Fogszuvasodás visszafordítása | Móricz Dental Fogászat

Fogszuvasodás visszafordítása

A fogszuvasodást visszafordítani nem lehet, de meg lehet és meg kell állítani a káros folyamatokat, valamint megelőzhető a további szuvasodás kialakulása.

Fogszuvasodás visszafordítása

Hogyan alakul ki a szuvasodás és miért válik szükségessé a fogszuvasodás visszafordítása?

A fogszuvasodás kialakulásának okai mögött több tényező is állhat, azonban az egyik leggyakoribb háttérben álló ok az elhanyagolt szájhigiénia. A nem megfelelő szájhigiénia pedig az alábbi okokból kifolyólag alakulhat ki:

A fenti okok által a fogakon és a fogban a káros baktériumok könnyedén elszaporodhatnak, így azok a fog szerkezetét fogják roncsolni. A fogzománc megsérül, a fogban apró lyukak alakulhatnak ki, ezáltal a fog belseje fedetlenné válik, vagyis kialakul a fogszuvasodás. 

 

A fogszuvasodás visszafordításának fontossága

A fogszuvasodás visszafordítása azért fontos, hogy megszüntessük a kellemetlen tüneteket és megelőzzük az olyan komolyabb fogászati problémák kialakulását, mint:

  • Fájdalom megszüntetése
  • Fogérzékenység megszüntetése
  • A szuvasodás átterjedésének megakadályozása a szomszédos fogakra
  • Fogbél gyulladás kialakulásának megakadályozása, amit aztán csak gyökérkezeléssel lehet sikeresen kezelni

Ha Ön is szeretné elkerülni a fogszuvasodás további szövődményeit, akkor kérjen időpontot rendelőnkbe a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

 

Hogyan történik a fogszuvasodás visszafordítása a Móricz Dentalban?

Amennyiben fogszuvasodásra utaló tüneteket észlel magán, mint:

  • fogérzékenység hideg/meleg ételek vagy italok fogyasztása közben
  • fogérzékenység beszéd közben
  • fogelszíneződés 
  • apró lyukak a fogakon 
  • fogfájdalom

akkor érdemes mielőbb felkeresnie rendelőnket, hogy elkerülhesse a fentebb említett fogszuvasodás okozta következményeket. 
Miután bejelentkezett rendelőnkbe először egy személyes konzultáción vesz részt, ahol alapos fogászati szűrővizsgálatot végzünk el, és feltárjuk a fogszuvasodás okait. Ahhoz, hogy pontos kezelési tervet tudjunk felállítani Önnek fogászati diagnosztikát végzünk el, majd az eredmények segítségével elkészítjük kezelési tervét és árajánlatát. Ha ezt elfogadta, a fogszuvasodás visszafordításának első lépése a szuvas fogrészek eltávolítása, majd a terület fertőtlenítése következik, hogy baktériummentes közeget teremthessünk a szuvasodott részek lezárására. 
A fogszuvasodás mértékétől függően ezután a keletkezett lyukat esztétikus töméssel, betéttel vagy koronával zárjuk le. 

 

Mit kell tennie abban az esetben, ha az Ön számára is fontos a fogszuvasodás visszafordítása?

Foglaljon időpontot és jöjjön el a Móricz Dentalba egy személyes fogszuvasodás visszafordítása konzultációra, ahol segítünk Önnek megállapítani a fogszuvasodás pontos okát, és egyénre szabva elkészítjük a leghatékonyabb kezelési tervet. 
Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Pácienseink véleménye

Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
N. P. Róbert

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Ínygyulladás tasak

Ínygyulladás tasak

Mit jelent az ínygyulladás tasak? Hogyan kezelhető? Minden, amit tudnia kell az ínygyulladásról, annak tüneteiről, kezeléséről és megelőzéséről. 

Tovább olvasom
Bölcsességfog gyulladás

Bölcsességfog gyulladás

A bölcsességfog gyulladása meglehetősen fájdalmas tud lenni, amelyet mielőbb kezeltetni szükséges. Ha a gyulladással nem foglalkozunk, az idővel még súlyosabb szövődményeket okozhat. Mi a teendő ebben az esetben? Hogyan tudunk a Móricz Dental Fogászatán segíteni? A következőkből megtudhatja!

Tovább olvasom
 Szájzár kezelése

Szájzár kezelése: Mi okozza? Hogyan történik a kezelés?

Mitől alakulhat ki a szájzár? Hogyan kezelhető? Minden, amit a szájzár kezeléséről, szövődményeiről és megelőzéséről tudnia kell!

Tovább olvasom
Letört fog felépítése

Letört fog felépítése – Hogyan zajlik? Mi a teendő?

Hogyan zajlik a letört fog felépítése? Milyen lehetőségek vannak a Móricz Dentalban a fog restaurálására? Tudja meg Ön is részletesen szakmai cikkünkből!

Tovább olvasom
Fogszuvasodás visszafordítása

Fogszuvasodás visszafordítása

A fogszuvasodást visszafordítani nem lehet, de meg lehet és meg kell állítani a káros folyamatokat, valamint megelőzhető a további szuvasodás kialakulása.

Tovább olvasom

Rólunk mondták