Mitől alakulhat ki a hegyes fog? Milyen következményei lehetnek? I Móricz Dental Fogászat

Hegyes fog: Mitől alakulhat ki? Hogyan kezelhető?

A hegyes fog nem csak esztétikai, de egészségügyi problémákat is okozhat, amit jobb mielőbb kezelni. De milyen problémákat okozhat? Hogyan kezelhetjük eredményesen? Szakmai cikkünkben erről lesz szó!

Hegyes fog: Mitől alakulhat ki? Hogyan kezelhető?

Miért okoz problémát a hegyes fog és miért érdemes azzal fogszakorvoshoz fordulni?

Hegyes fogról akkor beszélünk, ha a fog vége elvékonyodik, amely akár ínyirritációt, sérüléseket okozhat a szájban. A hegyes fog genetikai hajlamból is kialakulhat, de sok esetben fogletörésből adódóan jön létre, amely származhat balesetből, sérülésből, esetleg súlyos mértékű fogszuvasodásból. A hegyes fog nem csak esztétikai problémát okoz, ami által kevésbé merünk szabadon mosolyogni, de aránytalan terhelésnek teszi ki a szemben álló fogakat, ezzel a kimozdulásukat okozhatja. Emellett, amennyiben a fog letöréséből alakult ki a hegyes fog, úgy a fog belseje is szabadabbá vált a különböző baktériumok, lepedékek számára. Ez nem csak a fogbél gyulladását okozhatja, de a fog mielőbbi kiesését is. Ezért nagyon fontos mielőbb fogorvoshoz fordulnia, ha foga letört és hegyessé alakult. 

Milyen megoldásokkal kezelhető sikeresen a hegyes fog problémája?

A hegyes fog korrekcióját fogfelépítéssel kezelhetjük, amelyeket rendelőnkben az alábbi fogpótlásokkal tehetünk meg:

Természetesen a fog felépítésére vonatkozóan fogorvosaink egyedileg a problémához igazodva ajánlanak fogpótlást, amit egy alapos fogászati szűrővizsgálat után, fogászati kezelési tervében határozunk meg árajánlattal kiegészítve. A döntésben természetesen fogorvosaink nem hagyják magára, hiszen minden lehetőséget felvázolnak a hegyes fog kezeléséhez. Amennyiben Ön is szeretné tudni lehetőségeit, jöjjön el rendelőnkbe és kérjen időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online! 

Miért érdemes Önnek is a Móricz Dentalhoz fordulnia a hegyes fog problémájával?

Budapesti fogászatunkon pácienseink és az ő elégedettségük a legfontosabb, éppen ezért nem csak kezeléseink minőségével, de számos más dologgal is szeretnénk biztosítani Önt arról, hogy fogászatunk a legjobb választás lesz:

  • felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogorvosok és fogszakorvosok
  • esztétikai speciálisták
  • digitális diagnosztikai eszközök
  • technikai szempontból kiválóan felszerelt rendelő
  • professzionális digitális fogtechnikai háttér
  • könnyű megközelíthetőség

Amennyiben hegyes foga, fogletörése, bármilyen esztétikai vagy egészségügyi fogászati problémája van, bátran keresse fel fogászatunkat, hiszen fogorvosaink az Ön rendelkezésére állnak, hogy segítsenek! A Móricz Dental rendelőjében minőségi alapanyag és kiemelt szakértelem garanciánk a biztosíték arra, hogy mosolya olyan lesz, ahogyan megálmodta. 

Hogyan történik a hegyes fog problémájának kezelése a Móricz Dentalban?

A hegyes fog kezelése minden esetben egy személyes konzultációval kezdődik, amelyet esztétikai specialistánk végez el, hogy felmérje a probléma mértékét. Ezután rendelőnkben egy alapos digitális fogászati diagnosztikát végzünk el, ami segít a kezelési terv felállításában és az esetleges további problémák feltárásában. Fogászati diagnosztikai eszközeink helyben érhetők el, így Ön pár perc alatt elvégeztetheti a szűrővizsgálatokhoz tartozó képalkotó vizsgálatokat. Miután ez megtörtént az eredményeket fogorvosunk kielemzi és elkészíti kezelési tervét, melyben árajánlatunkat is megtalálhatja. Amennyiben ezt elfogadja és eldönti, melyik kezelést választja szakfogorvosunk elkezdi a hegyes fog kezelését a kiválasztott esztétikai beavatkozással fájdalommentes eljárással. 
Összefoglalva a hegyes fog kezelése az alábbi módon történik fogászatunkon:

Mit kell tennie abban az esetben, ha megoldást keres a hegyes fog problémájára?

Amennyiben Önnél is fennáll a hegyes fog problémája, kérjük mielőbb keresse fel rendelőnket, hogy segíthessünk és elkerülhesse a további szövődményeket. Kérjen időpontot fogászatunkra a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!
Várjuk szeretettel! 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom
Bölcsességfog ciszta I Móricz Dental Fogászat

Bölcsességfog ciszta

A Móricz Dental fogászati rendelőben kiemelt figyelmet fordítunk a bölcsességfogak kezelésére és az ehhez kapcsolódó problémákra, többek között a bölcsességfog ciszta eltávolítására is. Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistákkal, modern szájsebészeti műtővel rendelkezünk, így komplexebb fogászati problémákkal is fordulhat hozzánk! Alábbi cikkünkben a bölcsességfog ciszta kialakulásáról, szakszerű kezeléséről lesz szó!

Tovább olvasom
Gyermekfogászat Budapest | Móricz Dental Fogászat

Gyermekfogászat Budapest

Sajnos a fogászati problémák a legkisebbeket sem kímélik, már a tejfogak esetében is lehetnek rendellenességek.  A Móricz Dental gyermekfogászat Budapesten hatékony, és kíméletes fogászati kezelésekkel várja a legkisebbeket is, nálunk minden problémára van fájdalommentes megoldás!

Tovább olvasom

Rólunk mondták