Fogérzékenység tünetei, kezelési módszere | Móricz Dental

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Fogérzékenység tünetei

A fogérzékenység típusai

A fogérzékenység tünetei mögött számos probléma állhat, azonban előtte érdemes felmérni, hogy a fogérzékenységnek milyen típusai lehetnek. A fogérzékenység sok esetben másként jelentkezhet egyénenként, és nem mondható, hogy minden esetben csak étkezéskor, fogmosás közben, vagy beszéd esetén jelentkezik. A fogérzékenység tünetei az alábbi esetben jelentkezhetnek: 

 • Hideg levegő belégzésekor
 • Kávétól, teától, szénsavas üdítőktől, alkoholtól érzékeny fogak
 • Hidegre folyadékra vagy ételre érzékeny fogak
 • Meleg folyadékra vagy ételre érzékeny fogak
 • Édes folyadékra vagy ételre érzékeny fogak
 • Savanyú folyadékra vagy ételre érzékeny fogak

 

A fogérzékenység tünetei mögött meghúzódó okok

A fogérzékenység tüneteit kiváltó problémák általában a fogzománc sérüléséből, elvékonyodásából adódnak, amelyet több minden okozhat. A fogérzékenysége alapvetően abból adódik, hogy a fog belseje, az úgynevezett dentin fedetlenné válik, így ez bizonyos külső tényezők behatása esetén szúró, éles fájdalommal járhat. De milyen okokból vékonyodhat meg a fogzománc?

 • Sérült fogak
 • Régi, nem megfelelően záródó tömések vagy koronák
 • Rosszul záródó fogsor 
 • Fogágybetegségek 
 • Éjszakai fogcsikorgatás 
 • Fogösszeszorítás 

Legyen bármely a fogérzékenység tünetei mögött álló ok, fogászatunkon komplex diagnosztikánkkal feltárjuk azt és átfogó megoldást kínálunk Önnek a fogérzékenység megszüntetésére. 

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

 

A fogérzékenység megszüntetésének módszerei

A fogérzékenység tüneteinek megszüntetésére a megelőzés az elsődleges, amit otthoni, megfelelő szájápolási eszközökkel tudunk elérni. Ezek az alábbiak:

 • Helyes fogmosási technikák elsajátítása
 • Fogselyem alkalmazása
 • Nyelvtisztító alkalmazása
 • Szájzuhany alkalmazása
 • Antiszeptikus szájöblítő használata

Amennyiben a fogérzékenység tünetei már kialakultak, és meg kell szüntetni azt, rendelőnkben a probléma okától függően az alábbi kezelésekkel segítünk:

 

Mit kell tenni, ha a fogérzékenység tünetei jelentkeznek Önnél?

Jöjjön el a Móricz Dentalba egy fogorvosi vizsgálatra, hogy feltárhassuk a fogérzékenység tünetei mögött álló okot, és azt a lehető leghatékonyabban kezelhessük, hogy elkerülhesse a további szövődményeket.

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Pácienseink véleménye

Igazán igényes hely, mind a rendelő, mind az ott dolgozó szakemberek tekintetében. Nagyon elégedett voltam a kezeléssel, Ágics Anikó doktornő olyan problémámat oldotta meg, amelyet az elmúlt 2 év alatt más orvosnak nem sikerült - ráadásul nehezített körülmények között, a koronavírus időszakában. A rendelő nagyon szép és tiszta, a recepciós kolléganők segítőkészek és nem utolsósorban nagyon csinosak. A doktornő profi hozzáállása és a csapat rugalmas, összehangolt együttműködése megnyugtató hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy jó kezekben vagyok. Eddigi tapasztalataim során elsőként találkoztam ennyire körültekintő, precíz, kedves, figyelmes, szakmailag felkészült csapattal. Maximálisan elégedett vagyok, a továbbiakban is kizárólag a rendelő szolgáltatásait fogom igénybe venni, ha a szükség úgy hozza! Habár nem olcsó, lőszert vinni kell, de valamit valamiért.  
Sz. János

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogérzékenység tünetei

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Tovább olvasom
Fogfájás okai: Mi áll a háttérben?

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Tovább olvasom
Ínyvérzés oka, kezelés

Ínyvérzés – A háttérben álló okok és kezelési módszerek

Ínyvérzéssel küzd? Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető az ínyvérzés? Tudjon meg minden fontos információt az ínyvérzésről és fogágybetegségekről szakértő fogorvosainktól!

Tovább olvasom
Tömött fog lüktet

Tömött fog lüktet

Tömött foga lüktet? Fáj? Mi lehet az oka a nem rég kezelt fog kellemetlenségének? Ennek járunk utána szakmai cikkünkben, és segítünk, hogy mielőbb megszabadulhasson a fájdalomtól. 

Tovább olvasom
Fogérzékenység okai, kezelési módszere

Fogérzékenység okai

Mitől lehet érzékenyek fogai? Mi történik, ha nem kezelteti? A fogérzékenység okai, tünetek és kezelési módszerek, az egészséges fogakért. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták