Dr. Szabó Gábor fogorvos I Móricz Dental Fogászat

Dr. Szabó Gábor fogorvos I Móricz Dental Fogászat

Dr. Szabó Gábor

Parodontológus szakorvos

Specialitás: parodontológia, fogágybetegségek kezelése

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem 2017-ben. Már hallgatóként is ez a szakterület érdekelt, ezért Tudományos Diákköri munkát végeztem a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikáján lágyszöveti esztétikai sebészet témakörben. Szakképzésemet is a klinikán töltöttem, ahol 2020-ban szereztem meg parodontológus szakorvos képesítésemet. Az egyetemen továbbra is részt veszek a hallgatók graduális képzésében.
Főbb érdeklődési területeim a regeneratív parodontális sebészet, parodontálisan érintett páciensek fogpótlástani ellátása, az irányított csontregeneráció és az alveolus prezerváció. A páciensek ellátása során fontos számomra a legújabb szakmai irányelveknek megfelelő, precíz, fájdalommentes ellátás. Tekintettel arra, hogy a parodontológiai terápiai során elengedhetetlen a gyakori kontrollvizsgálat, kiemelten fontos számomra a páciensekkel kialakított bizalmi kapcsolat.
Annak érdekében, hogy pácienseim a lehető legmagasabb színvonalú terápiában részesülhessenek, rendszeres résztvevője vagyok, mind külföldi, mind belföldi szakmai jellegű továbbképzéseknek.
Angol nyelven beszélek.
Szabadidőmben szeretek futni és fényképezni.
 

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom