Mitől alakulhat ki a hegyes fog? Milyen következményei lehetnek? I Móricz Dental Fogászat

Hegyes fog: Mitől alakulhat ki? Hogyan kezelhető?

A hegyes fog nem csak esztétikai, de egészségügyi problémákat is okozhat, amit jobb mielőbb kezelni. De milyen problémákat okozhat? Hogyan kezelhetjük eredményesen? Szakmai cikkünkben erről lesz szó!

Hegyes fog: Mitől alakulhat ki? Hogyan kezelhető?

Miért okoz problémát a hegyes fog és miért érdemes azzal fogszakorvoshoz fordulni?

Hegyes fogról akkor beszélünk, ha a fog vége elvékonyodik, amely akár ínyirritációt, sérüléseket okozhat a szájban. A hegyes fog genetikai hajlamból is kialakulhat, de sok esetben fogletörésből adódóan jön létre, amely származhat balesetből, sérülésből, esetleg súlyos mértékű fogszuvasodásból. A hegyes fog nem csak esztétikai problémát okoz, ami által kevésbé merünk szabadon mosolyogni, de aránytalan terhelésnek teszi ki a szemben álló fogakat, ezzel a kimozdulásukat okozhatja. Emellett, amennyiben a fog letöréséből alakult ki a hegyes fog, úgy a fog belseje is szabadabbá vált a különböző baktériumok, lepedékek számára. Ez nem csak a fogbél gyulladását okozhatja, de a fog mielőbbi kiesését is. Ezért nagyon fontos mielőbb fogorvoshoz fordulnia, ha foga letört és hegyessé alakult. 

Milyen megoldásokkal kezelhető sikeresen a hegyes fog problémája?

A hegyes fog korrekcióját fogfelépítéssel kezelhetjük, amelyeket rendelőnkben az alábbi fogpótlásokkal tehetünk meg:

Természetesen a fog felépítésére vonatkozóan fogorvosaink egyedileg a problémához igazodva ajánlanak fogpótlást, amit egy alapos fogászati szűrővizsgálat után, fogászati kezelési tervében határozunk meg árajánlattal kiegészítve. A döntésben természetesen fogorvosaink nem hagyják magára, hiszen minden lehetőséget felvázolnak a hegyes fog kezeléséhez. Amennyiben Ön is szeretné tudni lehetőségeit, jöjjön el rendelőnkbe és kérjen időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online! 

Miért érdemes Önnek is a Móricz Dentalhoz fordulnia a hegyes fog problémájával?

Budapesti fogászatunkon pácienseink és az ő elégedettségük a legfontosabb, éppen ezért nem csak kezeléseink minőségével, de számos más dologgal is szeretnénk biztosítani Önt arról, hogy fogászatunk a legjobb választás lesz:

  • felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogorvosok és fogszakorvosok
  • esztétikai speciálisták
  • digitális diagnosztikai eszközök
  • technikai szempontból kiválóan felszerelt rendelő
  • professzionális digitális fogtechnikai háttér
  • könnyű megközelíthetőség

Amennyiben hegyes foga, fogletörése, bármilyen esztétikai vagy egészségügyi fogászati problémája van, bátran keresse fel fogászatunkat, hiszen fogorvosaink az Ön rendelkezésére állnak, hogy segítsenek! A Móricz Dental rendelőjében minőségi alapanyag és kiemelt szakértelem garanciánk a biztosíték arra, hogy mosolya olyan lesz, ahogyan megálmodta. 

Hogyan történik a hegyes fog problémájának kezelése a Móricz Dentalban?

A hegyes fog kezelése minden esetben egy személyes konzultációval kezdődik, amelyet esztétikai specialistánk végez el, hogy felmérje a probléma mértékét. Ezután rendelőnkben egy alapos digitális fogászati diagnosztikát végzünk el, ami segít a kezelési terv felállításában és az esetleges további problémák feltárásában. Fogászati diagnosztikai eszközeink helyben érhetők el, így Ön pár perc alatt elvégeztetheti a szűrővizsgálatokhoz tartozó képalkotó vizsgálatokat. Miután ez megtörtént az eredményeket fogorvosunk kielemzi és elkészíti kezelési tervét, melyben árajánlatunkat is megtalálhatja. Amennyiben ezt elfogadja és eldönti, melyik kezelést választja szakfogorvosunk elkezdi a hegyes fog kezelését a kiválasztott esztétikai beavatkozással fájdalommentes eljárással. 
Összefoglalva a hegyes fog kezelése az alábbi módon történik fogászatunkon:

Mit kell tennie abban az esetben, ha megoldást keres a hegyes fog problémájára?

Amennyiben Önnél is fennáll a hegyes fog problémája, kérjük mielőbb keresse fel rendelőnket, hogy segíthessünk és elkerülhesse a további szövődményeket. Kérjen időpontot fogászatunkra a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!
Várjuk szeretettel! 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom
Milyen korona típusok vannak? I Móricz Dental Fogászat

Milyen korona típusok vannak?

A modern fogászatban számos korona típus áll rendelkezésre, amelyek az anyaguk, tartósságuk és esztétikai jellemzőik alapján különböznek. A koronák nem csak a természetes rágóképességét állítják vissza, de esztétikus megjelenést is kölcsönöznek Önnek. A két legnépszerűbb korona típus a fémkerámia korona és a cirkon korona.  Ismerje meg ezek tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni fogpótlásáról, amely akár évtizedekig is elkísérheti Önt.

Tovább olvasom
Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom

Rólunk mondták