Mosolytervezés a gyakorlatban | Móricz Dental Fogászat

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés célja az, hogy az Ön eredeti vagy megújult mosolya rekonstruálásra kerüljön egy speciális szoftver segítségével, mégpedig azért, hogy a mosolykorrekció végeredménye vizuálisan láthatóvá váljon a kezelés megkezdése előtt. Mindez pedig olyan formában, hogy a fogtechnikai kivitelezés lépései pontosan meghatározásra kerüljenek a mosolytervezés és kivitelezés minden lépésében.

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés lépései a Móricz Dentalban

A mosolytervezés egy inspiráló, izgalmas és látványos végeredménnyel járó közös munka a kezelőorvosával, amely a következő lépésekből áll:

1. A mosolytervezés első lépése: az anamnézis felvétele

Kezelőorvosának pontosan tudni kell, hogy Ön milyen általános egészségi állapotban van, milyen betegségekben vagy allergiában szenved, illetve milyen gyógyszereket szed. Ennek feltérképezése egy egyszerű, kétoldalas formanyomtatvány kitöltésével történik.

2. A mosolytervezés második lépése: 3D CT vagy panoráma röntgen felvétel késztése

A pontos diagnózis felállításához és a kezelés megtervezéséhez kezelőorvosának szüksége van egy korszerű digitális diagnosztikai eszközzel készített röntgen képre, amelyet kielemezhet és a tervezéshez is felhasználhat. Ez természetesen rendelőnkben, azonnal elkészül így ezért nem kell külső röntgen centrumba mennie.

3. A mosolytervezés harmadik lépése: fizikai vizsgálat és konzultáció

A röntgenfelvételek elkészítését követően kezelőorvosa fizikailag is megvizsgálja Önt és kérdéseivel feltérképezti fogászati problémáit és elképzelésit, vágyait azok ideális megoldásáról.

4. A mosolytervezés negyedik lépése: dentális fotózás

A számítógépes mosolytervezéshez szükség van több szögből készült jó minőségű fotó elkészítésére, amely aztán tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy kezelőorvosa megtervezze azon új mosolyát. Ezeket a fotókat a konzultáció alkalmával az esztétikai specialistánk készíti el Önről és kizárólag a számítógépes tervezés céljaira szolgálnak.

5. A mosolytervezés ötödik lépése: a lehetséges kezelési alternatívák felvonultatása

Kezelőorvosa a fotók és diagnosztikai eredmények birtokában felvázolja az Ön számára a lehetséges megoldási lehetőségeket és megbeszélik azok pozitív tulajdonságait. Természtesen mindez kizárólag az anatómiai lehetőségeken belül történik, hogy az új mosolya ne csak megtervezhető de megvalósítható is legyen.

6. A mosolytervezés hatodik lépése: új mosolyának kiválasztása a szoftver hatalmas adatbázisából

A megbeszélést követően elkezdődik a közös számítógépes tervezési folyamat, amelynek legfontosabb lépéseként az Önről készült fotó felhasználásával a mosolytervezés szoftver adatbázisából kiválasztásra kerül az Ön számára ideális mosolyt ábrázoló fogkép vagy fogképek, melyekből aztán közösen választják ki a legjobbat.

7. A mosolytervezés hetedik lépése: döntés és kezelési terv készítés

Miután együtt kiválasztották a megvalósításra kerülő mosolyt, kezelőorvosa megtervezi annak kivitelezését és erről készít egy írásos kezelési tervet és árajánlatot. Ebben pontosan, érthetően és részletesen le lesz írva az, hogy milyen kezeléssorozatra van szüksége új mosolyának megvalósításához és az mennyibe fog Önnek kerülni.

8. A mosolytervezés utolsó lépése: a megvalósítás

Ha Ön a kezelési tervet elfogadta, akkor kezelőorvosával megbeszélik az első kezelési időpontot és elindul a mosolytervezés eredményének megvalósítása, azaz az Ön új mosolyának elkészítése. Ennek lépései az adott kezeléstől függenek, de erről részletes tájékoztatást kap kezelőorvosától. A konzultáció során az Ön és a fogorvos dolgát is nagymértékben megkönnyíti a mosolytervezés lehetősége, hiszen olyan képi formában történik a demonstráció, mely azonnali megértést eredményez.A mosolytervezés látványos demonstrációjának óriási előnye, hogy kiemelhetők és megérthetők azok a rendellenességek, szabálytalanságok, amelyek az Ön számára problémát jelentenek, és ami az archarmónia felborulását eredményezi. Amikor ezek a rendellenességek egyértelmű bemutatásra és megértésre kerülnek, akkor az Ön számára sokkal könnyebben értelmezhető az, hogy milyen lehetőségei vannak a mosoly harmonizálására. Akár az eredeti mosoly helyreállításáról van szó, akár egy új mosolytípus elkészítéséről, a mosolytervezés minden célra kiválóan használható. A fotókon demonstrált eredmény még azelőtt kielemezhető, hogy bármilyen beavatkozás elkezdődne.  

Vannak akadályai a mosolytervezésnek?

A mosolytervezés abban az esetben is elvégezhető, ha az Ön eredeti fogai, valamint mosolytípusa nem azonosítható be valamilyen hiányosság miatt. Ez általában abban az esetben fordulhat elő, ha az eredeti fogakat olyan pótlás helyettesíti, amely nem természetes vagy előnytelen az Ön számára. A mosolytervezés arra is lehetőséget ad, hogy az arc és a száj jellemző jegyei alapján demonstrálható és elemezhető legyen a mosolyok különböző típusa, melyek rengeteg variációs lehetőséget jelentenek a mosolytervezés területén az eredeti állapot ismerete nélkül is. A mosolytervezés során a fogorvos minden egyes részletre kitér, a fogak alakjától, hosszától kezdve, egészen a színhatásig. Miután minden egyes jellemző ki lett választva, be lett állítva a mosolytervezés szoftver segítségével megtekinthető az összkép. Mosolytervezés közben lehetőség van arra, hogy amikor már az összkép demonstrálásra került, kisebb korrigálások történjenek, egészen addig, amíg Ön és kezelőorvosa úgy nem dönt, hogy a látványterv élethű és harmonikus, valamint kivitelezhető. A mosolytervezés tehát lehetővé teszi az Ön számára a többszöri átgondolást, áttervezést. Ön nincs rákényszerítve egy azonnali döntésre. A mosolytervezés során elkészített látványtervek különböző adathordozókra menthetők, e-mail-ben elküldhetők, illetve kinyomtathatók, így Ön akár saját otthonában is tanulmányozhatja a mosolytervezés eredményét. Az pedig garantált, hogy a mosolytervezés során kapott eredmények kizárólag olyan látványterveket tartalmaznak, melyeknek a technikai kivitelezése lehetséges. Így bármely megoldást is válassza, a beavatkozás során Ön pontosan a terveknek megfelelő eredményt kapja majd. A mosolytervezés nem csupán azt a célt szolgálja, hogy Ön látványos vizuális demonstráción keresztül lássa a jövőbeli beavatkozás eredményét, hanem az a hatalmas előnye is megvan, hogy félreérthetetlen, konkrét munkalapot eredményez, képi mellékletekkel együtt. Ez biztosítja a fogorvos és a fogtechnikus sikeres szakmai együttműködését, és kizárja a félreértéseket. Garantáltan biztossá teszi a tervezett végeredményt. Bármilyen beavatkozásról is legyen tehát szó, akár rehabilitációs beavatkozás, akár esztétikai korrekció, akár fogszabályozás, a mosolytervezés minden esteben egy kiváló lehetőség. Ön sokkal kiegyensúlyozottabban kezdi meg a kezeléseket, hiszen a végeredménnyel tisztában van, mivel részt vett a mosolytervezés teljes folyamatában. Óriási előny, hogy a mosolytervezés technológiája, a munka lefolyását biztosabbá, az eredményt garantálttá teszi.

Mit kell tennie, ha szeretne részletesebb információt kapni a mosolytervezés Önre váró lehetőségeiről?

A mosolytervezés egy kiváló lehetőség az Ön számára, hogy esztétikai fogászati beavatkozásait kockázatmentessé tegye, hiszen annak végeredménye a mosolytervezés segítésével már ott sorakozik fotók formájában még a kezelés megkezdése előtt. Ha szeretné részletesen megismerni a mosolytervezés folyamatát, akkor jöjjön el a Móricz Dentalba esztétikai specialistáinkhoz és kapjon szakértői válaszokat kérdéseire. A konzultációra a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud időpontot kérni vagy online egyszerűen

Várjuk Önt szeretettel

Pácienseink véleménye

Igazán igényes hely, mind a rendelő, mind az ott dolgozó szakemberek tekintetében. Nagyon elégedett voltam a kezeléssel, Ágics Anikó doktornő olyan problémámat oldotta meg, amelyet az elmúlt 2 év alatt más orvosnak nem sikerült - ráadásul nehezített körülmények között, a koronavírus időszakában. A rendelő nagyon szép és tiszta, a recepciós kolléganők segítőkészek és nem utolsósorban nagyon csinosak. A doktornő profi hozzáállása és a csapat rugalmas, összehangolt együttműködése megnyugtató hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy jó kezekben vagyok. Eddigi tapasztalataim során elsőként találkoztam ennyire körültekintő, precíz, kedves, figyelmes, szakmailag felkészült csapattal. Maximálisan elégedett vagyok, a továbbiakban is kizárólag a rendelő szolgáltatásait fogom igénybe venni, ha a szükség úgy hozza! Habár nem olcsó, lőszert vinni kell, de valamit valamiért.  
Sz. János

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogérzékenység tünetei

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Tovább olvasom
Fogfájás okai: Mi áll a háttérben?

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Tovább olvasom
Ínyvérzés oka, kezelés

Ínyvérzés – A háttérben álló okok és kezelési módszerek

Ínyvérzéssel küzd? Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető az ínyvérzés? Tudjon meg minden fontos információt az ínyvérzésről és fogágybetegségekről szakértő fogorvosainktól!

Tovább olvasom
Tömött fog lüktet

Tömött fog lüktet

Tömött foga lüktet? Fáj? Mi lehet az oka a nem rég kezelt fog kellemetlenségének? Ennek járunk utána szakmai cikkünkben, és segítünk, hogy mielőbb megszabadulhasson a fájdalomtól. 

Tovább olvasom
Fogérzékenység okai, kezelési módszere

Fogérzékenység okai

Mitől lehet érzékenyek fogai? Mi történik, ha nem kezelteti? A fogérzékenység okai, tünetek és kezelési módszerek, az egészséges fogakért. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták