Gyulladt fog tünetei | Móricz Dental Esztétikai Fogászat és Implantációs Centrum

A gyulladt fog tünetei

Melyek a gyulladt fog tünetei? Minden, amit a foggyulladásról tudnia kell! A gyulladt fog tünetei esetén érdemes azonnal felkeresnie fogorvosát, ha szeretné elkerülni a súlyosabb szövődményeket. De melyek a gyulladt fog tünetei és hogyan kezelhető a fog? Szakmai cikkünkben segítünk!
 

A gyulladt fog tünetei

Mi okozza a gyulladt fog tüneteit

A gyulladt fog tünetei mögött több probléma is állhat, amelyek az alábbiak lehetnek:

 • Elhanyagolt szájhigiénia miatt kialakult gyulladásos állapot
 • Fogszuvasodás miatt kialakult gyulladásos állapot
 • A fog túlterheléséből fakadó gyulladásos állapot
 • Fogszorításból vagy éjszakai csikorgatásból kialakuló gyulladásos állapot

A legtöbb esetben a fenti okok közül az elhanyagolt szájhigiénia a leggyakoribb, amely a nem megfelelő otthoni szájápolásból, és a fogászati szűrővizsgálatok, dentálhigiéniai kezelések elhanyagolásából adódnak. Amennyiben a fogak nincsenek alaposan megtisztítva, a felhalmozódott ételmaradékok, lepedékek könnyedén fogkővé, plakká alakulhatnak át, amelyek megtámadják a fogak felszínét. A fogak felszínének elvékonyodása, eltűnése következtében fogszuvasodás is kialakulhat, ezáltal a fogak dentinje szabaddá válik, kitéve azt baktériumoknak, szennyeződéseknek. A szervezet ezekkel a baktériumokkal, idegen anyagokkal szemben megpróbál védekezni, amit egy gyulladásos állapottal tesz, tehát a fog belseje, annak gyökere gyulladttá válik, így máris kialakult a fogbélgyulladás. 

Melyek a gyulladt fog tünetei, amire mindenképpen oda kell figyelni?

 • Erős fájdalom
 • Lüktetés
 • Láz
 • Feldagadt arc
 • Gennyképződés
 • Rossz lehelet
 • Gócbetegségek kialakulása

A gyulladt fog tünetei közül egyeseknél csak egy-egy tünet jelentkezik, még másoknál akár tünetegyüttesekről is beszélhetünk. Nagyon fontos, hogy a fenti tünetek megjelenésekor, azonnal keresse fel rendelőnket, hiszen a gyulladt fog tünetei magától nem fognak elmúlni! Emellett a gyulladás akár tovább terjedhet a környező szövetekre, ezzel akár súlyos következményeket okozva! 
Ha Ön is erős fogfájást, lüktetést észlel vagy a fenti tünetek bármelyikét, kérje sürgősségi fogászati ellátásunkat a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Hogyan kerülhetők el otthoni módszerekkel a gyulladt fog tünetei?

A gyulladt fog tüneteinek elkerülése érdekében szintén a legjobb megoldás a megelőzés, amelyet otthoni módszerekkel is támogathatunk. Ahhoz, hogy megelőzzük a fogbél gyulladását, valamint számos más fogászati problémát, elengedhetetlen a következők betartása:

 • Alapos fogmosás legalább napi két alkalommal,
 • Fogköz tisztító kefe napi szintű használata, 
 • Fogselyem rendszeres használata.

Fontos, hogy a már kialakult gyulladás otthoni módszerekkel nem orvosolható, így a lehető legrövidebb időn belül fogorvoshoz kell fordulni, mielőtt a gyulladás tovább terjed! 

Hogyan orvosolhatók sikerrel a gyulladt fog tünetei a Móricz Dentalban?

 • Nem a tüneteket kezeljük, hanem digitális diagnosztikai eszközök segítségével megkeressük a gyulladás háttérben álló okokat
 • Kezelési tervet állítunk fel a probléma ideális megoldásáról, amelyről árajánlat is készül
 • Az árajánlat elfogadása esetén szakértő csapatunk orvosolja a gyulladt fog tüneteit

A gyulladt fog tüneteinek megtalálása után legtöbb esetben a gyulladás kezelésére mikroszkópos gyökérkezelést alkalmazunk, amellyel a fog megmenthető a kihúzástól. A mikroszkópos gyökérkezelés lehetővé teszi számunkra a még precízebb kezelést, ezzel sokkal nagyobb sikerarányú, mint a hagyományos gyökérkezelés. Gyökérkezeléseinket teljes mértékben fájdalommentesen végezzük el, az általunk alkalmazott érzéstelenítési eljárásnak és technológiának köszönhetően. 

Mit kell tennie, hogy a lehető legrövidebb időn belül megszűnjenek a gyullad fog tünetei?

A fenti tünetek jelentkezése után a lehető legrövidebb időn belül jöjjön el a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra, ahol sürgősségi fogászati ellátásunk segítségével a lehető leghamarabb adunk Önnek időpontot a fájdalom mielőbbi megszüntetése érdekében! 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták