Dr. Mórocz Dávid Richárd fogorvos I Móricz Dental Fogászat

Dr. Mórocz Dávid Richárd fogorvos I Móricz Dental Fogászat

Dr. Mórocz Dávid Richárd

Fogorvos

Specialitás: esztétikus fogpótlások, esztétikus tömések, gyökérkezelés

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem. Már az egyetemi éveim alatt megszerettem a hivatással járó mindennapos kihívásokat, mivel valamennyi páciensnek teljesen individuális kezelési tervre van szüksége. A Mária utcai Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinikán éveken keresztül több kutatást végeztem. 

Rendkívül fontosnak tartom az alapos fizikális vizsgálatot, illetve a részletes konzultációt, amely során lehetőség nyílik a páciens igényeinek és állapotának legmegfelelőbb terápiás módszert kiválasztani. Mindennapi munkám során esztétikus direkt restaurációkat, indirekt fogpótlásokat, valamint szájsebészeti beavatkozásokat is végzek. Kiemelt hangsúlyt fektetek a prevencióra, ezáltal a szájhigiénés edukációra, hiszen így érhetünk el igazán tartós eredményeket és így előzhetjük meg a későbbi problémák kialakulását a tudatos szájápolás által. Célom, hogy a kezelés mindig fájdalommentesen történjen és a végén a páciens elégedetten, mosollyal az arcán távozzon. 

Diplomám megszerzése óta rendszeresen részt veszek továbbképzéseken, konferenciákon, hogy a lehető legszakszerűbben és naprakész tudással láthassam el pácienseimet. 

Szabadidőmben szívesen járok úszni, kirándulni, és gyakran olvasok. Szeretem meglátni az apró részletekben rejlő szépséget és megörökíteni azt, ezért igyekszem fotós ismereteimet is bővíteni lehetőségeim szerint.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom