Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Fogászati szűrővizsgálat

Miért fontosak a fogorvosi szűrővizsgálatok?

Sokan nem tudják, de a fogászati szűrővizsgálatok nagyon fontosak, kiemelt szerepük van nemcsak az egészséges szájhigiénia, fogazat kialakításában, és fenntartásában, hanem a fogfájdalmak elkerülésében is. A rendszeres fogászati szűrővizsgálatok segítenek megelőzni a komolyabb fogászati problémák kialakulását. 

Milyen előnyei vannak az időben elvégzett fogászati szűrővizsgálatoknak?

A korai felismerés lehetővé teszi a kisebb problémák időben történő kezelését, mielőtt súlyosabbá válnának. Az éles fogfájás sem hirtelen alakul ki, amennyiben a fájdalmat kiváltó okot még idejében felfedezik egy fogászati szűrővizsgálat során, a kezelése is sokkal egyszerűbb, és ami a legfontosabb, fájdalommentes. Az alapos fogászati szűrővizsgálatok hozzájárulnak ahhoz, hogy megfelelő kezelési terv készüljön a fogászati problémák sikeres kezelésére. Valamint az sem utolsó szempont, hogy rendszeres kapcsolattartást tesz lehetővé a fogorvosunkkal, ami nagyon fontos. 

Milyen esetekben javasolt részt venni fogászati szűrővizsgálatokon?

A fogászati szűrővizsgálatok nagyon sok komoly fogászati problémát meg tudnak előzni. Ugyanis azt tudni kell, hogy az apró problémákat kisebb kezelésekkel lehet orvosolni, viszont ezen kezelések hiányában nagyobb problémákká alakulhatnak, amiket csak hosszadalmas, költséges fogászati kezelésekkel lehet orvosolni. Elég csak egy kis fogszuvasodásra gondolni, ami kezelés nélkül továbbterjed, és kibírhatatlan fájdalmat okoz a fogidegekben. Mutatjuk, milyen esetekben javasoljuk a fogászati szűrővizsgálatokon való részvételt pácienseinknek:

 • Félévenkénti rendszeres fogászati ellenőrzés, amely megakadályozza a fogászati problémák kialakulását, súlyosbodását
 • Fogfájás, fogérzékenység esetén
 • Vérző íny esetén
 • Szájhigiéniai problémák esetén
 • Góckutatás esetén
 • Régen készült fogpótlások ellenőrzése céljából
 • Olyan egészségügyi problémák esetén, amely a fogazatot is érintheti
 • Terhesség alatt

Mi történik a fogászati szűrővizsgálatokon?

A fogászati szűrővizsgálatok egyáltalán nem fájdalmasak, pácinseink a legkisebb fájdalmat, kényelmetlenséget sem fogják érezni. A vizsgálatot gyakorlott szakember végzi, aki kérdés esetén mindenre válaszol. A fogászati szűrővizsgálatokon az alábbi lépésekre számíthatnak pácienseink:

 • Digitális diagnosztika – 3D CT
 • Szakorvosi szájüregi vizsgálat
 • A digitális diagnosztika és a szakorvosi vizsgálat eredményeinek elemzése is a fogászati szűrővizsgálat része
 • Fogászati problémák feltérképezése és megbeszélése
 • Az ideális kezelési terv kidolgozása és írásba foglalása a fogászati szűrővizsgálat eredményei alapján
 • Árajánlat készítése a kezelési terv megvalósítására
 • A kezeléssorozat ütemezésének megbeszélése

Milyen korban érdemes fogászati szűrővizsgálatokon részt venni?

Nemcsak felnőttkorban, hanem már gyermekkorban is érdemes fogászati szűrővizsgálatokon részt venni, kiemelten a fogváltás idején, a problémák megelőzése és a megfelelő szájápolási rutin elsajátítása céljából. A gyermekkor után egy másik nagyon rizikós időszak a fiatal felnőttkor, amikor esetlegesen fogszabályozásra lehet szükség, a fogászati szűrővizsgálatokon fel lehet mérni az ilyen igényeket is. Felnőtt korban pedig a fogászati problémák kialakulásának megelőzésére irányuló, illetve régebben készült fogpótlások cseréjére irányuló fogászati szűrővizsgálatok lehetnek javasoltak.
Szeretne részt venni egy teljes körű, átfogó, és nagyon alapos, mégis fájdalommentes fogászati szűrővizsgálaton? Kérjen időpontot a fogászati szűrővizsgálatra a Móricz Dental Fogászatra! Ezt megteheti nagyon egyszerűen Online ide kattintva, vagy a +36 1 3611 222-es telefonszámot tárcsázva.
 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták