Fájó bölcsességfog I Móricz Dental Fogászat

Fájó bölcsességfog: mit lehet tenni bölcsességfog fájdalma esetében?

A fájó bölcsességfog sajnos sok mindenkit érint. Mi okozza a bölcsességfog fájdalmának kialakulását, meg lehet-e előzni, hogy heves fájdalom alakuljon ki? Hogyan lehet kezelni, elmúlik-e magától a bölcsességfog fájdalma?

Fájó bölcsességfog: mit lehet tenni bölcsességfog fájdalma esetében?

Miért kínoz minket a fájó bölcsesség fog?

A bölcsességfog fájdalmával kapcsolatban rendszerint felmerül a pácienseinkben, „de miért történik ez meg velem” kérdés, amire nagyon egyszerű választ tudunk adni. A bölcsességfog fájdalma azért alakul ki, mert nincs az állkapocsban elegendő hely és nem tud normálisan kinőni a bölcsességfog, vagy az elhelyezkedése miatt nem tisztítható megfelelően és éppen ezért gyulladás alakulhat ki, ami olykor kínzó fájdalommal jár. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a bölcsességfog nemcsak fájdalmat, hanem arcduzzanatot is okoz, ebben az esetben azonnal szájsebészhez kell fordulni!

A fájó bölcsesség fog kialakulásának okai, avagy mitől alakul ki a bölcsességfog fájdalma?

A fájó bölcsességfog sajnos egy nagyon gyakran előforduló probléma, ami több okra is visszavezethető. Nem ritkán az okozza a problémát, hogy az állkapocsban helyhiány lép fel az új fog miatt, ez pedig fogtorlódáshoz vezet. Sok esetben azonban teljesen más okozza a fájdalmat, nevezetesen az, hogy a részben előtört bölcsesség fog tasak kialakulást eredményezi. Nem ritkán előfordul az is, hogy a bölcsességfog nem megfelelő szögben nő és ezért nem is tud előtörni. Bármi is álljon a bölcsesség fog fájdalmának hátterében szakemberhez kell fordulni, ugyanis magától nem fognak elmúlni a panaszt okozó események!

Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Otthon is lehet kezelni a fájó bölcsességfogat? 

Mit lehet tenni a bölcsességfog fájdalmának csökkentése érdekében otthon? Van néhány otthoni eljárás, ami segíthet enyhíteni a fájdalmat, de fontos kiemelni, hogy a problémát ezek a módszerek nem szüntetik meg! Otthoni módszerekkel csak a gyulladás mértékét lehet csökkentin, a bölcsességfog fájdalmát kiváltó probléma kezelésére szájsebészeti segítségre lesz szükség!


Hogyan távolítjuk el a fájó bölcsességfogat a Móricz Dentalban kíméletes módszerrel?

Amennyiben a fájó bölcsességfoga okozta kellemetlenségektől, valamint a probléma forrásától is szeretne megszabadulni, méghozzá gyorsan és kíméletesen, keresse fel a Móricz Dental rendelőt, ahol szakértő kollégáink azonnal megkezdik a fog kezelését! Kezdő lépésként egy szakorvosi konzultációval indul a folyamat, melynek része egy kíméletes digitális diagnosztika, amivel feltárásra kerül a probléma forrása, ez alapján pedig egy írásos kezelési terv és árajánlat készül.  A gyulladás mértékének beazonosítása után a megfelelő ellátásban lesz része. Kritikus esetben antibiotikum kúra szükséges a gyulladás mértékének csökkentése érdekében a fog húzása előtt. Maga a fájó bölcsesség fog húzása szájsebészeti eljárással, helyi érzéstelenítés alkalmazásával történik a fájdalommentes eltávolítás érdekében, szükség esetén gyógyszeres utókezelést is előírhat a fogorvos. A Móricz Dentalban a fájó bölcsességfog eltávolítása indokolt esetben altatásban is megtörténhet. 

Mit kell tennie a fájó bölcsességfog problémájának megszüntetése érdekében? 

A fájó bölcsesség fog sajnos magától nem gyógyul meg. Amennyiben Ön is ezzel küzd, nincs más dolga, mint eljönni egy személyes bölcsesség fog konzultációra a Móricz Dentalba! Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták