Egy fog pótlása I Móricz Dental Fogászat

Egy fog pótlása

Egy fogat sajnos nagyon egyszerű elveszíteni, még a legalaposabb odafigyelés, szájhigiénia mellett is történhetnek olyan megbetegedések, balesetek, ami miatt elveszítjük fogunkat, fogainkat. Egy fog pótlása nemcsak esztétikai okok miatt rendkívül fontos, hanem funkcionálisan is. Miért fontos minél hamarabb pótolni egy hiányzó fogat?

Egy fog pótlása

Egy fog pótlása miért fontos, hogy minél hamarabb megtörténjen?

Egy hiányzó fog pótlása nemcsak esztétikai okok miatt fontos. A fogaknak funkcionális feladatuk van: a rágás az emésztés egyik nagyon fontos része, így egy fog pótlása ennek a funkciónak az egészséges működése miatt is fontos, hogy visszaálljon az egyenletes rágási terhelés. Felmerülhet a kérdés, hogy egy fog pótlása akkor is elengedhetetlen, ha nem helyezkedik el látható helyen, így az beszéd közben nem zavaró? Az előző mondatból már ki is derülhet a válasz: a fogak pótlása funkcionális okok miatt is fontos, ráadásul minél hamarabb. Ha nem történik meg időben egy fog pótlása, akkor az csontvesztéshez is vezethet, továbbá a szájüregben is károkat tehet, hiszen a még egészséges fogak is elmozdulhatnak. Egy hiányzó fog miatt üres tér alakul ki, ennek következtében pedig a hiányzó foggal szemben álló és a szomszédos fogak elmozdulhatnak a helyükről. Pácienseinknek azonban egy fog pótlása azért szokott sürgető lenni, hogy visszanyerjék esztétikus megjelenésüket azzal, hogy helyreáll mosolyuk. A fogak nagyon meghatározóak a megjelenés szempontjából is, ugyanis központi helyet foglalnak el az arcon.

Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

Egy fog pótlása esetében ezek a legjobb megoldások

Ahogyan az orvostudomány fejlődik, úgy újabb és újabb technológiák jelennek meg a fogászatban is, így egy fog pótlása esetében is többféle megoldás ismert. A Móricz Dentalban kizárólag a legmodernebb és egyben legbiztonságosabb eljárásokkal találkozhat egy fog pótlása esetében is, csakúgy, ahogyan más fogászati eljárások esetében. Egy fog pótolható fogimplantátum beültetés segítségével (sorvégi hiányzó fogakat csak ezzel a módszerrel tudjuk pótolni). Egy fog pótlása fogászati híd készítése segítségével is kivitelezhető, ennek az eljárásnak a keretében a hiányzó fogakkal szomszédos fogak kerülnek preparálásra és így készül egy három tagú híd, amely alkalmas a hiányzó fog pótlására.

Hogyan történik egy fog pótlása a Móricz Dentalban fogimplantátum segítségével?

Nézzük meg részletesen, hogyan zajlanak a fentebb említett fogpótlási eljárások! Amennyiben a fogimplantátum eljárását választja egy fog pótlása céljából mindenekelőtt egy személyes konzultáción kell részt vennie, ahol digitális diagnosztikát követően, részletes kezelési tervet, valamint árajánlatot készítünk Önnek. Amennyiben ezt elfogadja, megkezdődik a kezelés, maga a fogimplantátum beültetése, amit egy 3-4 hónapos gyógyulási periódus követ. Ezt fontos figyelembe vennie! Amennyiben véget ér a gyógyulási folyamat az implantátum feltárás, lenyomatvétel következik. Ez azt jelenti, hogy a fogtechnikai laboratórium elkészíti az implantációs fogpótlást, ami az Ön választásától függ, illetve az előzetes megbeszélések alapján lehet fémkerámia korona vagy cirkon korona is. A fogpótlás utolsó lépése az implantációs fogpótlás végleges rögzítése a fogimplantátumhoz. Így néz ki egy fog pótlása, amennyiben a fogimplantátumot választja a kezelés eszközének.

Hogyan történik egy fog pótlása a Móricz Dentalban fogászati híd segítségével?

Egy fog pótlására egy másik hatékony megoldás a fogászati híd alkalmazása, ami szintén egy személyes konzultációval egybekötött digitális diagnosztikával indul, aminek része egy részletes kezelés terv, valamint pontos árajánlat készítése. Ezen a ponton azonban másként folytatódik a fogpótlása, méghozzá a hiányzó fogakkal szomszédos fogak preparálásával és lenyomatvétellel. Ezt követően a fogtechnikai laboratórium elkészíti a fogászati hidat, ez szintén lehet fémkerámiából vagy cirkonból, az Ön igényei szerint. Amennyiben ez elkészült, zárólépésként megtörténik a fogászati híd végleges ragasztása a preparált fogakra. Egy fog pótlása esetében ez egy nagyszerű és nagyon hatékonyan alkalmazható eljárás!

Mit kell tennie abban az esetben, ha egy fog pótlására van szüksége?

Láthatta tehát, hogy egy fog pótlása nagyon fontos, nemcsak esztétikai okokból, hanem funkcionális célokból is. Amennyiben Ön is egy fog pótlása mellett dönt, nincs más dolga, mint eljönni a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra, minden más fontos részletet megbeszélünk! Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogínyvérzés kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogínyvérzés kezelése

Vérzik az ínye fogmosás közben? Szeretné elkerülni ezt a kellemetlen tünetet? Mutatjuk a fogínyvérzés kezelésének leghatékonyabb módját, kialakulásának okait, és azt is, hogy milyen következményei lehetnek, ha a fogínyvérzés kezelése nem történik meg időben.

Tovább olvasom
Fogkő következményei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő következményei

A fogkő egy nagyon gyakori fogászati probléma, lehet, hogy Önt is érinti, csak éppen nem tud róla, annak ellenére, hogy a fogkőnek komoly következményei lehetnek. Ha szeretné megőrizni fogai épségét, akkor az alábbi fogkőről szóló cikkünket ajánljuk elolvasásra!

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogszuvasodás kezelése

Rengeteget hallani a fogszuvasodásról a tv reklámokban, mindenki tudja, hogy el kell kerülni, de azt már nem, hogy hogyan? Ebben a cikkben minden fontos információt megosztunk a fogszuvasodás kezelésével kapcsolatban Önökkel, hogy hatékonyabban tudják felvenni a harcot az egyik leggyakoribb fogászati betegséggel. 

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás

Teljes fogpótlásra nem sok esetben van szükség szerencsére, de amennyiben Önnek igen, akkor ezen az oldalon minden fontos információt elolvashat ezzel kapcsolatban. A teljes fogpótlás típusairól, valamint a pontos eljárás menetéről is megosztunk minden fontos tudnivalót Önnel.

Tovább olvasom
Professzionális fogkőeltávolítás I Móricz Dental Esztétikai Fogászat

Professzionális fogkőeltávolítás

Professzionális fogkő eltávolítás segítségével teljesen fájdalommentesen szabadulhat meg Ön is a sok fogászati betegséget előidéző fogkőtől. Válassza a Móricz Dental egyszerű, gyors, professzionális fogkőeltávolítási módszerét, és mondjon búcsút a fogköveknek!

Tovább olvasom

Rólunk mondták