Teljes fogimplantáció a legmodernebb eljárással | Móricz Dental Fogászat

Teljes fogimplantáció a legmodernebb eljárással

Sok esetben lehet szükség teljes fogimplantációra, a Móricz Dental fogorvosai a legmodernebb eszközökkel, a legújabb eljárásokkal végzik el a beavatkozást, ami megoldást jelent a teljes foghiányra. Ismerje meg a legfontosabb tudnivalókat a teljes fogimplantációval kapcsolatban.

Teljes fogimplantáció a legmodernebb eljárással

Milyen esetben van szükség teljes fogimplantációra?

Amennyiben teljes fogatlanságról van szó, akkor teljes fogimplantációra van szükség. Azonban vannak olyan esetek is, amikor más okból is használni kell ezt az eljárást. Előfordulhat, hogy a meglévő fogak már nem tudnak megtartani egy fogpótlást mert nincs meg a megfelelő stabilitásuk és azokat ki kell húzni, ebben az esetben is teljes fogimplantációra van szükség. Továbbá akkor is, amikor súlyos parodontózis áll fent, vagyis amikor a fogak elmozdulnak helyükről, azaz nem stabilak.

Milyen esetben hajható végre a teljes fogimplantáció?

Azt fontos kiemelni, hogy teljes fogimplantáció csak abban az esetben hajtható végre, ha csontállomány megfelelő vastagságú és sűrűségű. Abban az esetben, amikor ez a feltétel nem áll fent sem kell aggódnia, hiszen van megoldás, csontpótló beavatkozásra van szükség. A csontpótló beavatkozás több időt vehet igénybe, azonban a személyes konzultációt követő vizsgálatok után kollégáink minden részletet megosztanak Önnel ezzel kapcsolatban, amennyiben szükség van erre az eljárásra. Teljes fogatlanság esetén sem kell minden hiányzó fog helyére implantátumot beültetni. 6-8 implantátum állkapcsonként már kellő stabilitást biztosít az implantációs fogpótlásnak vagy fogsornak.

Hogyan történik a teljes fogimplantáció?

A teljes fogimplantáció egy viszonylag összetett fogászati beavatkozás, ami nem hajtható végre egyetlen fogorvosi látogatás során, mint például egy fogkőleszedés, azonban higgye el, megéri! A Móricz Dental Fogászaton a teljes fogimplantáció a legmodernebb eljárásokkal történik, annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érhessük el. Első lépésként egy digitális 3D CT felvételt készítünk, majd szakértő kollégáink kiértékelik azt. Ezt egy implantációs konzultáció követ, amikor minden fontos kérdést tisztázunk Önnel. Az eredmények alapján megtörténik a beültetésre kerülő implantátumok helyének és méretének megtervezése. A teljes fogimplantációs eljárás során csak ezen előkészületek után kerülhet sor az implantátumok műtéti beültetésére (szükség esetén csontpótló beavatkozással). Azonban ezzel még nincsen vége a folyamatnak a műtétet egy 3-4 hetes gyógyulási periódus követi. Amennyiben a műtéti heg begyógyult sor kerülhet az implantátumok feltárása és ínyformázásra. A teljes fogimplantátumhoz ezután készül csak el az implantációs fogpótlás, de csak miután a lenyomatvételt követően a fogtechnikai laborban elkészítik a fogpótlást. A fogpótlás bepróbálása után megtörténik az implantációs fogpótlás végleges rögzítése az implantátumokra. Azaz végbemegy a teljes fogimplantációs eljárás. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Fájdalmas a teljes fogimplantáció?

Az egyik leggyakrabban ismételt kérdés, hogy mennyire fájdalmas a teljes fogimplantáció eljárás. Erre a Móricz Dental válasza az, hogy a teljes fogimplantáció minden esetben helyi érzéstelenítésben történik, így csak enyhe nyomást érezhet a műtét közben, de fájdalmat nem. A műtét után, ha kimegy az érzéstelenítő hatása, akkor érezhet átmeneti fájdalmat, ez azonban fájdalomcsillapítók hatására 1-2 nap alatt elmúlik. A műtéttől vagy fogorvostól való félelem esetén lehetőség van a teljes fogimplantációt altatásban is elvégezni. Ekkor műtét közben semmit sem érzünk, utána pedig nem lesznek kellemetlen emlékeink. A teljes fogimplantáció folyamata közel sem olyan kellemetlen, mint a hiányzó fogazat következményei. Itt nemcsak az esztétikára gondolunk, hanem arra is, hogy számos olyan negatív hatással is járhat a fogak hiánya, mint a rágófunkciók romlása, beszédhibák. 

Mit kell tennie, ha teljes fogimplantációra van szüksége?

Amennyiben szeretne újra ép, hibátlan, esztétikus fogazatot, pótoltani hiányzó fogait, nem kell mást tennie, mint bejelentkeznie a Móricz Dental Fogászatra! A teljes fogimplantáció személyes konzultáción az 5 nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebészünk egyike fog segíteni Önnek, hogy visszanyerje mosolyát! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták