb módszer. A kezelés előfeltétele egy általános felmérés a fogak és a fogíny állapotáról, fogkő mennyiségéről. Miután ez megtörtén még van egy lépés, ami szükséges a fogkő veszélyeit megszüntetni célzó eljárás megkezdésének, méghozzá a biofilm láthatóvá tétele, ami során egy fertőtlenítő öblítés után plakkfestő szivaccsal megszínezzük a fogak felszínét. Ezt követően egy finom por segítségével lefújjuk a biofilmet (Airflow®). Az irányított biofilm terápia során szükség esetén a mélyebb tasakokat vagy az implantátumok felületét is letisztítjuk (Perioflow®). Ha ezekkel végeztünk, akkor következik az ultrahangos fogkőeltávolítás NO-PAIN technológiával, tehát ez a kezelés teljesen fájdalommentes. Végezetül pedig az irányított biofilm terápia után fluoriddal ecseteljük a fogfelszíneket. Az eljárás végével pedig egy személyre szabott fogmosási és szájápolási tanácsadást kap.

Mit kell tenni abban az esetben, ha Ön is szeretné elhárítani időben a fogkő veszélyeit?

Amennyiben szeretne a fogkő veszélyei ellen ellépni, és elkerülni, hogy súlyos problémák merüljenek fel nem kell mást tennie, csupán be kell jelentkezni a Móricz Dentalba egy dentálhigiéniai kezelésre vagy irányított biofilm terápiára!

Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot vagy töltse ki online űrlapunkat./p>

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom
Bölcsességfog ciszta I Móricz Dental Fogászat

Bölcsességfog ciszta

A Móricz Dental fogászati rendelőben kiemelt figyelmet fordítunk a bölcsességfogak kezelésére és az ehhez kapcsolódó problémákra, többek között a bölcsességfog ciszta eltávolítására is. Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistákkal, modern szájsebészeti műtővel rendelkezünk, így komplexebb fogászati problémákkal is fordulhat hozzánk! Alábbi cikkünkben a bölcsességfog ciszta kialakulásáról, szakszerű kezeléséről lesz szó!

Tovább olvasom
Gyermekfogászat Budapest | Móricz Dental Fogászat

Gyermekfogászat Budapest

Sajnos a fogászati problémák a legkisebbeket sem kímélik, már a tejfogak esetében is lehetnek rendellenességek.  A Móricz Dental gyermekfogászat Budapesten hatékony, és kíméletes fogászati kezelésekkel várja a legkisebbeket is, nálunk minden problémára van fájdalommentes megoldás!

Tovább olvasom

Rólunk mondták