Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Az implantátum beültetése a legkorszerűbb módszer hiányos fogak pótlására

A fogimplantátum beültetéséről azt kell tudni elsősorban, hogy ez a legkorszerűbb, és egyben leghatékonyabb fogpótló eljárás. Egy, vagy több fog hiánya esetében is lehet alkalmazni. Ez az eljárás számos előnnyel jár, mind funkcionális, mind esztétikai szempontból. Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogy miért érdemes fogimplantátumot beültetni és milyen előnyei vannak.

Milyen esetekben nyújt megoldást az implantátum beültetése?

A fogimplantátum beültetése mára már egyre szélesebb körben alkalmazott fogászati beavatkozás, amit a Móricz Dental Fogászaton nagy tapasztalattal, a legmodernebb eszközök használatával végzünk. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely problémák, fogászati panaszok esetében nyújt megoldást pácienseink számára a fogimplantátum beültetése. 

 1. Egy vagy több fog hiánya esetén: az implantátum beültetése ideális megoldás egy vagy több elvesztett fog pótlására. Nagy előnye az általunk alkalmazott eljárásnak, hogy az implantátum beültetése megtörténhet anélkül, hogy a szomszédos fogakat le kellene csiszolni.
 2. Fogpótlás stabilizálása érdekében: rögzített hidak vagy kivehető fogsorok stabilizálása érdekében is jó módszer lehet az implantátum beültetése. Az implantátumok jelentősen javítják a fogpótlások stabilitását és kényelmét.
 3. Esztétikai és funkcionális helyreállítás céljából: az implantátumok természetes megjelenést és természetes érzetet biztosítanak. Az implantátum beültetésével nagyban javulhat az életminőség.
 4. Csontvesztés megelőzése érdekében: az implantátumok segítenek megőrizni a fogak körüli csontállományt, mivel a beültetett implantátum stimulálja a csontot, hasonlóan a természetes foggyökérhez, ezzel pedig megelőzhető a csontvesztés.
 5. Teljes fogsor pótlása esetén: teljes fogsor hiánya esetén az implantátumok tartós és kényelmes megoldást nyújtanak. A Móricz Dental Fogászaton minden páciensnek egyénre szabott kezelési tervet készítünk teljes fogpótláshoz, implantátum beültetéséhez.

Milyen előnyei vannak az implantátum beültetésének?

Kiemeltük, hogy az implantátum beültetése az egyik leghatékonyabb, ha nem, a leghatékonyabb módszer hiányos fogak pótlására. Már fentebb is kitértünk egy-egy előnyére (például természetesség, csontvesztés megelőzése, rendkívüli stabilitás) de ezen felül is számos előnye van ennek a fogászati beavatkozásnak. 

 • Kényelem: Az implantátumok stabilan rögzülnek az állcsontban, így nem mozdulnak el vagy csúsznak el, mint a hagyományos protézisek. Ez kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a rágást és a beszédet. Az implantátumhoz rögzített koronák színben és formában tökéletesen illeszkednek a meglévő fogakhoz, így természetes megjelenést biztosítanak.
 • Funkcionális javulás: Az implantátumok helyreállítják a hiányzó fogak rágófunkcióját, lehetővé téve a hatékony és kényelmes étkezést. A hiányzó fogak befolyásolhatják a beszédet, de az implantátum beültetésével kialakult stabilitás segít visszaállítani a normális beszédet.
 • Hosszú távú megoldás: A fogimplantátum beültetése tartós megoldást kínálnak a fogak pótlásra. Megfelelő gondozás és rendszeres fogorvosi ellenőrzések mellett az implantátumok akár egy életen át is kitartanak.
 • Megfelelő szájhigiénia: Az implantátumok egyszerűen tisztíthatók, mivel nem igénylik a szomszédos fogakhoz való rögzítést. Az implantátum beültetését követően a már jól megszokott fogmosási, fogselymezési rutint lehet követni.

Hogyan történik az implantátum beültetése?

A Móricz Dental Fogászaton az implantátum beültetése már-már rutin beavatkozásnak számít. Azonban minden egyes esetben személyre szabott kezelési tervet készítünk pácienseink igényei, problémái alapján. A kezelési terv tartalmazni fogja a beavatkozás egyes lépéseit, és a pontos árakat is. Az alábbiakban bemutatjuk az implantátum beültetésének lépésit. Amennyiben bővebb kérdése lenne, a konzultáción, az Önt kezelő szakorvostól választ kaphat kérdéseire. Íme az implantátum beültetés lépései:

 1. Első konzultáció és vizsgálat, egyéni kezelési terv összeállítása
 2. A beültetendő implantátumok típusának és méretének meghatározása
 3. A beültetés időpontjának és ütemezésének megtervezése
 4. Előkészítő beavatkozások (ha szükségesek)
 5. Csontpótlás vagy sinus lift, ha nem áll rendelkezésre elegendő csont
 6. Az előkészítő műtétek után felépülési idő
 7. Az implantátum beültetése, gyógyulási időszak
 8. Rendszeres kontrollvizsgálatok, a gyógyulás ellenőrzésére
 9. Felépítmény felhelyezése a gyógyulási időszakot követően
 10. Végleges implantációs fogpótlás elkészítése és rögzítésé az implantátumokra
 11. Harapás és illeszkedés ellenőrzése, finomhangolása
 12. Rendszeres ellenőrző vizsgálatok a hosszú távú siker érdekében


Amennyiben hiányos foga, fogai vannak, a legjobb megoldás a pótlásukra az implantátum beültetése. Amennyiben szeretne Ön is szép, egészséges fogakat, teljesen ép fogsort, gyönyörű mosolyt, nem kell mást tennie, mint el kell jönni a Móricz Dentalba egy implantátum beültetés személyes konzultációra. Jelentkezzen be online pár kattintással, vagy keressen minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon! 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták