Mi az a kiterjesztett barázdazárás?

Mi az a kiterjesztett barázdazárás?

A barázdazárás egy kiváló módszer a fogak felszínén keletkező fogszuvasodás kialakulásának megakadályozására. Jellemzően gyermekeink fogait védjük ezzel a módszerrel. Azonban, ha erre a védelemre felnőtt korban van szükségünk, akkor már kiterjesztett barázdazárásról beszélünk.

 

Felnőtt korban azért készül ritkábban barázdazárás, mert a fogak barázdái akár szuvasodás nélkül is tartalmazhatnak elszíneződéseket, baktériumokat. Ráadásul a kiterjesztett barázdazárás csupán a rágófelszín védelmére alkalmas, a fogak oldalán nem akadályozza meg a fogszuvasodást.

Ezekre a jelekre azonban minden esetben oda kell figyelnie és meg kell az érintett fogakat mutatni egy hozzáértő fogorvosnak.

Barázdazárás

Milyen esetben van szüksége felnőtt korban a kiterjesztett barázdazárásra?

Ha a kisőrlő és nagyőrlő fogak rágófelszínén a fogbarázdák elszíneződtek, és azok nem távolíthatók el fogkefével, akkor érdemes azt megmutatnia fogorvosának. A vizsgálat során kiderül, hogy a barázdák mélyén elkezdődött-e már a fogszuvasodás.  Amennyiben ez a helyzet, akkor hagyományos fogtömés készítésére van szükség a fogszuvasodás tovább terjedésének megakadályozására.

Ha a fogszuvasodás azonban még nem azonosítható, akkor kiterjesztett barázda zárás segítségével tudjuk megakadályozni annak kialakulását.

 

Hogyan készül a kiterjesztett barázdazárás a Móricz Dentalban?

A folyamat egy alapos vizsgálattal kezdődik. A fogak állapotának pontos beazonosításhoz gyakran szükség van röntgenfelvétel készítésére.

A kiterjesztett barázdazárás egy nagyon kisfejű fúróval történő feltárással kezdődik.  A fúrás mélysége nem haladja meg a zománc vastagságát, tehát a feltárás a zománcban marad.

Ezután kerül sor a barázdazárás következő lépésére, azaz a tömőanyaggal való feltöltésre és a lezárásra.

Barázdazárás után évente két alkalommal javasolt kontroll vizsgálat a fogak épségének megőrzése érdekében.

 

Hogyan előzheti meg fogainak szuvasodását kiterjesztett barázdazárás segítségével?

A legfontosabb lépés a szuvasodás kialakulásának megakadályozására a megelőzés. Éppen ezért javasoljuk, hogy látogasson el a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra.

A konzultáció kiváló lehetőséget teremt az Ön számára, hogy feltérképezze meglévő fogászati problémáit és közelebb kerüljön azok tartós és esztétikus megoldásához a kiterjesztett barázdazárás segítségével.

Hívja fel a +36 1 3611 222-es telefonszámot és kérjen időpontot egy konzultációra, ahol minden részletet pontosan megismerhet fogászati problémájának megoldásáról.

Várjuk Önt szeretettel

Pácienseink véleménye

Régóta szendevek a bölcsesség fogammal illetve az innyemmel. Csütörtökön hirtelen begyulladt ami ráment a felső fogaimra is. Mikor felhivtam őket (ami kb este 7 fele volt) egyből tudtak másnapra időpontot adni. Már a telefonban is nagyon kedvesek voltak hozzám. Dr. Sinka Ágneshez kaptam időpontot. Egy végtelenül kedves doktornő, nagyon alapos munkát végez illetve mindent részletesen elmagyaráz, tanácsot add. Maga a rendelő nagyon szép és barátságos. Az árak egy kicsit borsosak de ennek ellenére. Nagyon tudom ajánlani a helyet másoknak is.
H. ALEXANDRA

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogérzékenység tünetei

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Tovább olvasom
Fogfájás okai: Mi áll a háttérben?

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Tovább olvasom
Ínyvérzés oka, kezelés

Ínyvérzés – A háttérben álló okok és kezelési módszerek

Ínyvérzéssel küzd? Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető az ínyvérzés? Tudjon meg minden fontos információt az ínyvérzésről és fogágybetegségekről szakértő fogorvosainktól!

Tovább olvasom
Tömött fog lüktet

Tömött fog lüktet

Tömött foga lüktet? Fáj? Mi lehet az oka a nem rég kezelt fog kellemetlenségének? Ennek járunk utána szakmai cikkünkben, és segítünk, hogy mielőbb megszabadulhasson a fájdalomtól. 

Tovább olvasom
Fogérzékenység okai, kezelési módszere

Fogérzékenység okai

Mitől lehet érzékenyek fogai? Mi történik, ha nem kezelteti? A fogérzékenység okai, tünetek és kezelési módszerek, az egészséges fogakért. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták