Tömött foga érzékeny? A Móricz Dental csapata segít

Tömött fog érzékeny

Tömött fog érzékenysége esetében teljesen természetes, ha megfordul a fejében, hogy lehet, nincs minden rendben. Mielőtt teljesen kétségbeesik, nézzük meg milyen esetekben kell aggódni ha egy tömött fog érzékenységét tapasztalja, és mi ilyenkor a teendő! Előfordulhat, hogy a tünet magától elmúlik, de az is, hogy kisebb korrekcióra van szükség a tömött fog érzékenységének megszüntetésére!

Tömött fog érzékeny

Miért érzékeny egy már tömött fog?

A fogászati beavatkozások után teljesen természetes, ha egy kis érzékenységet, furcsaságot tapasztal, így a tömött fog érzékenysége sem feltétlenül jelent problémát. A fogtöméssel egy idegen test kerül a szájüregbe, aminek idő kell, hogy besimuljon, illetve Ön megszokja. A fogtömés utáni időszakban néhány napig vagy akár egy hétig teljesen normális, ha a fog érzékeny, és ez különösebb beavatkozást nem igényel. Önnek csupán annyi a teendője ezeken a napokon, hogy a szokottnál jobban odafigyel, megfigyeli, hogy a tünetek fokozatosan kezdenek-e eltűnni, esetleg erősödnek-e, vagy fájdalommá alakulnak. Az ilyen típusú tömött fog érzékenység egy idő után el kell, hogy múljon magától. Amennyiben napokon belül nem múlik el, vagy erősödik, akkor fogorvoshoz kell fordulni.


A tömött fog érzékenység probléma is lehet

Azonban nem minden esetben múlik el magától a tömött fog érzékenysége. Előfordul, hogy valamilyen probléma miatt áll fent a panasz, ebben az esetben pedig szakemberhez kell fordulni. Minél hamarabb célszerű megoldani a problémát, és véget vetni a kellemetlen tüneteknek. A tömött fog érzékenysége amiatt is fent állhat, hogy magas lett a tömés.  Ebben az esetben a rágás fájdalmat vagy érzékenységet okoz. Amennyiben erre gyanakodik a nem múló tünetek alapján, csak vissza kell mennie a kezelőorvoshoz, aki egy gyors korrekciót követően egyszerűen orvosolja a problémát, és megszünteti a tömött fog érzékenységét. Azonban nem ez lehet a tömött fogak érzékenysége mögött rejtőző egyetlen probléma. Az is lehet, hogy a fogakban gyulladás alakult ki, így egy egyszerű tömés nem jelentett megoldást, és gyökérkezelést kell alkalmazni. A fogszuvasodás előrehaladott állapotban könnyen elérheti az idegeket, ebben az esetben nem elég a tömés, gyökérkezelést kell alkalmazni.


Hogyan szüntetjük meg a tömött fog érzékenységét a Móricz Dentalban?

Amennyiben azt érzékeli, hogy egy vagy több tömött fog érzékeny, keressen minket bizalommal, akár rendelőnkben történt meg a tömés, akár nem! A Móricz Dental rendelőjében szakértő kezek sietnek megoldani a problémáját, a lehető leggyorsabban, és leghatékonyabban, hiszen a mi célunk is, hogy Ön elégedetten, hatalmas ragyogó mosollyal távozzon! Amennyiben Ön problémát észlel mi egy személyes konzultáció alkalmával digitális diagnosztikai eszközök és szakorvosi vizsgálat segítségével feltárjuk a tömött fog érzékenységének lehetséges okait. Olyan modern fogászati eszközöket alkalmazunk erre a célra, amik a legnagyobb precizitással, biztonságosan, teljesen fájdalommentesen segítenek meghatározni a tömött fog érzékenységének pontos okát. Amennyiben ez megtörtént, a kezelőorvos Önnel együttműködve felállítja a kezelési tervet a tömött fog érzékenységének megszüntetésére. Ahhoz, hogy a tömött fog érzékenysége megszűnjön el kell végezni a kezelési tervben szereplő beavatkozásokat, de erről előzetesen pontos tájékoztatást fog kapni.


Mit kell tennie, ha azt tapasztalja, hogy a tömött fog érzékeny?

A legfontosabb kérdés a tömött fog érzékenységével kapcsolatban: mit kell tennie, amennyiben azt tapasztalja, hogy tömött fogai érzékenyek? A Válasz nagyon egyszerű: konzultációs időpontot kell kérnie a Móricz Dentalba a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online. Ezt követően el kell jönnie egy személyes konzultációra, ahol szükség esetén digitális diagnosztikai felvétel készül, valamint kezelőorvosa megállapítja a tömött fog érzékenységének okát. Gyakorlatilag ezzel minden feladatát letudta, és innen már tapasztalt, szakértő kollégáink feladata, hogy megszüntessék tömött fogának érzékenységét a lehető leghatékonyabban, és leggyorsabban. Ebben fejlett eszközeink, a legmodernebb eljárásaink, és az általunk használt magas minőségű anyagok lesznek segítségükre. Hogy pontosan hogyan fogják kezelni a tömött fog érzékenységét, azt a kezelési tervben olvashatja, valamint kezelőorvosa is részletesen ismerteti, a pontos árajánlattal együtt. A tömött fog kezelésének részletei attól függenek, hogy pontosan mi okozza a problémát. 
Ez alapján az alábbi eljárások valamelyikére számíthat:

Természetesen ezen korrekciós célú kezelések is teljesen fájdalommentesen történnek, ahogyan azt a Móricz Dental rendelőjében már megszokhatták a páciensek. Amennyiben Ön is a tömött fogak érzékenyégével küzd, kérjen hozzánk időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Rendelői fogfehérítés I Móricz Dental Fogászat

Rendelői fogfehérítés a Móricz Dentalban – Több árnyalat különbséggel

A Móricz Dental rendelői fogfehérítés segítségével Önnek is több árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogai, káros hatások nélkül. Ne kockáztasson, válassza a leghatékonyabb, és egyben legbiztonságosabb megoldást, döntsön a  rendelői fogfehérítés mellett!

Tovább olvasom
Fogbeültetés mennyi idő? | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés mennyi idő?

A fogbeültetés mennyi idő, mennyire fájdalmas, hogyan történik pontosan? Megválaszoljuk a fogbeültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Tovább olvasom
Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom

Rólunk mondták