Dr. Szabó Gábor fogorvos I Móricz Dental Fogászat

Dr. Szabó Gábor fogorvos I Móricz Dental Fogászat

Dr. Szabó Gábor

Parodontológus szakorvos

Specialitás: parodontológia, fogágybetegségek kezelése

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem 2017-ben. Már hallgatóként is ez a szakterület érdekelt, ezért Tudományos Diákköri munkát végeztem a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikáján lágyszöveti esztétikai sebészet témakörben. Szakképzésemet is a klinikán töltöttem, ahol 2020-ban szereztem meg parodontológus szakorvos képesítésemet. Az egyetemen továbbra is részt veszek a hallgatók graduális képzésében.
Főbb érdeklődési területeim a regeneratív parodontális sebészet, parodontálisan érintett páciensek fogpótlástani ellátása, az irányított csontregeneráció és az alveolus prezerváció. A páciensek ellátása során fontos számomra a legújabb szakmai irányelveknek megfelelő, precíz, fájdalommentes ellátás. Tekintettel arra, hogy a parodontológiai terápiai során elengedhetetlen a gyakori kontrollvizsgálat, kiemelten fontos számomra a páciensekkel kialakított bizalmi kapcsolat.
Annak érdekében, hogy pácienseim a lehető legmagasabb színvonalú terápiában részesülhessenek, rendszeres résztvevője vagyok, mind külföldi, mind belföldi szakmai jellegű továbbképzéseknek.
Angol nyelven beszélek.
Szabadidőmben szeretek futni és fényképezni.
 

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom
Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal | Móricz Dental Fogászat

Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal

A legszebb és a legtartósabb anyagokat használjuk fogászatunkon, hogy a fogtömés esztétikusan, és tartóson készüljön el. Nem kell többé fémesen csillogó fogait takargatnia, akár régi, elavult tömését is lecseréljük esztétikus, allergén mentes anyagainkkal. 

Tovább olvasom