Porzellanverblendkronen

Porzellanverblendkronen

Haben Sie jemals darüber nachgedacht, warum sie in Familienfotos nie lächeln? Würden Sie etwas dagegen unternehmen, falls Sie wüssten, dass eine Veränderung innerhalb von nur fünf Tagen möglich ist?

 

Was erst vor einigen Jahren als Privileg von Stars und Supermodels im weit entfernten Amerika galt, ist heute auch für Sie problemlos erreichbar. Hinzu kommt, dass Sie bezüglich des Behandlungsausgangs überhaupt kein Risiko einzugehen brauchen, da Sie die Möglichkeit haben, Ihr Lächeln gemeinsam mit Ihrem/-r behandelnden Fachärzt/-in im Voraus zu planen. Dank dieser Technologie können Sie noch vor dem Eingriff an Ihrem Lächeln feilen, bis Sie mit dem Ergebnis völlig zufrieden sind.

Bei den Verblendkronen handelt es sich um einen Zahnersatz, der so dünn wie eine Kontaktlinse ist und aus einem speziellen, besonders festen Material, der sogenannten Presskeramik, hergestellt wird. Mit diesem Material wird die lippenseitige Oberfläche der Frontzähne bedeckt.

Dank diesem Eingriff werden die Zähne selbst den höchsten ästhetischen Anforderungen gerecht. Verblendkronen stellen die perfekte Lösung dar, wenn es darum geht, Formfehler, Schmelzfehler, Karies und Verfärbungen zu verblenden.

Allerdings nehmen Patient/-innen diese Technik üblicherweise dann in Anspruch, wenn sie mit der Farbe ihrer Zähne unzufrieden sind und die Verfärbungen durch keinen anderen Eingriff zu korrigieren sind. In solchen Fällen bieten sich Verblendkronen als schnelle und schmerzfreie Lösung an, mit deren Hilfe sich die Probleme an den Zahnoberflächen innerhalb einer Woche beheben lassen.

Der grösste Vorteil von Verblendkronen besteht darin, dass sie ohne Verluste an Zahnmaterial eine vollständige Wiederherstellung der originalen Ästhetik und biomechanischen Einheit der Zähne ermöglichen. Bei dem Eingriff wird kaum natürlicher Zahnbestand entfernt und die Lösung ist äusserst ästhetisch und langlebig.

Durch Verblendkronen lassen sich folgende ästhetische Mängel wirksam beheben:

 • Behandlung von Abnormitäten der Zahnform
 • Verblendung von vollen und teilweisen Verfärbungen der Frontzähne
 • Korrektur von Defekten, die infolge von Entwicklungsstörungen des Zahnschmelzes entstehen
 • Verkürzen bzw. Verlängern von Zähnen
 • Verschliessen von Lücken zwischen den Schneidezähnen
 • Widerherstellung des Originalzustandes bei abgenutzten Zähnen
 • Bei an falscher Stelle stehenden Zähnen bzw. Engständen
 • Bei Verfärbungen
 • Rekonstruktion von Kronen, die aufgrund eines Unfalls oder einer Entwicklungsstörung beschädigt sind
 • Zur Herstellung blendend weisser, natürlich wirkender Zähne

 

Die Anfertigung von Porzellanverblendkronen besteht aus den folgenden drei einfachen Schritten:

 • Im ersten Schritt werden die Zähne durch eine/-n Fachärzt/-in für ästhetische Zahnmedizin auf den Eingriff vorbereitet sowie ein Abdruck der Zähne erstellt. Dabei wird der natürliche Zahnbestand weitestgehend geschont.
 • Unter Verwendung des Abdrucks werden im zahntechnischen Labor innerhalb von drei Tagen die zur individuellen Zahnform passenden Verblendkronen aus spezieller Keramik angefertigt.
 • Im letzten Schritt werden am fünften Tag die angefertigten Kronen durch den/die Fachärzt/-in zementiert. Möchten Sie auch in der Zahnmedizin auf Sicherheit und Berechenbarkeit setzen?

 

Gehen Sie kein Risiko ein und gestalten Sie Ihr neues Lächeln gemeinsam mit Ihrem/-r Fachärzt/-in innerhalb von 40 Minuten.

Smile Design ist ein computergestütztes Verfahren, bei dem Sie gemeinsam mit Ihrem/-r behandelnden Fachärzt/-in ein Lächeln gestalten können, das nicht nur aus zahnmedizinischer und anatomischer Sicht perfekt ist, sondern auch Ihren ästhetischen Erwartungen vollkommen gerecht wird und neidische Blicke auf sich zieht.

Der vielleicht grösste Vorteil von Smile Design besteht darin, dass Sie Ihr aktuelles und neues Lächeln im direkten Vergleich erleben können, so dass der spektakuläre Unterschied auf Anhieb sichtbar wird. Lassen Sie sich von dem Ergebnis überraschen. Sobald Sie auf dem Bildschirm Ihr neues Lächeln erblicken, werden Sie es kaum erwarten können, dass es auch in die Wirklichkeit umgesetzt wird.

Sie sagten über uns

Die Meinung unserer Patienten

Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.

Nützliche Artikel

Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom
Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal | Móricz Dental Fogászat

Fogtömés esztétikusan a legjobb anyagokkal

A legszebb és a legtartósabb anyagokat használjuk fogászatunkon, hogy a fogtömés esztétikusan, és tartóson készüljön el. Nem kell többé fémesen csillogó fogait takargatnia, akár régi, elavult tömését is lecseréljük esztétikus, allergén mentes anyagainkkal. 

Tovább olvasom

Sie sagten über uns