Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Fogbeültetés altatásban

Miért jó Önnek a fogbeültetés altatásban?

Több páciensünknek is volt már igénye, hogy a fogbeültetés altatásban történjen, hiszen ennek számtalan előnye lehet. Amennyiben a kezelés ideje alatt alszik, akkor nem érez félelmet, tehát a fogbeültetés altatatásban nagyban csökkenti a szorongást, kellemesebb élménnyé teszi az eljárást. Amikor a fogbeültetés altatásban történik fájdalomérzet sem alakul ki, hiszen az altatás mellett is a legbiztonságosabb, és egyben leghatékonyabb fájdalomcsillapítást kapja a páciens. Ha kellemetlen emlékei vannak a fogászati kezelésekkel kapcsolatban, válassza a fogbeültetést altatásban a Móricz Dental Fogászaton. Nálunk nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialisták fogják kezelni, a fogbeültetésről semmilyen emléke sem lesz, így nem fog negatívan visszagondolni a kezelésre. Amennyiben komplex, bonyolult, hosszadalmas kezelésekre van szükség, mi magunk szoktuk javasolni, hogy a fogbeültetés altatásban történjen, hiszen ebben az esetben a páciens számára kényelmesebb a hosszú ideig tartó, komplikált kezelések elvégzése.

Hogyan történik a fogbeültetés altatásban?

A fogbeültetés altatásban egy összetettebb folyamat, mint az érzéstelenítés melletti kezelés, de szájsebészeti központunk fel van készülve a folyamat gördülékeny lebonyolítására. A következőekben lépésről-lépésre bemutatjuk, hogy hogyan történik a fogbeültetés altatásban. A fogbeültetés altatásban csak a szükséges vizsgálatok elvégzése után történhet meg. Amennyiben a fogbeültetés altatásban zajlik több hozzáértő szakember együttes véleményére van szükség a kezelés biztonságos elvégzéséhez.

 • Előzetes kivizsgálás, labor, ekg 
 • Konzultáció az aneszteziológussal, a leletek kiértékelése 
 • A kockázati elemek mérlegelése, döntés az altatásról 
 • Páciens felkészítése 
 • Altatás elvégzése
 • Fogászati beavatkozás vagy szájsebészeti műtét elvégzése
 • Altatás utáni megfigyelés

Mikor lehetséges a fogbeültetés altatásban?

A legtöbb esetben a fogbeültetés altatásban elvégezhető, de mielőtt elkezdenénk, mérlegelni kell az esetleges kockázati tényezőket. Milyen esetekben lehetséges a fogbeültetés altatásban? Ha az altatásnak nincs olyan kockázati eleme, amely kizárná az altatás lehetőségét. De nemcsak az altatás, hanem a fogbeültetés elvégezhetőségét is mérlegelni kell (pl. elegendő csont áll-e a rendelkezésre – ha nem akkor az pótolható csontpótlással, ami szintén elvégezhető altatásban). A Móricz Dental Fogászat külön szájsebészettel rendelkezik, ahol a személyes konzultáció, fogai állapotának felmérése után egy egyénre szabott kezelési tervet készítünk Önnek. A konzultáció a kockázati tényezők felmérését is tartalmazza, ami alapján egyértelműen eldönthető, hogy lehetséges-e a fogbeültetés altatásban.

Mikor nem lehetséges a fogbeültetés altatásban?

Sajnos vannak olyan esetek, amikor a fogbeültetés altatásban nem végezhető el. Azonban a Móricz Dental Klinikán nagyon jó fájdalomcsillapító eljárások vannak, amik alkalmazhatóak ebben az esetben is. Lássuk, mely esetekben nem lehetséges a fogbeültetés altatásban!

 • Súlyos szív- és érrendszeri betegségek, tüdőbetegségek, vagy kontrollálatlan cukorbetegség esetében.
 • Allergia esetén az altatószerekre vagy más, a beavatkozás során használt gyógyszerekre
 • Terhesség esetén.
 • Alkohol- vagy drogfogyasztás esetén.
 • Véralvadásgátlók vagy bizonyos krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek rendszeres szedése setén.

Amennyiben Önnél fennállnak ezek a problémák, konzultáljon munkatársainkkal, hogy a leghatékonyabb kezelést ajánlhassák Önnek!

Hogy kaphat részletes információt a fogbeültetésről altatásban?

Szeretne részletes felvilágosítást kapni arról, hogy hogyan lehetséges a fogbeültetés altatásban, hogyan néz ki a teljes folyamat, milyen lépésekből áll? Ehhez nem kell mást tennie, mint el kell jönni a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra! Jelentkezzen be online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom
Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom

Rólunk mondták