Fogbeültetés ideje I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogbeültetés ideje

Hiányos fogai miatt úgy döntött, hogy a fogbeültetés a legjobb választás az Ön számára, de vannak még nyitott kérdések, amikre keresi a választ? Kíváncsi arra, hogy mikor a legideálisabb a fogbeültetés ideje, meddig tart a fogbeültetés teljes folyamata? Alábbi cikkünkben szeretnénk segíteni megtalálni a választ a fogbeültetés idejével kapcsolatban.

Fogbeültetés ideje

Mi a fogbeültetés ideális ideje?

Amennyiben hiányos a foga és érdekli, hogy pontosan mikor lehet a legideálisabb a fogbeültetés ideje, akkor azt kell válaszolnunk, hogy a lehető leghamarabb. Mindig minden kedves páciensünknek el szoktuk mondani, hogy amennyiben a fogakkal kapcsolatban bármilyen probléma lépne fel, azt a legjobb minél hamarabb kezelni, mielőtt még nagyobb problémává alakul, esetleg átterjed más fogakra is. A fogbeültetés idejét azért érdemes minél korábbra tenni, mert a hiányzó fogak az ép fogakat is károsíthatják. Amennyiben űr keletkezik a szájüregben, a fogak elkezdenek dőlni, hogy betöltsék azt, ezért jobb minél hamarabb beavatkozni. Amennyiben foghúzásra kerül sor, úgy a foghúzás után azonnal érdemes a fogbeültetést elvégezni, amennyiben ezt a csontállomány is lehetővé teszi, ha nem akkor a csontpótlás után közvetlenül. Ha a csontállomány nem ideális, akkor a foghúzás után 3 hónappal esedékes a fogbeültetés ideje, amikor már kialakult a húzás helyén a stabil csontállomány. Összefoglalva tehát a fő szabály az, hogy a hiányzó fog helyére mihamarabb kerüljön implantátum, különben a szomszédos és szemben lévő fogak aránytalan terhelést kapnak és kimozdulnak a helyükről, a rágás és a beszéd is megnehezülhet.

Honnan tudhatja, hogy eljött a fogbeültetés ideje?

Mikor ideális a fogbeültetés ideje – teszik fel a kérdést nekünk rendszerint pácienseink, amire gyakran azt a választ tudjuk adni, hogy ezt biztosan Ön is érzi! Eljött a fogbeültetés ideje, amennyiben Önnek rágási nehézségei vannak a hiányzó fog miatt, vagy ha esztétikai problémákkal küzd. Nem mer mosolyogni, nyilvános helyen szerepelni, beszélgetni a fellépett foghiány miatt? Nem gondolja, hogy eljött a fogbeültetés ideje? Szakértői szemmel azt tudjuk még hozzá tenni, hogy abban az esetben is érdemes a fogbeültetésen gondolkodni, ha a hiányzó fogakkal szomszédos fogak bedőlnek, vagy ha a hiányzó fogakkal szemben álló fogak kiemelkednek az egyensúlyi pozíciójukból.

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Mit kell tennie, ha eljött a fogbeültetés ideje?

Most már Ön is azt érzi, sőt tudja, hogy eljött a fogbeültetés ideje? Ebben az esetben nem kell mást tennie, mint eljönnie egy személyes fogbeültetés konzultációra a Móricz Dentalba, ahol minden egyéb részletet, fontos tudnivalót tisztázunk Önnel, ahol lehetősége lesz feltenni szakmai kérdéseit is fogbeültetés specialista fogorvosaink számára. A fogbeültetés előtt szükség lesz egy digitális diagnosztikai felvétel (3D CT) készítésére. Ezután kezelőorvosa tanulmányozza a felvételeket, megbeszéli Önnel a fogászati probléma részleteit, és megoldást dolgoz ki a fogbeültetésre. Közösen fognak dönteni az implantációs fogpótlás típusáról a fogorvos szakmai ismeretei, valamint az Ön igényei alapján. Nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező specialistánk elvégzi a fogbeültetést, majd a gyógyulási periódust követően megkapja a végleges implantációs fogpótlást is. Így a folyamat végére fogsora hiánytalan lesz, mosolya pedig tökéletes.

Milyen hosszú a fogbeültetés egyes lépéseinek az ideje?

Érdekli, hogy meddig tart a fogbeültetés ideje? Az alábbiakban lépésről-lépésre leírjuk a különböző, fogbeültetéshez szükséges folyamatok idejét. Bármilyen egyéb kérdése merülne fel a fogbeültetés idejével, folyamatával, vagy egyéb mással kapcsolatban, személyesen felteheti azokat a konzultáció során fogorvosainknak.

  • Érzéstelenítés: 10-12 perc 
  • Ha csontpótló beavatkozásra van szükség: 40 -50 perc
  • Fogbeültetés: 15-25 perc implantátumonként komplikációmentes esetben
  • Fogbeültetés helyének zárása varrattal 10 -15 perc implantátumomként
  • Gyógyulási (csontosodási) periódus a fogbeültetés után: 3-4 hónap

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

A csecsemők esetében a fogzás központi téma, hiszen sok álmatlan éjszakát tud okozni gyermeknek és szülőknek egyaránt. De igazán nagy probléma nem a fogak növekedése esetében van, hanem ha valami nincsen rendben a fogakkal. Mikor, milyen ütemben törnek elő a fogak normál esetben? Tekintse át általános cikkünket a fogzással kapcsolatban, további kérdés esetén pedig keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Tovább olvasom
Fogvándorlás (Mitől alakul ki?) I Móricz Dental Fogászat

Fogvándorlás: Mitől alakul ki?

A fogvándorlás problémájával néz szembe, és nem tudja, mi tévő legyen? Mitől alakul ki egyáltalán a fogvándorlás, miért kezdenek el vándorolni teljesen ép fogai? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, igyekszünk minden fontos információt átadni a fogvándorlás témakörben!

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás implantátummal I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás implantátummal

Teljes fogpótlásra abban az esetben van szükség, ha több foga is olyan rossz állapotban van, hogy menthetetlen, vagy már elvesztette fogait. Szerencsére nem sok esetben van szükség az eljárásra, de amennyiben igen, akkor a leghatékonyabb módszereket célszerű választani. Teljes fogpótlás implantátummal is történhet. A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eljárásokkal várjuk, hogy újra csodaszép mosolyt varázsolhassunk Önnek!

Tovább olvasom
Fogászati röntgen I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogászati röntgen

A fogászat területen nélkülözhetetlen a fogászati röntgenfelvételek alkalmazása, mert ez alapján azonosítható be nagy precizitással a legtöbb fogászati probléma. A korszerű digitális technológiának köszönhetően a ma alkalmazott fogászati röntgen berendezések sugárterhelése nagyon alacsony, nem okoznak károsodást.

Tovább olvasom
Kettétört fog kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Kettétört fog kezelése

Hogyan lehetséges a kettétört fog kezelése, milyen hagyományos, és modern fogászati eljárások vannak a probléma hatékony kezelésére? A Móricz Dental fogászat budapesti rendelőjében a legmodernebb fogorvosi eszközökkel várjuk, nagy biztonsággal kezeljük a kettétört fog problémáját is!

Tovább olvasom

Rólunk mondták