Hiányzó fog I Móricz Dental Fogászat

Hiányzó fog – Ezért pótoltassuk a hiányzó fogat!

Hiányzó foga van? Tudta, hogy ennek nemcsak esztétikai következménye van, hanem az egészségére is károsan hathat? Mutatjuk miért éti meg minél hamarabb pótolni a hiányzó fogakat, azaz mik a hiányzó fogak káros következményei.

Hiányzó fog – Ezért pótoltassuk a hiányzó fogat!

Mi a hiányzó fog negatív következménye?

A hiányzó fogak nem csak a szervezetünkre jelentenek többlet terhet (pl.: állkapocs, ízületek) de lelkileg is rosszabbul érezzük magunkat a jelenségtől. A hiányzó fogaknak sokkal több káros hatása van, mint ahogyan azt a tükörbe nézve elsőre gondolnánk. Nemcsak a mosolyunk veszít értékéből a hiányzó fogak miatt, ezzel pedig megjelenésünk igényessége csökken, hanem az egészségünkre is hathat negatívan a jelenség. Rágásunk korlátozott lesz, az étkezés elveszíti az élvezeti értékét. Amennyiben hiányzó foga van, biztosan tapasztalta már, hogy kedvenc ételei nem ugyanazok, mint amik még egészséges fogazattal voltak, ennek az oka a rágás átalakulás, a rágófunkció romlása. Hiányzó fogakkal sokszor nem merünk közösségbe menni vagy ott mosolyogni, mert szégyelljük a foghiányunkat, a nyilvános ebédekről, vacsorákról pedig már ne is beszéljünk… Egyébként magára a beszédre is negatívan hat egy-egy hiányzó fog, ami annak a következménye, hogy a rés miatt nem zár le a fogazat, a levegő nem úgy áramlik, ahogy kellene.

Milyen egészségügyi kockázatai vannak a hiányzó fog jelenségének?

Egyetlen hiányzó fog is képes az egész fogazatra negatív hatást gyakorolni. Ha elveszítjük egy vagy több fogunkat, akkor az egész fogsor egyensúlya megbomlik. Ennek következménye lehet a megmaradó fogak állapotának romlása. Az egyébként egészséges fogak mozogni kezdenek. A hiányzó fogakkal szomszédos fogak bedőlnek a foghiány helyére, próbálva kitölteni az űrt. A hiányzó fogakkal szemben lévő fogak kiemelkedhetnek a helyükről. Sőt mi több, az arc is megváltozhat, hiszen az állkapocs ízületeire is hatással van a fogak hiánya. Ezért fontos, hogy a hiányzó fogakat időben pótoltassuk korszerű implantációs megoldásokkal, mert nem csak esztétikai, hanem fonetikai vagy egyéb egészségügyi problémákat (emésztési zavarokat) is okozhatnak.

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Hogyan kerüljük el a hiányzó fogak okozta egészségkárosodásokat?

A hiányzó fogakat minél előbb pótolni kell, annak érdekben, hogy ezek a negatív következmények elkerülhetőek legyen! Egy tudatosan megtervezett implantátum beültetéssel, illetve implantációs fogpótlással a komolyabb egészségügyi következmények elkerülhetők:

  • Teljes mértékben helyre állítható a fogak szerkezete
  • Újra egyensúlyba kerül a rágófunkció
  • Visszaállítható egy tökéletes esztétikai látvány, csodaszép mosolya lesz

Hogyan pótolható egy vagy több hiányzó fog?

A Móricz Dental Fogászaton hatékony megoldásokkal várjuk, melyek megoldják a hiányzó fogak problémáját. A legkorszerűbb eljárás a fogászati implantátum beültetése és arra implantációs fogpótlás készítése, ami tökéletes megoldást jelenthet a hiányzó fogak pótlására. Ha az implantátum beültetés nem lehetséges, mert például nem megfelelő a csontállomány, akkor hagyományos protetikai módszerrel, foghíddal is orvosolható a foghiány. Amennyiben hiányzó foga, vagy fogai vannak, keresse fel fogászatunkat a legkorszerűbb megoldásokért!

Mit kell tennünk, hogy a hiányzó fogak nehogy komolyabb egészségügyi problémákhoz vezessenek?

Ha el szeretné kerülni a hiányzó fogak negatív hatásait, nem kell mást tennie, mint eljönnie a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra! A kezelőorvossal együtt megtervezik a hiányzó fogak ideális kezelési módját! Ne hagyja, hogy hiányzó fogai káros hatással járjanak, kezeltesse minél hamarabb a problémát. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Rendelői fogfehérítés I Móricz Dental Fogászat

Rendelői fogfehérítés a Móricz Dentalban – Több árnyalat különbséggel

A Móricz Dental rendelői fogfehérítés segítségével Önnek is több árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogai, káros hatások nélkül. Ne kockáztasson, válassza a leghatékonyabb, és egyben legbiztonságosabb megoldást, döntsön a  rendelői fogfehérítés mellett!

Tovább olvasom
Fogbeültetés mennyi idő? | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés mennyi idő?

A fogbeültetés mennyi idő, mennyire fájdalmas, hogyan történik pontosan? Megválaszoljuk a fogbeültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Tovább olvasom
Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom

Rólunk mondták