Fogszínű fogtömés | Móricz Dental Fogászat

Fogszínű fogtömés

A Móricz Dental Fogászaton a legelterjedtebb tömés a fogszínű fogtömés, mellyel könnyedén visszaállíthatjuk fogai egészségét, és ezzel együtt gyönyörű mosolyát! Fogászati problémája van? A legjobb megoldásokkal várjuk!

Fogszínű fogtömés

Hogyan néz ki a fogszínű fogtömés a Móricz Dental Fogászaton?

A fogszínű fogtömést gyakran helytelenül "fehérnek" nevezik. Azonban a Móricz Dentalban használt fogtömő anyagok nem „természetellenesen” fehér színűek, hanem sokkal inkább a fogak eredeti, természetes színére hasonlítanak. A nálunk alkalmazott fogszínű fogtömések olyan fogászati restaurációk, amelyek a fogak eredeti állapotát próbálják visszaállítani, a fogfelszín természetes csücskeinek, barázdáinak és színének újraalkotásával. A fogszínű tömések eredményeképpen mosolyát eredeti állapotba állítjuk vissza, meg sem fog látszani, hogy fogászati kezelésen esett át, annyira hasonlítani fog az eredeti fogazathoz az eredmény. A Móricz Dental Fogászaton kizárólag a legjobb minőségű, legjobb eredményt adó, tartós anyagokkal dolgozunk, melyek teljesen biztonságosak!

A fogszínű fogtömés előnyei az Ön számára

Miért éri meg fogszínű fogtömést választania?  Erre kettő nagyon jó válaszunk is van:

  1. A fogak csúcsainak és barázdáinak helyreállítása kritikus a tökéletes okklúzió (a fogsorok érintkezése a száj összecsukott állapotában) eléréséhez.
  2. A fogszínű tömések szinte észrevehetetlenek, hiszen megjelenésük megegyezik a kezelt fog színeivel és árnyalataival.

Amennyiben fontos Ön számára fogsora egészsége mellett fogainak esztétikája is, a legjobb választás, ha a magas minőségű fogszínű fogtöméseket választja a szuvas fogak, egyéb fogászati problémák kezelésére. Amennyiben nem kezelteti megfelelően fogait, a szuvasodás tovább terjedhet, a kis problémák is naggyá nőhetnek, és akár a fogak elvesztéséhez is vezetnek. A sérült, rossz fogakat jobb minél hamarabb kezelésbe venni, a fogszínű tömések segítenek a fogak egészégének helyreállításában. 

A fogszínű fogtömés anyagának tulajdonságai

A modern fogszínű fogtömés anyagok lehetővé teszik a magas szintű esztétikai és minőségi restaurációk készítését. Mindezek mellett a tömőanyagoknak nemcsak esztétikai szempontoknak kell megfelelni, hanem más fontos szempontoknak is. A tömőanyagoknak többek között ellenállónak kell lenniük a rágóerővel szemben, és számos más követelménynek is meg kell felelniük (pl. nem oldódhatnak a szájban, nem színeződhetnek el, nem lehetnek agresszívak a foggal és a környező szövetekkel szemben stb.). A Móricz Dental Fogászaton a fogszínű fogtömésre használt anyagok megfelelnek ezeknek a kritériumoknak – fogászatunkon kizárólag csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk, a legjobb eredmény érdekében!

Hogyan készül a fogszínű fogtömés?

Fogszínű fogtömés elkészítése akkor is lehetséges, ha Önnek már be van tömve a foga, egy nem megfelelő, nem esztétikus tömőanyaggal. Ebben az esetben a fogszínű fogtömés kezelésének első lépése a régi tömések eltávolítása. Majd ezután a következő lépések következnek:

  • A régi tömések eltávolítása után a fogfelszínt bondanyaggal (ragasztóval) készítjük elő, ami segít megtartani a tömőanyagot az előkészített üregben.
  • A megfelelő színű tömőanyagot rétegenként visszük be az üregbe, majd a fog eredeti formáját modellezzük. A modern tömőanyagok lehetővé teszik több árnyalat egyidejű használatát a fogszín kialakításához, így a fogszínű fogtömés esztétikája még eredetibb, még természetesebb hatású lesz.
  • A tömőanyagot polimerizációs lámpával világítjuk meg, amivel a tömőanyag megszilárdul és megköt.
  • A fogszínű fogtömés felszínét végül polírozzuk, hogy az eredeti foghoz hasonlóan sima felszínt kapjunk.

Az egész folyamat teljesen fájdalommentes. A Móricz Dental Fogászaton valamennyi fogászati kezelés teljesen fájdalommentes, a fájdalmas kezeléseket helyi érzéstelenítés alkalmazása mellett végezzük el.

Mit kell tennie, ha Önnek is igényes fogszínű fogtömésre van szüksége?

Esztétikus fogszínű fogtömést szeretne? Nem kell mást tennie, mint eljönni a Móricz Dentalba egy személyes esztétikai konzultációra! Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot  vagy töltse ki online űrlapunkat és kérjen időpontot fogszínű fogtömésre!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom
Milyen korona típusok vannak? I Móricz Dental Fogászat

Milyen korona típusok vannak?

A modern fogászatban számos korona típus áll rendelkezésre, amelyek az anyaguk, tartósságuk és esztétikai jellemzőik alapján különböznek. A koronák nem csak a természetes rágóképességét állítják vissza, de esztétikus megjelenést is kölcsönöznek Önnek. A két legnépszerűbb korona típus a fémkerámia korona és a cirkon korona.  Ismerje meg ezek tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni fogpótlásáról, amely akár évtizedekig is elkísérheti Önt.

Tovább olvasom
Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom

Rólunk mondták