A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona kiváló mechanikai tulajdonságai

A cirkon koronák kiemelkedő mechanikai tulajdonságai közt szerepel a nagyfokú törésállóság, amely különösen fontos lehet olyan esetekben, ahol a pácienstől nagy rágóerőt igényelnek az érintett fogak. A cirkónium anyaga a hőmérséklet-változásokkal szemben is ellenálló, így nem repedezik vagy törik meg könnyen, ellentétben egyes más fogpótlás anyagokkal.

A cirkon korona esztétikai tulajdonságai

Az esztétikai szempontból a cirkon koronák különösen előnyösek. A cirkónium-dioxid természetes fogakra emlékeztető színe és átlátszósága révén a korona szinte észrevétlen marad a szájban, tökéletesen beleolvadva a természetes fogak sorába. Ez a természetes megjelenés különösen fontos lehet azok számára, akik fontosnak tartják az esztétikumot és szeretnék, hogy fogpótlásuk ne legyen feltűnő.

A cirkon korona tulajdonságai közül kiemelekedő a tartóssága

A cirkon korona további előnye, hogy rendkívül hosszú élettartammal rendelkezik. Míg a hagyományos porcelán koronák élettartama általában 5-15 év között mozog, a cirkónium koronák akár több évtizedig is szolgálhatnak, minimális karbantartási igénnyel. Ez a hosszú élettartam nemcsak pénzt takarít meg Önnek hosszú távon, hanem csökkenti a fogorvosi beavatkozások szükségességét is.

A cirkon korona tulajdonságai és egészségmegörző funkciója

A cirkónium-dioxid biokompatibilitása azt jelenti, hogy a cirkon koronák nem váltanak ki gyulladást vagy irritációt a szájüregben, ami ideálissá teszi őket olyan páciensek számára is, akik érzékenyebbek bizonyos anyagokra vagy hajlamosak a fogíny problémákra.

Cirkónium korona: a modern fogpótlás választása Budapest szívében, a Móricz Dentalban

Ha fogpótlásra van szüksége, akkor nyilván Ön is  a legjobb és legtartósabb megoldást keresi. A cirkónium korona ezen igényeknek kiválóan megfelel, különösen Budapest dinamikusan fejlődő fogászati rendelőjében, a Móricz Dentalban. 
Budapest számos fogászati klinikáján elérhetők a cirkónium koronák, az árak azonban változóak lehetnek. Általában a cirkónium korona árak magasabbak, mint a hagyományos koronáké, viszont a hosszú távú megtérülés miatt ez a befektetés sokszorosan megéri. Az árak a kezelés bonyolultságától és a fogorvosi praxis színvonalától is függőek. A pontos árajánlatért érdemes ellátogatni a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra. Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot vagy töltse ki online űrlapunkat és kérjen időpontot egy konzultációra.

Gyakori kérdések, melyeket pácienseink tettek fel a cirkon koronáról:

Mi az a cirkon korona? - A cirkon korona egy fogpótlás típus, amely cirkónium-dioxidból készül, egy nagyon erős, tartós és esztétikailag vonzó anyagból.
Mennyibe kerül egy cirkon korona? - A cirkon korona árak változhatnak, attól függően, hogy hol és milyen bonyolultságú a kezelés, de általánosságban magasabbak, mint a hagyományos porcelán koronáké.
Milyen előnyei vannak a cirkon koronának a hagyományos koronákkal szemben? - A cirkon korona tulajdosnágai közül kiemelkedő, hogy tartósabb, erősebb, és jobban hasonlít a természetes fogakhoz esztétikai szempontból.

Mennyi ideig tart egy cirkon korona? - Megfelelő gondozással a cirkon korona több évtizedig is eltarthat.
Mi a véleménye a pácienseknek a cirkon koronáról? - A vélemények többnyire pozitívak, sokan dicsérik a természetes megjelenést és a tartósságot.
Készülhet híd a cirkonból? - Igen, és a cirkónium híd hasonló előnyökkel rendelkezik, mint a koronák: erős, tartós és esztétikus megoldás több hiányzó fog pótlására.
Hogyan tisztítsam a cirkon koronámat? - A cirkon koronát ugyanúgy kell tisztítani, mint a természetes fogakat: naponta kétszer fogmosás és rendszeres fogselyem használata.
Allergiás reakciót okozhat a cirkon korona? - Nagyon ritkán, mivel a cirkónium-dioxid biokompatibilis anyag.
Mi a cirkónium fogsor? - A cirkónium fogsor egy teljes vagy részleges fogsor, amely cirkóniumból készül, a cirkónium fogsor és a cirkon korona tulajdonsága, hogy hagyományos fogsoroknál jobb tartósságot és komfortot biztosítva.
Hogyan kerül felhelyezésre a cirkónium implantátum? - A cirkónium implantátumot a szájsebész helyezi be a fogínybe és állcsontba a hagyományos implantátumokhoz hasonlóan, ahol integrálódik a csonttal, stabil alapot biztosítva a koronának vagy hídnak.
Mi a folyamat a cirkon fogpótlás elkészítéséhez? - Először fogászati vizsgálat és tervezés történik, majd a fogak lenyomatát követően a fogtechnikus elkészíti a cirkon koronát vagy hídat, végül a fogorvos rögzíti azt.
Mennyire biztonságos a cirkon korona? - A cirkon korona tulajdonsága, hogy rendkívül biztonságos, mivel ellenáll a törésnek és az anyaga biokompatibilis, így minimális a mellékhatások kockázata.
Milyen gyakran szükséges a cirkon korona ápolása? - Rendszeres napi tisztítás, félévenkénti dentalhigiéniai kezelés és éves fogászati ellenőrzések ajánlottak a cirkon korona hosszú élettartamának biztosítása érdekében.
Mikor ajánlott a cirkónium korona választása? - Akkor ajánlott, ha Ön egy tartós, esztétikailag vonzó és természetes megjelenésű fogpótlást szeretne.

Lehet sportolni cirkon koronával? - Igen, a cirkon korona tulajdonsága, hogy erős és stabil, így sportolás közben is viselhető.
Fájdalmas-e a cirkónium korona rögzítése? - A beavatkozás minimálisan invazív, a modern anesztézia lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag fájdalommentes legyen.
Mennyi időt vesz igénybe a cirkónium korona elkészítése? - A kezelés általában több látogatást igényel, a pontos időtartam függ a kezelés összetettségétől.

Hogyan hozhat megalapozott döntést a cirkon koronákról?

Ha fogpótlásra van szüksége, de még vannak kérdései ezzel kapcsolatban, szeretettel várjuk a Móricz Dental rendelőjében Budapest szívében egy személyes konzultációra, ahol minden felmerülő kérdésére választ adunk. Esztétikai specialistáink alaposan átbeszélik Önnel a folyamat minden lépését, bemutatják a korábbi páciensek "előtte-utána" fotóit, és részletesen ismertetik a cirkon koronák hosszú távú előnyeit. 
A Móricz Dental elkötelezett amellett, hogy páciensei a lehető legjobb kezelést kapják, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy tájékozott döntést hozhasson. Jelentkezzen be egy személyes konzultációra, ahol megismerkedhet fogorvosainkkal, megtekintheti klinikánkat, és minden szükséges információt megkaphat, hogy biztos legyen a választásában. Foglaljon időpontot a Móricz Dentalnál, és lépjen egy lépéssel közelebb álmai mosolyához a cirkon koronák segítségével. Hívja a +36 1 3611 222 telefonszámot vagy töltse ki online űrlapunkat!

 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom
Milyen korona típusok vannak? I Móricz Dental Fogászat

Milyen korona típusok vannak?

A modern fogászatban számos korona típus áll rendelkezésre, amelyek az anyaguk, tartósságuk és esztétikai jellemzőik alapján különböznek. A koronák nem csak a természetes rágóképességét állítják vissza, de esztétikus megjelenést is kölcsönöznek Önnek. A két legnépszerűbb korona típus a fémkerámia korona és a cirkon korona.  Ismerje meg ezek tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni fogpótlásáról, amely akár évtizedekig is elkísérheti Önt.

Tovább olvasom
Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom

Rólunk mondták