Fogfájás kezelésének módjai I Móricz Dental Fogászat

Hogyan történik a fogfájás kezelése a Móricz Dental Fogászaton?

A fogfájás kezelésének legfontosabb lépése a fájdalom mielőbbi megszüntetése. Ha gyors segítségre van szüksége, akkor hívja fel a Móricz Dentalt a +36 1 3611 222-es telefonszámon és mi mindent megteszünk a fogfájás megszüntetése érdekében. Alábbi cikkünkben részletesen megmutatjuk, hogyan zajlik rendelőnkben a fogfájás kezelése szakszerűen!

Hogyan történik a fogfájás kezelése a Móricz Dental Fogászaton?

A fogfájás kezelése fogorvosi kompetencia

A fogfájás kezelése közel sem olyan fájdalmas folyamat, mint maga a fogfájás! Amennyiben fájó fogai vannak az otthoni praktikák, gyógyszeres kezelés helyett keresse fel rendelőnket, ahol gyors és szakszerű ellátásban részesítjük! A fogfájás kezelés nélkül nem fog elmúlni, maximum csak időlegesen. A fogfájás megszűntetéséhez meg kell keresni a probléma okát, és azt kezelni! Hogyan zajlik a fogfájás kezelése a Móricz Dental Fogászaton? A fogfájás kezelése egy 5 lepésből álló gyors folyamat, ami a lent bemutatott fájdalommentes lépésekből áll!

Fogfájás kezelése hatékonyan, szakszerűen? Kérjen időpontot a Móricz Dental Fogászatra! Hívjon minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online!

A fogfájás kezelése – 1. lépés: az okok feltárása

A fogfájás kezelésének első és legfontosabb lépése a fájdalom okának feltárása. Ehhez a Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre ehhez, melyekkel a legapróbb elváltozások is maximálisan és könnyedén elemezhetőek. A fogfájás kezelésének folyamata egy személyes konzultációval kezdődik, amin minden fontos tudnivalót részletesen átad a kezelő szakorvos, ezt követi a panoráma röntgen vagy 3D CT készítése, majd a szakorvos általi fizikai vizsgálat. A vizsgálati eredményeket a szakorvos elemzi.

A fogfájás kezelése – 2. lépés: diagnózis felállítása

A fogfájás kezelése a fogak és a csontállomány állapotának teljeskörű felmérésével folytatódik. Ez, illetve a diagnosztika alapján megtörténik a probléma okának megállapítása, azaz a diagnózis felállítása. A fogfájás kezelésének fontos része, hogy pontosan ismerjük a probléma okát, mert csak így lehet hatékony, és valóban eredményes a kezelés. 

A fogfájás kezelése – 3. lépés: kezelési terv és árajánlat elkészítése

A diagnosztika után pontosabb képet kapunk a fogfájás kezelésének lehetséges módszereiről, azaz ha tudjuk, mi okozza a problémát, akkor tudjuk, hogy hogyan orvosolhatjuk szakszerűen. Fogászati specialistáink a problémához mérten többféle megoldási alternatívát vázolnak Önnek, majd együttesen beszélik meg az elképzeléseinek, igényeinek legmegfelelőbb verziót. Ezután pontos kezelési terv, valamint árajánlat készül. Problémától függően akár több kezelés közül is választhat. Az árajánlat tartalmaz minden, a kezelés során felmerülő költséget, Önnek nem kell rejtett költségektől tartania a Móricz Dental Fogászaton! 

A fogfájás kezelése – 4. lépés: a fogászati probléma orvoslása

A fogfájás kezelésének következő lépése az elfogadott kezelési terv függvényében történik. Attól függően, hogy mi okozza a problémát, milyen kezelésekre van szükség, átbeszélésre kerül a kezelés ütemezése, időbeosztása. Majd ennek alapján történik meg, a tervezett módon a kezelési tervben szereplő beavatkozások szakszerű elvégzése. 

A fogfájás kezelése – 5. lépés: a kezelt állapot fenntartása

A fogfájás kezelése nem ér véget a fájdalmat okozó probléma orvoslásával. Annak érdekében, hogy fogai egészségesek legyenek, ne alakuljon ki újabb fogfájdalom, fontos a megfelelő fogápolás. A fogak ápolása két részből áll, aminek az egyik részét teszi ki csak a tudatos otthoni fogápolás, azaz a napi kettő fogmosás, és fogselyem használat. Ezen felül ajánlott kontrollvizsgálat céljából évente legalább egy alkalommal fogászati vizsgálaton is részt venni, valamint rendszeres dentalhigiéniai kezelés vagy irányított biofilm terápia; évente legalább két alkalommal.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták