Fogkő veszélyei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő veszélyei: milyen problémát okozhat a fogkő, hogyan lehet hatékonyan kezelni?

A fogkő sokakat érintő fogászati probléma, aminek nemcsak esztétikai következményei vannak, hanem sajnos fogai egészségére is károsan hatnak, éppen ezért fontos, hogy a fogkő veszélyeiről is szót ejtsünk!

Fogkő veszélyei: milyen problémát okozhat a fogkő, hogyan lehet hatékonyan kezelni?

A fogkő veszélyei, melyek nagyon egyszerűen elkerülhetők

Sokan azt gondolják, hogy a fogkő veszélyei kimerülnek az esztétikai problémákban, pedig ennél jóval összetettebb a dolog. A fogkő veszélyes, számos komoly fogászati betegség kialakulását előidézheti, amennyiben nem kezelik megfelelően. A fogkő veszélyei közül talán az egyik leggyakoribb, és legáltalánosabb a fogszuvasodás. A fogkő ugyanis kiváló táptalajt biztosít a káros baktériumoknak, szinte észrevétlenül kezdenek el munkálkodni a fogon, nemcsak rossz leheletet, hanem fogszuvasodást okozva, aminek kezelése sokkal hosszadalmasabb, mint egy fogkő levétele, arról nem beszélve, hogy a lyukas fog milyen erős fájdalmakat tud okozni. De ez még nem minden a fogkő veszélyei közé tartozik a fogágybetegség kialakulásának kockázata, a fogínyvérzés és fogínygyulladás is, ugyanis a fogkő a fogínyt sem kíméli. Az íny megduzzad, vörös fénylő színt vesz fel. Amennyiben ezt tapasztalja, tudnia kell, hogy ez nem játék, ideje felkeresni egy fogorvost! Könnyedén úgynevezett íny tasakok keletkezhetnek, aminek következtében az íny teljesen eltávolodik a fog felszínétől, ez mind funkcionálisan, mind esztétikailag komoly problémákhoz vezethet. A fogkő csontpusztulást is előidézhet, ami végső soron a fogak kilazulásával, elvesztésével jár. 

Hogyan segít egy fogorvos vagy dentálhigiénikus a fogkő veszélyeinek elhárításában?

A fogkő veszélyeit komolyan kell venni, mert egy apró elváltozás a nem megfelelő szájhigiénia is a fogak elvesztésével járhat előrehaladott állapotban. Egy szakértő dentálhigiénikus azonban könnyedén tud segíteni a problémán, megakadályozva azt, hogy ez megtörténjen. Első lépésként a fogkő eltávolítással megelőzhető, hogy súlyosabb szövődmények alakuljanak ki, de ez még nem minden. A Móricz Dentalban alkalmazott irányított biofilm terápiával Ön is a lehető legegészségesebb fogakkal távozhat tőlünk! Ráadásul szakképzett kollégáink még fogmosási és otthoni fogápolási tanácsokkal is ellátják, hogy Ön is mindent megtehessen fogai egészségének megóvásáért.

Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot vagy töltse ki online űrlapunkat és kérjen időpontot.

Hogyan történik a fogkő veszélyeit megszüntető dentálhigiéniai kezelés a Móricz Dentalban?

Érdekli, hogy pontosan hogyan is hárítják el szakértő kollégáink a fogkő veszélyeit? A kezelés egy általános felméréssel indul a fogak és a fogíny állapotáról, fogkő mennyiségéről. Amennyiben elkészült a pontos diagnózis megkezdődhet a fogkő eltávolítása, amit professzionális ultrahangos technológiával végzünk. Ez segít abban, hogy az élelmiszerek és a dohányzás okozta elszíneződéseket is teljesen eltüntessük a fogak felszínéről. A tökéletes sima fogfelületek érdekében a fogpolírozást speciális rendelői polírozó pasztával végezzük el.  A folyamat végét prophyflex sófúvással zárjuk, a szennyeződés maradéktalan eltávolítása érdekében. Az utolsó utáni lépés pedig a fogmosási és szájápolási tanácsadás.

Hogyan történik a fogkő veszélyeit megszüntető irányított biofilm terápia kezelés a Móricz Dentalban?

Az előbb szót ejtettünk egy a nálunk alkalmazott speciális eljárásról, aminek segítségével hatékonyan csökkenthetőek, sőt meg is szüntethetőek a fogkő veszélyei, ez pedig nem más, mint a biofilm terápia, a ma alkalmazható legmodernebb módszer. A kezelés előfeltétele egy általános felmérés a fogak és a fogíny állapotáról, fogkő mennyiségéről. Miután ez megtörtén még van egy lépés, ami szükséges a fogkő veszélyeit megszüntetni célzó eljárás megkezdésének, méghozzá a biofilm láthatóvá tétele, ami során egy fertőtlenítő öblítés után plakkfestő szivaccsal megszínezzük a fogak felszínét. Ezt követően egy finom por segítségével lefújjuk a biofilmet (Airflow®). Az irányított biofilm terápia során szükség esetén a mélyebb tasakokat vagy az implantátumok felületét is letisztítjuk (Perioflow®). Ha ezekkel végeztünk, akkor következik az ultrahangos fogkőeltávolítás NO-PAIN technológiával, tehát ez a kezelés teljesen fájdalommentes. Végezetül pedig az irányított biofilm terápia után fluoriddal ecseteljük a fogfelszíneket. Az eljárás végével pedig egy személyre szabott fogmosási és szájápolási tanácsadást kap.

Mit kell tenni abban az esetben, ha Ön is szeretné elhárítani időben a fogkő veszélyeit?

Amennyiben szeretne a fogkő veszélyei ellen ellépni, és elkerülni, hogy súlyos problémák merüljenek fel nem kell mást tennie, csupán be kell jelentkezni a Móricz Dentalba egy dentálhigiéniai kezelésre vagy irányított biofilm terápiára!

Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot vagy töltse ki online űrlapunkat./p>

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom
Milyen korona típusok vannak? I Móricz Dental Fogászat

Milyen korona típusok vannak?

A modern fogászatban számos korona típus áll rendelkezésre, amelyek az anyaguk, tartósságuk és esztétikai jellemzőik alapján különböznek. A koronák nem csak a természetes rágóképességét állítják vissza, de esztétikus megjelenést is kölcsönöznek Önnek. A két legnépszerűbb korona típus a fémkerámia korona és a cirkon korona.  Ismerje meg ezek tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni fogpótlásáról, amely akár évtizedekig is elkísérheti Önt.

Tovább olvasom
Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom

Rólunk mondták