Fogszínű fogtömés | Móricz Dental Fogászat

Fogszínű fogtömés

A Móricz Dental Fogászaton a legelterjedtebb tömés a fogszínű fogtömés, mellyel könnyedén visszaállíthatjuk fogai egészségét, és ezzel együtt gyönyörű mosolyát! Fogászati problémája van? A legjobb megoldásokkal várjuk!

Fogszínű fogtömés

Hogyan néz ki a fogszínű fogtömés a Móricz Dental Fogászaton?

A fogszínű fogtömést gyakran helytelenül "fehérnek" nevezik. Azonban a Móricz Dentalban használt fogtömő anyagok nem „természetellenesen” fehér színűek, hanem sokkal inkább a fogak eredeti, természetes színére hasonlítanak. A nálunk alkalmazott fogszínű fogtömések olyan fogászati restaurációk, amelyek a fogak eredeti állapotát próbálják visszaállítani, a fogfelszín természetes csücskeinek, barázdáinak és színének újraalkotásával. A fogszínű tömések eredményeképpen mosolyát eredeti állapotba állítjuk vissza, meg sem fog látszani, hogy fogászati kezelésen esett át, annyira hasonlítani fog az eredeti fogazathoz az eredmény. A Móricz Dental Fogászaton kizárólag a legjobb minőségű, legjobb eredményt adó, tartós anyagokkal dolgozunk, melyek teljesen biztonságosak!

A fogszínű fogtömés előnyei az Ön számára

Miért éri meg fogszínű fogtömést választania?  Erre kettő nagyon jó válaszunk is van:

  1. A fogak csúcsainak és barázdáinak helyreállítása kritikus a tökéletes okklúzió (a fogsorok érintkezése a száj összecsukott állapotában) eléréséhez.
  2. A fogszínű tömések szinte észrevehetetlenek, hiszen megjelenésük megegyezik a kezelt fog színeivel és árnyalataival.

Amennyiben fontos Ön számára fogsora egészsége mellett fogainak esztétikája is, a legjobb választás, ha a magas minőségű fogszínű fogtöméseket választja a szuvas fogak, egyéb fogászati problémák kezelésére. Amennyiben nem kezelteti megfelelően fogait, a szuvasodás tovább terjedhet, a kis problémák is naggyá nőhetnek, és akár a fogak elvesztéséhez is vezetnek. A sérült, rossz fogakat jobb minél hamarabb kezelésbe venni, a fogszínű tömések segítenek a fogak egészégének helyreállításában. 

A fogszínű fogtömés anyagának tulajdonságai

A modern fogszínű fogtömés anyagok lehetővé teszik a magas szintű esztétikai és minőségi restaurációk készítését. Mindezek mellett a tömőanyagoknak nemcsak esztétikai szempontoknak kell megfelelni, hanem más fontos szempontoknak is. A tömőanyagoknak többek között ellenállónak kell lenniük a rágóerővel szemben, és számos más követelménynek is meg kell felelniük (pl. nem oldódhatnak a szájban, nem színeződhetnek el, nem lehetnek agresszívak a foggal és a környező szövetekkel szemben stb.). A Móricz Dental Fogászaton a fogszínű fogtömésre használt anyagok megfelelnek ezeknek a kritériumoknak – fogászatunkon kizárólag csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk, a legjobb eredmény érdekében!

Hogyan készül a fogszínű fogtömés?

Fogszínű fogtömés elkészítése akkor is lehetséges, ha Önnek már be van tömve a foga, egy nem megfelelő, nem esztétikus tömőanyaggal. Ebben az esetben a fogszínű fogtömés kezelésének első lépése a régi tömések eltávolítása. Majd ezután a következő lépések következnek:

  • A régi tömések eltávolítása után a fogfelszínt bondanyaggal (ragasztóval) készítjük elő, ami segít megtartani a tömőanyagot az előkészített üregben.
  • A megfelelő színű tömőanyagot rétegenként visszük be az üregbe, majd a fog eredeti formáját modellezzük. A modern tömőanyagok lehetővé teszik több árnyalat egyidejű használatát a fogszín kialakításához, így a fogszínű fogtömés esztétikája még eredetibb, még természetesebb hatású lesz.
  • A tömőanyagot polimerizációs lámpával világítjuk meg, amivel a tömőanyag megszilárdul és megköt.
  • A fogszínű fogtömés felszínét végül polírozzuk, hogy az eredeti foghoz hasonlóan sima felszínt kapjunk.

Az egész folyamat teljesen fájdalommentes. A Móricz Dental Fogászaton valamennyi fogászati kezelés teljesen fájdalommentes, a fájdalmas kezeléseket helyi érzéstelenítés alkalmazása mellett végezzük el.

Mit kell tennie, ha Önnek is igényes fogszínű fogtömésre van szüksége?

Esztétikus fogszínű fogtömést szeretne? Nem kell mást tennie, mint eljönni a Móricz Dentalba egy személyes esztétikai konzultációra! Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot  vagy töltse ki online űrlapunkat és kérjen időpontot fogszínű fogtömésre!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom
Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal | Móricz Dental Fogászat

Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal

A legszebb és a legtartósabb anyagokat használjuk fogászatunkon, hogy a fogtömés esztétikusan, és tartóson készüljön el. Nem kell többé fémesen csillogó fogait takargatnia, akár régi, elavult tömését is lecseréljük esztétikus, allergén mentes anyagainkkal. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták