Dr. Virágh Lilla fogorvos - Móricz Dental Esztétikai Fogászat és Implantáció Központ

Dr. Virágh Lilla fogorvos - Móricz Dental Esztétikai Fogászat

Dr. Virágh Lilla fogorvos

Fogszabályozó szakorvos

Specialitás: fogszabályozás

Fogorvos, fogszabályozó szakorvos vagyok. A rezidens képzésemet a Heim Pál gyermekkórházban végeztem 2012-2015 között, ahol olyan mentorok és tutorok mellett tanulhattam, akik az elsők között voltak a mai fogszabályozás területén Magyarországon. Több száz gyermeket kezeltem ez idő alatt, és szereztem tapasztalatot mind a klasszikus kezelések területén, mind az állcsont-orthopediai műtétre váró vagy szájpadhasadékkal született páciensek ellátásában is.


Ezután különböző magán rendelőkben folytattam a hivatásom, ahol a legmodernebb készülékeket volt lehetőségem alkalmazni. 2019-ben elvégeztem a legnagyobb 3D nyomtatott sines fogszabályzókat gyártó cég képzését. 2019 óta dolgozom a Damon passzív önligírozó technikával, 2022-ben, az elsők között Magyarországon, kezdtem használni ennek legújabb változatát, a Damon Ultima rendszert. Ezen passzív önligírozó technika hazai és külföldi előadói új szemlélet módot adtak, amelynek eredményeit magam is megtapasztaltam a pácienseim esetében.


Tapasztalataim azt mutatják, hogy a fogakat nem kezelhetjük külön a testünk többi részétől, egész egységként kell tekinteni. Holisztikus, teljes testre kiterjedő kezelés biztosít tartós eredményt. 2021 óta manuálterapeuta és logopédus kollégáimmal szoros együttműködésben dolgozunk, hogy komplex, mindenre kiterjedő kezelést tudjuk biztosítani pacienseink számára, megelőzve ezzel a recidívákat, azaz a korábbi probléma visszaalakulását.


Fontosnak tartom a prevenciót, azaz a megelőzést. Ez vonatkozik a gyerek pacienseim növekedésére, fejlődésére, de a felnőttkori problémák hosszútávú megoldására is. A fogszabályozásnak nincs korhatára, mindig lehet javítani az adott szituáción, hogy a saját fogainkat tovább tudjuk használni vagy jobb helyzetet teremtsünk a későbbi fogpótlásoknak.


Fontos a szabályos, esztétikus fogak jó érintkezése, de a kezelés nem itt ér véget, hanem a teljes testre hatással van. Ugyanez igaz fordítva is, a test és lélek változásai befolyásolják a fogak helyzetét, a fogsorok érintkezését. 


Mint három kisgyermek édesanyja átérzem a hozzám forduló családok igényeit, próbálom rugalmasan és fájdalommentesen végezni a rám bízottak kezelését, mert tudom, hogy ez kihat a későbbi hozzáállásukra a fogászathoz és az egészségükre is. Igyekszünk egy  nyugodt és barátságos légkört biztosítani, mely biztonságot ad a gyermek és felnőtt pacienseinknek egyaránt.


Kezelések:

  • Állcsont-ortopédiai kezelések
  • Fogtechnikus által készített egyedi myofunkcionalis készülékek 
  • Rögzített fogszabályozó készülékek Damon Ultima rendszer
  • Temporomandibularis ízületi betegségek kezelése 
  • Spark 3D nyomtatott sines készülékek 

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom