Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Fogbeültetés lépései

Melyek a fogbeültetés lépései?

A fogbeültetés biztos, gyakorlott kezekben egy egyszerű rutin műtéti eljárás. Fontos azonban, hogy Ön megfelelő szakmai tapasztattal rendelkező fogbeültető specialistát válasszon. A Móricz Dental Fogászat nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogorvos specialistáiban biztosan nem kell csalódnia. Biztos kezekkel tesszük rendbe fogsorát, és varázsolunk Önnek csodaszép mosolyt és megnyerő külsőt. Melyek a fogbeültetés lépései? Hogyan zajlik konkrétan a folyamat?

A fogbeültetés lépései

1.    A fogbeültetés első lépése a diagnózis

A fogbeültetés lépései mindig a diagnózis felállításával kezdődnek, mondhatni ez a nulladik lépcső, egy olyan alapkő, ami nélkül az egész folyamat összeomlana. Egy fogbeültetést alapos tervezés előz meg: hová kerüljenek az implantátumok, milyen méretű implantátumok kerüljenek beültetésre és milyen szögben, ezek nagyon fontos kérdések, hiszen fontos, hogy minden ideális legyen a későbbi fogpótlás készítéséhez. Ehhez háromdimenziós CT felvétel elkészítése szükséges, amely pontos képet nyújt arról, hogy milyen minőségű az Ön csontállománya és hová kerülhetnek az implantátumok – a Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel várjuk pácienseinket, melyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogbeültetés lépései eredményesen záruljanak.

2.    A fogbeültetés következő lépése a szájsebészeti vizsgálat

A fogbeültetés lépéseinek egy másik nagyon fontos része a szájsebészeti vizsgálat, melynek során kezelőorvosa alaposan megvizsgálja Önt, szájüregét, meglévő fogait, eddigi fogpótlásait és képet alkot általános egészségi állapotáról is. 

3.    A fogbeültetés lépései: A vizsgálati eredmények elemzése és tervezés

A fogbeültetés lépései egymásra épülnek, a következő lépés a diagnóózis elemzése, a kezelési terv felállítása. Miután kezelőorvosa fizikailag megvizsgálta és kielemezte a CT felvételeket is, ennek eredményeit megbeszéli Önnel és közösen felállítják azt ideális kezelési tervet. A fogbeültetés lépéseiről is elmondható, hogy a páciens igényeire szabjuk a folyamatot.

4.    Kezelési terv és árajánlat készítés a fogbeültetés következő lépése

A fogbeültetés lépései közül még mindig nem a kezelés megkezdése következik. Ebből is láthatja, hogy bőven van ideje felkészülni a beavatkozásra, valamint kérdései feltételére. A közösen megbeszélt kezelési tervet implantációs specialistánk írásos árajánlatba foglalja, amelyből pontosan kiderül majd, hogy a teljes kezelés milyen lépésekből áll, mennyi ideig fog tartani és mennyibe fog Önnek kerülni. Így a fogbeültetés lépéseiről ezen a ponton egy teljesen tiszta képet kaphat, amit írásosan is elolvashat. Természetesen a vizsgálat során, és ezen a ponton is felteheti kérdéseit a kezeléssel kapcsolatban.

5.    A fogbeültetés lépései: Implantációs műtét

Ha az ajánlat minden részletével megismerkedett és elfogadta az abban foglaltakat, akkor egy előre megbeszélt időpontban megtörténik a fogbeültetés következő lépése, az implantátum beültetés. A fogbeültetés lépéseinek ez az a része, amitől a legtöbben tartani szoktak, mely során megtörténik az előre megtervezett implantátumok műtéti behelyezése. A Móricz Dental Fogászaton helyi érzéstelenítés mellett történik meg a beültetés, így teljesen fájdalommentes, csakúgy, mint minden más, a fogbeültetés lépései közül.

6.    A fogbeültetés lépései: Gyógyulási periódus

Az implantációs műtétet követően a mesterséges foggyökereknek stabilitást kell nyernie, azaz be kell csontosodnia, ami 3-4 hónapig tart, tehát van egy kis szünet a fogbeültetés lépései között. Amíg nem zárult le a gyógyulási folyamat, nem kerülhet sor a következő beavatkozásra.

7.    A fogbeültetés utolsó lépése: Implantációs fogpótlás

A gyógyulási periódust követően implantációs speciálistánk megvizsgálja Önt, és ha a gyógyulási folyamatot teljes értékűnek ítéli meg, akkor elkészíti a végleges implantációs fogpótlást (korona , híd), tehát véglegesen befejeződnek a fogbeültetés lépései.

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretne a fogbeültetéssel kapcsolatban felmerült kérdéseire szakértő válaszokat kapni?

Jöjjön el a Móricz Dentalba felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész specialistáink egyikéhez egy személyes konzultációra és beszélje meg részletesen vele a fogbeültetés lépéseit és az Ön számára ideális implantációs fogpótlás lehetőségeket! Hívjon minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Legjobb fogpótlás – Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogpótlás – Melyik a legjobb fogpótlás?

Hiányos fogai számára a legjobb fogpótlást keresi? Szeretné, ha újra ép lenne fogazata, helyreállna a rágása, és megszépülne a mosolya? A Móricz Dental nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistái nemcsak megtalálják Ön számára a legjobb fogpótlást, hanem be is helyezik azt, ráadásul fájdalommentesen! 

Tovább olvasom
Implantációs fogpótlás - Móricz Dental Fogászat

Implantációs fogpótlás

Ismerje meg az implantációs fogpótlás módszereit, az implantációs fogpótlás típusait. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat az implantációs fogpótlással kapcsolatban, amennyiben további kérdései vannak fogászatunkon állunk rendelkezésére! 

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kialakulásának okai - Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogszuvasodás kialakulásának okai - Mitől alakul ki a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás korunk igazi népbetegsége. Nemzetközi tanulmányok szerit a felnőtt lakosság közel 90%-át érinti ez a fogászati probléma. Mire vezethetők vissza a fogszuvasodás kialakulásának okai, mik okozzák a problémát? Miért ilyen gyakori a fogszuvasodás kialakulása, mire kell figyelni a megelőzéskor? 

Tovább olvasom
Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Tovább olvasom
Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Tovább olvasom

Rólunk mondták