Gyermekfogászati tanácsok | Móricz Dental

Gyermekfogászati tanácsok

Gyermekfogászati ellenőrzés alkalmával a szakorvos mindig különös figyelmet szentel a gyermekfogászati tanácsok nyomatékosítására.

Gyermekfogászati tanácsok

A szülő és a gyermek szempontjából is sokkal egyszerűbb a megelőzés, mint a későbbi gyermekfogászati kezelés. A gyermekfogszakorvos csecsemőkortól a gyermek tizenéves koráig foglalkozik a száj egészségével. Szakterületük a gyermekek fogainak, ínyének és szájának kezelése a gyermekkor különféle szakaszaiban. 

A gyermek csecsemőkorában a gyermekorvosok nem fordítanak elegendő hangsúlyt a tájékoztatásra azzal kapcsolatban, hogy a kisgyerek táplálékának minősége milyen befolyással van a fogazat fejlődésére. Ez a tájékoztatás a gyermekfogászat területe marad, ahová sok esetben a szülő már későn jut el a gyermekkel. A gyermekfogászati tanácsok betartása segít megelőzni a tejfogak károsodását és elvesztését. Ez jelentősen befolyásolja a későbbi maradó fogak állapotát is.

 

A legfontosabb gyermekfogászati tanácsok

A táplálkozás minősége erősen befolyásolja fogazat fejlődését. Elegendő fehérje szükséges ahhoz, hogy a tejfogak épek maradjanak. Emellett, esetenként érdemes gyermekek számára készített táplálék kiegészítőket szedni ahhoz, hogy elegendő vitamin és ásványi anyag jusson a gyermek szervezetébe.

Gyermekfogászati ellenőrzés alkalmával különös hangsúlyt kap a szakorvos részéről a táplálkozási szokások témaköre. Legfontosabb ezek közül, megóvni a gyermeket a túlzott édességfogyasztástól, mely alapvető oka lehet a fogazat romlásának.

A megfelelő szájápolást nem lehet elég korán kezdeni. Ezt a gyermekfogászati ellenőrzés során a szakorvos megmutatja a gyermeknek, ám azok betartása a szülőtől külön figyelmet igényel. Nem csak az a fontos, hogy korán megtanulja a gyermek a fogmosás fontosságát, hanem az is, hogy ez rendszeres legyen, valamint az esti fogmosás után már ne fogyasszon a gyermek cukros üdítőt, teát vagy édességet.

 

A szülő felelőssége

Gyermekfogászati ellenőrzés alkalmával mindig kihangsúlyozásra kerülnek az alapvető tudnivalók, ám nem lehet elégszer ismételni, hogy a szülő felelőssége megóvni a gyermek fogazatának épségét. A gyermekfogászat szakorvosa nem lesz jelen a hétköznapokban, nem tudja felügyelni a rendszeres szájápolást. A gyermekek sajnos sok esetben csak akkor jönnek rá ennek a szükségességére, amikor már késő. Ezért minden esetben a szülőnek kell erre figyelni, ezzel megelőzhetők a gyermekfogászat későbbi kezelései.

Pácienseink véleménye

Igazán igényes hely, mind a rendelő, mind az ott dolgozó szakemberek tekintetében. Nagyon elégedett voltam a kezeléssel, Ágics Anikó doktornő olyan problémámat oldotta meg, amelyet az elmúlt 2 év alatt más orvosnak nem sikerült - ráadásul nehezített körülmények között, a koronavírus időszakában. A rendelő nagyon szép és tiszta, a recepciós kolléganők segítőkészek és nem utolsósorban nagyon csinosak. A doktornő profi hozzáállása és a csapat rugalmas, összehangolt együttműködése megnyugtató hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy jó kezekben vagyok. Eddigi tapasztalataim során elsőként találkoztam ennyire körültekintő, precíz, kedves, figyelmes, szakmailag felkészült csapattal. Maximálisan elégedett vagyok, a továbbiakban is kizárólag a rendelő szolgáltatásait fogom igénybe venni, ha a szükség úgy hozza! Habár nem olcsó, lőszert vinni kell, de valamit valamiért.  
Sz. János

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogérzékenység tünetei

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Tovább olvasom
Fogfájás okai: Mi áll a háttérben?

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Tovább olvasom
Ínyvérzés oka, kezelés

Ínyvérzés – A háttérben álló okok és kezelési módszerek

Ínyvérzéssel küzd? Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető az ínyvérzés? Tudjon meg minden fontos információt az ínyvérzésről és fogágybetegségekről szakértő fogorvosainktól!

Tovább olvasom
Tömött fog lüktet

Tömött fog lüktet

Tömött foga lüktet? Fáj? Mi lehet az oka a nem rég kezelt fog kellemetlenségének? Ennek járunk utána szakmai cikkünkben, és segítünk, hogy mielőbb megszabadulhasson a fájdalomtól. 

Tovább olvasom
Fogérzékenység okai, kezelési módszere

Fogérzékenység okai

Mitől lehet érzékenyek fogai? Mi történik, ha nem kezelteti? A fogérzékenység okai, tünetek és kezelési módszerek, az egészséges fogakért. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták