Mosolytervezés a gyakorlatban | Móricz Dental Fogászat

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés célja az, hogy az Ön eredeti vagy megújult mosolya rekonstruálásra kerüljön egy speciális szoftver segítségével, mégpedig azért, hogy a mosolykorrekció végeredménye vizuálisan láthatóvá váljon a kezelés megkezdése előtt. Mindez pedig olyan formában, hogy a fogtechnikai kivitelezés lépései pontosan meghatározásra kerüljenek a mosolytervezés és kivitelezés minden lépésében.

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés lépései a Móricz Dentalban

A mosolytervezés egy inspiráló, izgalmas és látványos végeredménnyel járó közös munka a kezelőorvosával, amely a következő lépésekből áll:

1. A mosolytervezés első lépése: az anamnézis felvétele

Kezelőorvosának pontosan tudni kell, hogy Ön milyen általános egészségi állapotban van, milyen betegségekben vagy allergiában szenved, illetve milyen gyógyszereket szed. Ennek feltérképezése egy egyszerű, kétoldalas formanyomtatvány kitöltésével történik.

2. A mosolytervezés második lépése: 3D CT vagy panoráma röntgen felvétel késztése

A pontos diagnózis felállításához és a kezelés megtervezéséhez kezelőorvosának szüksége van egy korszerű digitális diagnosztikai eszközzel készített röntgen képre, amelyet kielemezhet és a tervezéshez is felhasználhat. Ez természetesen rendelőnkben, azonnal elkészül így ezért nem kell külső röntgen centrumba mennie.

3. A mosolytervezés harmadik lépése: fizikai vizsgálat és konzultáció

A röntgenfelvételek elkészítését követően kezelőorvosa fizikailag is megvizsgálja Önt és kérdéseivel feltérképezti fogászati problémáit és elképzelésit, vágyait azok ideális megoldásáról.

4. A mosolytervezés negyedik lépése: dentális fotózás

A számítógépes mosolytervezéshez szükség van több szögből készült jó minőségű fotó elkészítésére, amely aztán tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy kezelőorvosa megtervezze azon új mosolyát. Ezeket a fotókat a konzultáció alkalmával az esztétikai specialistánk készíti el Önről és kizárólag a számítógépes tervezés céljaira szolgálnak.

5. A mosolytervezés ötödik lépése: a lehetséges kezelési alternatívák felvonultatása

Kezelőorvosa a fotók és diagnosztikai eredmények birtokában felvázolja az Ön számára a lehetséges megoldási lehetőségeket és megbeszélik azok pozitív tulajdonságait. Természtesen mindez kizárólag az anatómiai lehetőségeken belül történik, hogy az új mosolya ne csak megtervezhető de megvalósítható is legyen.

6. A mosolytervezés hatodik lépése: új mosolyának kiválasztása a szoftver hatalmas adatbázisából

A megbeszélést követően elkezdődik a közös számítógépes tervezési folyamat, amelynek legfontosabb lépéseként az Önről készült fotó felhasználásával a mosolytervezés szoftver adatbázisából kiválasztásra kerül az Ön számára ideális mosolyt ábrázoló fogkép vagy fogképek, melyekből aztán közösen választják ki a legjobbat. mosolytervezés

7. A mosolytervezés hetedik lépése: döntés és kezelési terv készítés

Miután együtt kiválasztották a megvalósításra kerülő mosolyt, kezelőorvosa megtervezi annak kivitelezését és erről készít egy írásos kezelési tervet és árajánlatot. Ebben pontosan, érthetően és részletesen le lesz írva az, hogy milyen kezeléssorozatra van szüksége új mosolyának megvalósításához és az mennyibe fog Önnek kerülni.

8. A mosolytervezés utolsó lépése: a megvalósítás

Ha Ön a kezelési tervet elfogadta, akkor kezelőorvosával megbeszélik az első kezelési időpontot és elindul a mosolytervezés eredményének megvalósítása, azaz az Ön új mosolyának elkészítése. Ennek lépései az adott kezeléstől függenek, de erről részletes tájékoztatást kap kezelőorvosától. A konzultáció során az Ön és a fogorvos dolgát is nagymértékben megkönnyíti a mosolytervezés lehetősége, hiszen olyan képi formában történik a demonstráció, mely azonnali megértést eredményez.A mosolytervezés látványos demonstrációjának óriási előnye, hogy kiemelhetők és megérthetők azok a rendellenességek, szabálytalanságok, amelyek az Ön számára problémát jelentenek, és ami az archarmónia felborulását eredményezi. Amikor ezek a rendellenességek egyértelmű bemutatásra és megértésre kerülnek, akkor az Ön számára sokkal könnyebben értelmezhető az, hogy milyen lehetőségei vannak a mosoly harmonizálására. Akár az eredeti mosoly helyreállításáról van szó, akár egy új mosolytípus elkészítéséről, a mosolytervezés minden célra kiválóan használható. A fotókon demonstrált eredmény még azelőtt kielemezhető, hogy bármilyen beavatkozás elkezdődne.  

Vannak akadályai a mosolytervezésnek?

A mosolytervezés abban az esetben is elvégezhető, ha az Ön eredeti fogai, valamint mosolytípusa nem azonosítható be valamilyen hiányosság miatt. Ez általában abban az esetben fordulhat elő, ha az eredeti fogakat olyan pótlás helyettesíti, amely nem természetes vagy előnytelen az Ön számára. A mosolytervezés arra is lehetőséget ad, hogy az arc és a száj jellemző jegyei alapján demonstrálható és elemezhető legyen a mosolyok különböző típusa, melyek rengeteg variációs lehetőséget jelentenek a mosolytervezés területén az eredeti állapot ismerete nélkül is. mosolytervezés Budapesten A mosolytervezés során a fogorvos minden egyes részletre kitér, a fogak alakjától, hosszától kezdve, egészen a színhatásig. Miután minden egyes jellemző ki lett választva, be lett állítva a mosolytervezés szoftver segítségével megtekinthető az összkép. Mosolytervezés közben lehetőség van arra, hogy amikor már az összkép demonstrálásra került, kisebb korrigálások történjenek, egészen addig, amíg Ön és kezelőorvosa úgy nem dönt, hogy a látványterv élethű és harmonikus, valamint kivitelezhető. A mosolytervezés tehát lehetővé teszi az Ön számára a többszöri átgondolást, áttervezést. Ön nincs rákényszerítve egy azonnali döntésre. A mosolytervezés során elkészített látványtervek különböző adathordozókra menthetők, e-mail-ben elküldhetők, illetve kinyomtathatók, így Ön akár saját otthonában is tanulmányozhatja a mosolytervezés eredményét. Az pedig garantált, hogy a mosolytervezés során kapott eredmények kizárólag olyan látványterveket tartalmaznak, melyeknek a technikai kivitelezése lehetséges. Így bármely megoldást is válassza, a beavatkozás során Ön pontosan a terveknek megfelelő eredményt kapja majd. Mosolytervezés: Esztétikai Fogászat A mosolytervezés nem csupán azt a célt szolgálja, hogy Ön látványos vizuális demonstráción keresztül lássa a jövőbeli beavatkozás eredményét, hanem az a hatalmas előnye is megvan, hogy félreérthetetlen, konkrét munkalapot eredményez, képi mellékletekkel együtt. Ez biztosítja a fogorvos és a fogtechnikus sikeres szakmai együttműködését, és kizárja a félreértéseket. Garantáltan biztossá teszi a tervezett végeredményt. Bármilyen beavatkozásról is legyen tehát szó, akár rehabilitációs beavatkozás, akár esztétikai korrekció, akár fogszabályozás, a mosolytervezés minden esteben egy kiváló lehetőség. Ön sokkal kiegyensúlyozottabban kezdi meg a kezeléseket, hiszen a végeredménnyel tisztában van, mivel részt vett a mosolytervezés teljes folyamatában. Óriási előny, hogy a mosolytervezés technológiája, a munka lefolyását biztosabbá, az eredményt garantálttá teszi.Esztétikai fogászat Mosolytervezés

Mit kell tennie, ha szeretne részletesebb információt kapni a mosolytervezés Önre váró lehetőségeiről?

A mosolytervezés egy kiváló lehetőség az Ön számára, hogy esztétikai fogászati beavatkozásait kockázatmentessé tegye, hiszen annak végeredménye a mosolytervezés segítésével már ott sorakozik fotók formájában még a kezelés megkezdése előtt. Ha szeretné részletesen megismerni a mosolytervezés folyamatát, akkor jöjjön el a Móricz Dentalba esztétikai specialistáinkhoz és kapjon szakértői válaszokat kérdéseire. A konzultációra a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud időpontot kérni vagy online egyszerűen

Várjuk Önt szeretettel

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták